Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Løn under sygdom til timelønnet

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
  • 1
Fra Faxe
Tilmeldt 3. Feb 08
Indlæg ialt: 210
Skrevet kl. 10:48
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Aminoer

Jeg har en ung fyr på 23 år ansat som timelønnet uden fast timeantal. Han arbejder mellem 1,5 og 5 timer 2-3 dage om ugen afhængig af hvor meget der er at lave. I sidste uge var han syg en dag, hvor han skulle på arbejde, men hvordan er reglerne omkring løn under sygdom, når han ikke er ansat til et fast timeantal. I hans ansættelseskontrakt står der at arbejdstiden varierer efter hvor meget der er at lave. 

Han mener selv at han er berettiget til løn for en hel arbejdsdag(7,4 timer) selv om der den pågældende dag nok kun var omkring 2 timers arbejde til ham. Hvad er han berettiget til, når han ikke er ansat på et fast timeantal, men arbejdstiden svinger fra dag til dag?

Mvh
Kim

Fra 8670 Låsby
Tilmeldt 30. Oct 06
Indlæg ialt: 226
Skrevet kl. 12:17
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Kim.

Han skal ikke have for 7,4 time, hvis det er varierende arb. tid jf kontrakt. Omvendt kan du heller ikke blot selv sætte timetallet for den dag.

Ved varierende arbejdstid, så er det brugt at udbetale hvad der svarer til et gennemsnit for de seneste 3 måneder. Har han fx haft 40 arb dage seneste 3 måneder og fået udbetalt for 120 timer, så skal have have for 3 timer på sygedagen.

/Henrik

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere