Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Sælge medicin og lægemidler på nettet

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 4. May 18
Indlæg ialt: 21
Skrevet kl. 00:14
Hvor mange stjerner giver du? :
Er det korrekt forstået at man SKAL sælge et basissortiment med panodiler, næsespray osv, selv om man bare vil sælge primært et enkelt lægemiddel?

Det virker som en tåbelig regel, der er specifikt lavet for at beskytte apotekerne, så der ikke kommer firmaer der specialiserer i enkelte typer håndkøbsmedicin.
Fra Aalborg
Tilmeldt 14. Apr 17
Indlæg ialt: 330
Skrevet kl. 04:10
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

Butikken skal have et basissortiment

Du kan ikke forvente, at butikken har alle håndkøbslægemidler til salg. Lægemiddelstyrelsen kræver kun, at butikkerne fører et vist basissortiment. Det betyder, at de minimum skal have lægemidler inden for følgende produktgrupper:

  • desinficerende sugetabletter mod ondt i halsen
  • mavesyreneutraliserende tyggetabletter
  • smertestillende tabletter
  • slimløsende midler (mod hoste).

Dette gælder dog ikke, hvis forhandleren alene har tilladelse til at forhandle lægemidler til behandling af gener ved rygeafvænning.

Overstående er kopieret herfra:

https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/apoteker/salg-uden-for-apotek/

OBS: dette omhandler salg via internet hjemmeside, måske der er andre (mindre krav) ved en fysisk butik.

Kåre E.:
basissortiment med panodiler, næsespray

Nej, du kan sælge andre tilsvarende produkter. Panodil er et produkt navn, men der findes mange tilsvarende produkter. Og der er ingen regler om at du skal sælge en næsespray.

Du skal have have Lægemiddelstyrelsens tilladelse, du kan finde kontakt oplysninger på deres hjemmeside, som er linket oven over.

Kåre E.:
Det virker som en tåbelig regel, der er specifikt lavet for at beskytte apotekerne, så der ikke kommer firmaer der specialiserer i enkelte typer håndkøbsmedicin.

Nej, tror der er en og sikkert flere meget gode grunde.

En god grund jeg kan tænke på, det er at hvis en hjemmeside/butik sælger et anerkendt middel som f.eks. Panodil, og resten af deres produkter er ikke videnskabeligt analyseret, afprøvet og godkendt medicin, så kan dette ene produkt kunne mislede kunder, og give dem troen om, at resten af butikkens produkter også har en real medicinsk effekt. Og det vil dermed kunne åbne op for en masse falsk medicin, som f.eks. forskellige natur produkter, te urter og piller med en pseudo effekt.

Og dette kan føre til en del svindel med falske og/eller ikke anerkendte medicinske produkter, og i værste tilfælde, føre til dødsfald. I og med, at folk tror, at de køber og modtager en "rigtig" medicin mod deres symptomer. (og dermed, måske ikke går til deres læge og får en diagnose)

Muligvis nogle produkter fjerner symptomerne, men ikke årsagen.

Og eftersom, at vi i Danmark har en lov om, at apotekerne skal oplyse deres købere om, at hvis der findes billiger tilsvarende produkter. Hvilket ofte sker når en patent er udløbet, og andre medicinske firmaer kopier den originale opskrift, og sælger det i deres firma under et nyt produkt navn. Så kan jeg ikke se hvordan dette ville beskytte Apotekerne økonomisk imod konkurrence.

Mvh Allan

Tilmeldt 4. May 18
Indlæg ialt: 21
Skrevet kl. 19:07
Hvor mange stjerner giver du? :

Ikke enig.

Du kan kun sælge godkendte lægemidler i Danmark, så den risiko er der slet ikke. Masser af steder sælger både håndkøbsmedicin og kosttilskud, inkluderet apotekerne selv.

Basissortimentet er der, efter min mening, for at man vil besværliggøre konkurrence på håndkøbsmedicin.

For eksempel kan en shop fokusere kun på svampecremer, men det må de ikke. De skal have slimløsnende osv, det vil sige de skal have et større lager, måske med vanskeligere opbevaring og så videre.

Det svarer til at sige, hvis du vil sælge slips skal du også før butterflies og giver ingen mening.

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere