Jeg står overfor en lille udfordring, omend den efterhånden føles stor.. Jeg har en succesfuld forretning omkring salg af kød i Danmark, importeret fra Tyskland og Irland. Min forretning er B2B og varerne leveret direkte fra leverandør til kunde. Jeg leger med tanken om at gå ind i Norge, men det er simpelthen så kompliceret. Jeg har læst i flere uger, men er ikke nået nærmere hvordan man gør dette. Der er toldregler og kvoter.. Kan jeg ikke bare ringe til Rema i Norge og spørge om de vil købe lidt kød? Nogen der har erfaringer eller brugbar viden? |
Det er godt nok lidt af et project du har gang i der, men ikke umuligt :)
Du skal have fat i en af de "fire store", der står bag 99% af al handel af mad i Norge. Disse er;
NorgesGruppen (den største), Reitangruppen (REMA 1000), COOP, eller Iceland Foods (forholdsvis ny i Norge).
Spørgsmålet er så om du kan levere nok, og så rimeligt, at det er interessandt for dem :)
Videre kan du finde information hos "Mattilsynet" (Norges svar på Fødevarestyrelsen).
Et godt tip er at komme til Norge på en madmesse og præsentere hvad du haver at tilbyde, men der er det nok lidt stille lige i øjeblikket, grundet Covid-19. Der vil du måske finde mindre kæder af butikker der importerer ved siden af de store (de sidste 1%).
I en undersøgelse jeg lige læste, stod der at så meget som 60% af norsk mad er importeret, så der burde være en chance :)
Lykke til videre, her er nogle links at starte med :)
https://www.norgesgruppen.no/
https://www.reitangruppen.no/
https://coop.no/
https://www.iceland.co.uk/
https://www.mattilsynet.no/
https://no.wikipedia.org/wiki/Dagligvareforretning