Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Kundetoilet i fødevarevirksomhed

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 2. Feb 14
Indlæg ialt: 18
Skrevet kl. 17:06
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Aminoer

Efter lidt søgen på nettet har jeg ikke kunnet finde ud af, hvordan reglerne for et kundetoilet i en fødevarevirksomhed er.

Er der nogen herinde der kan hjælpe på dette område?

Skal der være et kundetoilet til gæsterne ligemeget om man har siddepladser eller ej? Over eller under et bestemt antal siddepladser?

Må man drive fødevarevirksomhed, hvis der ikke findes et toilet i selve butikken, men i et tilstødende lokale?

På forhånd tak,

Michael

Fra 4700 Næstved
Tilmeldt 7. Aug 14
Indlæg ialt: 60
Fra  Hygiejnemanden.dk Skrevet kl. 17:09
Hvor mange stjerner giver du? :

Du skal have kundetoilet hvis du har siddepladser til kunderne - og det må ikke være det samme som personalet bruger.

Har ikke styr på om det skal være handicapvenlig !!

Tilmeldt 8. Aug 14
Indlæg ialt: 141
Skrevet kl. 11:17
Hvor mange stjerner giver du? :

Bliver desværre nødt til at rette dig, når du siger at personale ikke må bruge samme toilet som kunder.
Det må de godt, men så kræver Fødevarestyrelsen at der forligger rengørings rutiner i egenkontrolen.

Nogen kommuner kræver at der også skal være et handicap toilet og butikken skal have indgang hvor kørestolsbrugeren også kan komme ind.

Vi er selv i gang med hele møllen.

Fra 4700 Næstved
Tilmeldt 7. Aug 14
Indlæg ialt: 60
Fra  Hygiejnemanden.dk Skrevet kl. 15:13
Hvor mange stjerner giver du? :

LosAltos:
Bliver desværre nødt til at rette dig, når du siger at personale ikke må bruge samme toilet som kunder.
Det må de godt, men så kræver Fødevarestyrelsen at der forligger rengørings rutiner i egenkontrolen

 Jamen så bøjer jeg mig da, hvis du har nyere brugbare oplysninger. Sådan var reglerne ikke for 3 år siden :-)

Tilmeldt 8. Aug 14
Indlæg ialt: 141
Skrevet kl. 15:22
Hvor mange stjerner giver du? :

Faktisk er det sådan at Fødevarestyrelsen slet ikke kræver toilet forhold til gæster eller personale. Men det er kommunen. Det syntes jeg er utrolig mærkeligt men sådan er det nu engang.
Fødevarestyrelsen kommer heller ikke mere og godkender ens planer inden opførelse samt rådgiver på stedet, det gjorde de før i tiden. Nu kommer de først når du har bygget restauranten.

Tilmeldt 30. Jul 12
Indlæg ialt: 2576
Fra  MN Service Skrevet kl. 16:20
Hvor mange stjerner giver du? :

LosAltos:
Fødevarestyrelsen kommer heller ikke mere og godkender ens planer inden opførelse samt rådgiver på stedet, det gjorde de før i tiden. Nu kommer de først når du har bygget restauranten.

Så kan du da trøste dig med at nu kommer de så ALLE mulige andre steder = https://www.facebook.com/tvsyd/posts/787753587950445 

Vi udfører alt Murer & Malerarbejde http://mogkservice.dk/ 

Tilmeldt 8. Aug 14
Indlæg ialt: 141
Skrevet kl. 19:03
Hvor mange stjerner giver du? :

Det er okay at der også bliver tjekket at produkterne i butikkerne ikke indholder giftstoffer meeen helt ærligt så må de jo lave en special enhed som kun arbejde med den slags. For som der ser ud nu, er der jo slet ikke nok ressourcer til det hele.
For det ville give meget mere mening, hvis en fra Fødevarestyrelsen kommer ud til ens lokaler inden man skal bygge, så man på den måde sikrede at alt bliver bygget så det overholder loven. Lidt træls og meget dyrt hvis en person fejl fortolker reglerne.
Syntes også at det er helt utroligt at krav til handicap toilet og handicap indgang er forskelligt fra sted til sted. For det går helt an på hvilket skrivebord hos kommunen ens byggeansøgning lander på.
Selvfølgelig skal der være regler på området, men syntes det er helt hen i vejret at reglerne ikke er ens for alle. For lige pludselig, handler det om du kender den rigtige på kommunen.

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)