Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Datamatiker - er det "the way to go"?

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)
  • 1
Fra Hillerød
Tilmeldt 20. Apr 10
Indlæg ialt: 392
Fra  NiceMedia I/S Skrevet kl. 14:40
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej!

Jeg har siden 13-års alderen (nu 30 år) været interesseret i programmering, men aldrig fået det lært selv. I stedet har jeg outsourcet det i min forretning, men jeg synes faktisk det er ret spændende.

Jeg er flydende i HTML/CSS og har forståelse for hvordan PHP/mySQL fungerer. Så det er primært dette jeg gerne vil bygge videre på, med formålet at kunne styre/håndtere større og mere avancerede udviklingsprojekter i fremtiden. 

Der findes selvfølgelig en masse gode online kurser hvor man kan lære det grundlæggende, men det har aldrig rigtigt fanget mig.

Datamatiker virker som en god uddannelse, der for mit vedkommende er overskuelig (2 1/2 år). Jeg ved også at jeg senere vil kunne bygge videre og specialisere mig yderligere.

Er det den rette vej at gå?

(Jeg har også kigget på Datalogi, men der kræves matematik A - så den er udelukket for mit vedkommende)

Thomas ╳ MitBredbånd.dk

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16011
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 20:06
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg tror ikke du kommer til at arbejde specielt meget med HTML på datamatiker. Mit gæt vil være at det skal så være som multimediadesigner eller mediegrafiker evt. med overbygning som webudvikler.

De datamatikere jeg har haft kendt til, har været udmærkede programmører, som kunne avanceret C#/SQL og lign. De har så skulle læres op i photoshop, da det har været totalt ukendt for nogen.

Min erfaring med de uddannede er at datamatiker er mere hands-on, direkte ud/ hårde kvalifikationer og datalogi kan blive lidt dybdegående, også nogengange i nogen lidt underlige retninger som f.eks. undersøgelse af algoritmer til IOT-styring, lysudregning i applikationer, alt sådan noget, udarbejdelse af sit eget programsprog osv.

Hvis du bor i København er der jo IT-universitetet også.

Fra Hillerød
Tilmeldt 20. Apr 10
Indlæg ialt: 392
Fra  NiceMedia I/S Skrevet kl. 21:02
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej pbille

Mange tak!

Jeg fik nok formuleret mig forkert - det jeg mente, var at jeg er flydende i HTML/CSS og derfor er det ikke disse sprog jeg vil bygge videre på. Derimod kunne jeg rigtig godt tænke mig at gå i dybden med de dynamiske programmeringssprog, heriblandt PHP og JS, samt SQL.

Webdesign har for mig altid handlet om at lave noget overskueligt og brugbart, hvilket jeg selv synes at jeg har været god til :) Det er til gengæld også noget jeg meget nemt (og billigt) kan outsource uden den store risiko, hvorimod jeg godt kunne tænke mig selv at være med til den dynamiske programmeringsdel.

Egentlig er jeg mest interesseret i en uddannelse der tager hul på de svære programmeringssprog og giver mulighed for evt. specialisering, så jeg selv kan arbejde videre og lære mere med egne projekter. Det lader til at datamatiker er den rette vej at gå? 

Thomas ╳ MitBredbånd.dk

Tilmeldt 19. Jan 18
Indlæg ialt: 32
Skrevet kl. 23:34
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Thomas,


Jeg synes helt klart at du skal springe ud i det, det er aldrig forsent at få sig en uddannelse

 

 tilbyder Hjemmeside , SEO Services  , Design og Branding 

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16011
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 19:32
Hvor mange stjerner giver du? :
Tilmeldt 22. Jun 13
Indlæg ialt: 285
Skrevet kl. 17:45
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg kender et par stykker, som har taget henholdsvis webintegrator og multimediadesigner. Disse siger alle, at hvis du gerne vil ind i dybere programmering, så er det ikke vejen at gå. Jovidst undervises der i programmering, men det bliver aldrig mere end overfladisk.

Datamatikeren derimod handler om hands-on erfaring med programmering. Du får gode programmeringsfærdigheder ved selv at skulle implementere mange projekter.

Personligt er jeg godt igang med datalogi-uddannelsen. Her er der tale om en lidt mere teoretisk tilgang (men stadigvæk med flere praktiske fag). Teorien er blandt andet omkring større projekter, meta-programmeringssprog, compilere, avancerede algoritmer m.m.

Sat på spidsen, så er den store forskel på datamatikeren og datalogen, at datamatikeren får lov at implementere og kode løsningen, hvor datalogen har stået for at finde algoritmen herfor. Men igen, det er sat lidt på spidsen.

Ud fra hvad du skriver, ville jeg hoppe direkte på datamatiker-uddannelsen. Det lyder som rette sted for dig.

Fra Bramming
Tilmeldt 24. Jun 14
Indlæg ialt: 154
Fra  B-WEB Skrevet kl. 08:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej! Jeg er selv uddannet datamatiker, og det er klart den vej du skal, med de ønsker du har.

Som mange andre skriver, så er det en uddannelse med en overvejende praktisk tilgang til tingene, og man lærer en masse, som man enten kan bygge videre på selv, eller videreuddanne sig. :)

God vind.

/Kim

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere