Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Jeg søger noget sparring iht. en webshop der sælger pistacienødder

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 26. Dec 15
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 22:08
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Amino,

Jeg har i årevis købt kilovis af pistacienødder hjem fra byer i Tyrkiet hvor deres kvalitet er fuldstændig uovertruffen. De er mindre end den Californiske variant, men langt mere cremede og smagfulde. Jeg har brugt dem i alt fra salater, dessert, snacking og generelt bare madlavning og samtidig også solgt lidt til kollegaer og venner som også har været rigtig begejstrede. 

I den forbindelse, går jeg og pønser lidt på et side geschæft med en webshop som specialiserer sig i den type nødder, både med og uden skal. Det er ikke noget problem at finde pålidelige leverandører, da jeg ofte i mine rejser er faldet i snak med gårdejere som med glæde har tilbudt at sælge. Det hjælper naturligvis at jeg taler tyrkisk, så der har jeg en fordel.

Jeg har ikke rigtig nogle spørgsmål i forhold til markedsføring, opstart, fødevarestyrelsen osv (endnu), eftersom jeg kan finde størstedelen af den information ved hjælp af søgefeltet eller Google. Hvad jeg ønsker noget sparring på, er om det overhovedet vil kunne betale sig at dedikere tid på. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at have min egen virksomhed der bragte brød på bordet og betalte huslejen, og er villig til at arbejde så meget der nu end skal til for at det kan blive en mulighed. Vangsgaard Treat og Nøddebazaren er et bevis på at der er marked for den type produkter ved køb og salg online, og nøddeafgiftens afskaffelse i 2020 taler yderligere for at jeg blot skal starte.

Hvad er jeres tanker i forhold til den type forretning? I første omgang vil jeg gerne holde mig til pistacienødder, da det er dem jeg har bedst erfaring med, men eftersom Tyrkiet producerer nogle fantastiske nødder vil jeg ikke udelukke at jeg i fremtiden vil kunne udvide mit sortiment. 

Er det bare at springe ud i det?

Tilmeldt 3. Feb 06
Indlæg ialt: 12018
Skrevet kl. 22:19
Hvor mange stjerner giver du? :

vardiz:
Jeg har brugt dem i alt fra salater, dessert, snacking og generelt bare madlavning og samtidig også solgt lidt til kollegaer og venner som også har været rigtig begejstrede. 

Håber du er klar over det er ulovligt at importere og videresælge fødevare uden tilladelse - Specielt jordnødder kan være ret så problematiske at importere, da de kan indeholde giftstoffet aflatoxin.

Tilmeldt 26. Dec 15
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 23:12
Hvor mange stjerner giver du? :

Det jeg udmærket klar over. Vedrørende mit opslag bliver alt naturligvis efter loven.

Fra Frederiksberg C
Tilmeldt 5. Sep 19
Indlæg ialt: 40
Fra  Egus Skrevet kl. 11:06
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej Vardiz,

Jeg tror det vil være svært for nogen af os herinde, at spå helt præcist hvordan det vil gå dig med en sådan virksomhed. Enormt meget afhænger i virkeligheden af udførelsen.

Jeg ville anbefale at du fik lavet en forretningsplan, og udregnede et tænkt budget.

Hvis du har en idé om, hvor meget du kan købe nødderne for, hvor meget du ca. håber at kunne sælge dem for, hvor mange du regner med at sælge og hvilke ekstra omkostninger du vil have i forbindelse med salg og køb, vil du selv have en langt bedre idé om hvorvidt der er mulighed for success, end nogen af os herfra.

Hvis du er bekymret, så sæt dine forventninger lavt, og giv dig selv noget luft i budgettet.

Du behøver jo heller ikke gå all-in fra starten. Det lyder som om du har været i gang med en miniature-version af den virksomhed du gerne vil starte, på venner og kollegaer. Man kunne i første omgang langsomt skalere op, og fortsætte med at afprøve konceptet, hvis man stadig er usikker.

Mvh

Emil
Adm. direktør hos Egus
Fra Helsinge
Tilmeldt 8. Aug 13
Indlæg ialt: 47
Skrevet kl. 19:25
Hvor mange stjerner giver du? :

Nøddebazaren har været i gang nogle år. De omsatte for 680.000 i 2018. Vil du starte med et noget smallere sortiment så skal du regne med noget lavere omsætning fx efter 5 år. Tror nøddebazaren drives som bi beskæftigelse af nogle unge mennesker med et forældrepar på sidelinjen. Kan ikke få dette set up til at hænge sammen medmindre du har ideer / kompetencer til at gøre det væsentligt bedre end fx nøddebazaren. Blot en helt helt simpel og overordnet betragtning som du ikke skal lade dig skræmme af

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere