Har dine medarbejdere tændt for alle 6 hovedkontakter? - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino

Nye ekspertblog-indlæg
om  Netværk og Ledelse

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Ledelse & motivation "

 

Har dine medarbejdere tændt for alle 6 hovedkontakter?

Side 1 ud af 1 (1 indlæg)
Amino-karma 92
Tilmeldt 2. jan 12
Indlæg ialt: 19


Fra Søren Lohmann ApS
Skrevet 22-03-2012 kl. 11:14

I en tid hvor både private og offentlige virksomheders økonomi er under hårdt pres, er det ekstra vigtigt, at hver eneste krone givet ud giver mening.

Det er en helt rimelig betragtning, at der skal være et positivt resultat på bundlinjen ... og bundlinjen i denne sammenhæng består både af en “mental” del og en “økonomisk” del.

Oven i købet kan der være en helt særlig risiko ved at dræne den “mentale” bundlinje. Et underskud her har nemlig direkte indflydelse på den “økonomiske” bundlinje.

Jeg plejer gerne at sige, at hvis man som medarbejder på et hvilket som helst hierakisk niveau i organisationen ikke oplever at være en involveret, anerkendt, dynamisk og levende del af helheden, så slukøres man.

Og slukørede medarbejdere er den største enkeltstående, nedbrydende faktor i en hvilken som helst organisation ... uanset størrelse.

Forestil jer et gammeldags el-skab med 6 store hovedkontakter monteret på stribe ved siden af hinanden. Hos den gode, engagerede og motiverede medarbejder er alle 6 kontakter slået til ... der er strøm og flow for alle pengene. 

Hvorfor slukker nogle medarbejdere så for én eller flere af kontakterne?

En medarbejder, som gennem længere tid hverken anerkendes eller involveres, har svært ved at finde og se en rimelig balance mellem vedkommendes eget input og det output, der gives tilbage. Konsekvensen kan være, at der - både bevidst og ubevidst - kompenseres for den manglende balance ... og der er 6 kontakter at tænde eller slukke for inden for egen indflydelsessfære, indtil der er ligevægt igen.

Rigtig mange jobfunktioner fungerer til de flestes tilfredshed med blot 5 hovedkontakter slået til. Og sandsynligvis ville kun ganske få opdage eller registrere, hvis dampen udelukkende blev holdt oppe af 4 ud af 6 mulige kontakter. Ved kun 3 kontakter slået til ville det være synligt, men ikke direkte diskvalificerende for en udførelse af jobfunktionerne.

Men hvorfor overhovedet have medarbejdere i sving, der udelukkende kører på strømmen fra 3-5 hovedkontakter? Hvad betyder det at have en organisation, som er tæt på at køre på nødstrøm? Hvor meget power er der lige i det?

Og hvad er lederens rolle i det her? Hvor lidt skal der i virkeligheden til for at tænde for ALLE kontakterne?

Hvordan gør du?

Side 1 ud af 1 (1 indlæg)

RSS-feed
 
Netværk og Ledels er venligst sponseret af:

Besøg vores andre hjemmesider :
lll