Hej mit navn er Nicolaj Jørgensen, jeg er snart færdig med uddannelse som kok og har længe haft lyst til at starte min egen restaurant, som skal være gammel dansk mad som bedste mor lavede den. Jeg vil gerne åbne den på Nordfyn da jeg synes at der mangler lidt en godt gammel restaurant hvor man kan fx. Få en god bøf med løg og også til en fair pris som alle kan være villig til at betale. Plus så vil jeg gerne prøve og ha ikke kun de ældre men også de yngre generationer til at åbne sig lidt op for det danske mad istedet for det hele tiden skal være det fine italienske og franske mad, men at man kan få en ligså fantastisk oplevelse i det danske køkken. Men det jeg gerne vil ha hjælp til, er hvad jeg kan kalde min restaurant og det skal være noget der fanger folket, og fortæller at det der var ligsom at være hjemme ved bedstes gryder. Håber i kan hjælpe mig. Venlig hilsen Nicolaj Jørgensen |
Jeg har selv brugt flere uger på at finde et godt varemærke de gange jeg har åbnet en virksomhed, så jeg ved hvor svært det er. En god metode er som du gør at spørge masserne. Herefter bør du kontrollere at du overhovedet kan anvende de mulige varemærker - bl.a. ved at kontrollere at varemærket ikke er optaget inden for din branche: https://www.rettigheder.dk (et optaget varemærke behøver ikke at være registreret for at være indarbejdet og dermed optaget pga. risiko for forveksling - så brug også google.dk for at kontrollere at der ikke er andre restauranter som er kendte under det tiltænkte varemærke). Check herefter at domænet ikke er optaget: https://www.dk-hostmaster.dk/.
Nævn herefter mulige navne til venner og bekendte. Kontakt dem et par dage senere og se hvilke de stadigvæk kan huske.
Og et sidste råd: start med et stærkt koncept og få retter og skaler langsomt op. Held og lykke!