Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Kommune indgår million kontrakt med svindelfirma, hvordan kan det lade sig gøre?

Side 1 ud af 2 (20 indlæg)
Fra Århus
Tilmeldt 17. May 11
Indlæg ialt: 42
David Djeniz Skrevet 21-05-2015 kl. 23:10
Hvor mange stjerner giver du? :

Kære Amino'er 

I har altid været behjælpelig med gode råd, hyggelig debat eller andre gode indlæg. 

Det er ikke så tit at jeg opretter en tråd, medmindre jeg mener det er relevant eller står meget fortvivlet og ønsker gode råd og andres meninger til kende. 

Jeg vil prøve at forklare mit spørgsmål til jer så godt jeg kan, og derefter ønsker jeg at i giver jeres mening til kende og evt. gode råd. 

Som overskriften ; Kommune indgår million kontrakt med svindelfirma, hvordan kan det lade sig gøre?

Der er en kommune i Jylland (uden at nævne hvilken) Som valgte at gå i udbud med en opgave i millionklassen, dette ønskede de 1 leverandør til de næste 2-4 år.

Der var 11 virksomheder som indgav et tilbud til kommunen. Ud af de 11 virksomheder blev en af virksomhederne valgt, da der blev vægtet på den økonomiske del. Dette er helt alm. procedure. Alle andre virksomheder fik et pænt afslag, med en pæn begrundelse. (Ingen sure miner) 

Problemet her er dog, at virksomheden der vandt udbuddet er en kendt svindler indenfor branchen og bla. snydt utrolig mange ansatte, underleverandøre og samarbejdspartnere. (Hermed har vi været en tidligere samarbejdspartner, taler af erfaring) 

Jeg ønskede at gøre kommunen opmærksom på dette, men ville samtidig ikke have at de så det som brok, eller at det var fordi vi ikke var med som leverandør.. Så derfor begyndte jeg at indsamle beviser og dokumentation for den svindel virksomheden (direktøren) har udført bevidst. 

Bla. blev der indsamlet skriftlige klager fra i alt 30 tidligere ansatte, 1 underleverandør, 2 samarbejdspartnere. Som alle var blevet snydt, enten havde ikke modtaget deres penge, løn, feriepenge osv. Samtidig lå der flere sager, med fagforeningen som også havde klaget, inkassosager. 

Dette samlede jeg sammen, skrev et overskueligt og pænt brev. Med udpluk af dokumentation bla. tidligere inkassosager mod virksomheden, tidligere ansattes skriftlige klager, og skrev samtidig at der kunne indsendes yderligere. 

Dermed gjorde jeg kommunen opmærksom på at de nok skulle tage et ekstra kig på virksomheden, og evt. revurdere deres beslutning. 

Hvordan kunne jeg være sikker på at virksomheden er ude på noget fusk igen? 

I virksomhedens hjemmeside, står adressen på direktørens anden virksomhed i en anden by, og virksomheden er oprettet med et cvr i en tredje adresse (Direktørens mors adresse) Ja, har desværre kendt hele familien personlig, og det er ikke en ung gut, men en fyr på de 50år.. 

Dermed når man ønskede at se sine bestillinger eller anden info inden på virksomhedens hjemmeside som havde vundet udbuddet, blev man omdirigeret til en helt tredje virksomhed som ikke har noget udbuddet eller kommunen at gøre, det er direktørens 4 virksomhed. (Han har ca. 7-8 virksomheder) 

Dette er min bekymring. Virksomheden snyder gang på gang deres ansatte, og de ansatte magter ikke at tage deres klage videre, da det ofte drejer sig om små tusinder beløb. Men løbende ender det i rigtig mange penge. Det er end ikke fordi virksomheden ikke tjener penge, da den omsætter for over 11 mil. om året. 

Dette fik af svar fra kommunen:

De var glade for at jeg gjorde dem opmærksom på dette, de ville tage det op og tage et møde om disse informationer, de ville ikke afsløre at vi var kilden. De ville dog ikke ophæve kontrakten, men gå deres klausuler igennem. Dvs. hvis der kommer nogle nye klager til kommunen ville de evt. revurdere kontrakten med virksomheden. 

Jeg lagde hurtigt mærke til at virksomheden havde lavet nogle ændringer inde på deres hjemmeside. Men så kom mønsteret frem igen. At virksomheden søger på livet løs efter rigtig mange nye ansatte til en anden virksomhed som ikke har med udbuddet at gøre. Men arbejdspladsen og selve arbejdet vil foregå i den kommune som de har vundet udbuddet i. Dvs. At direktøren benytter 1 virksomhed som han snyder de ansatte med tømmer for pengene, da han bestiller arbejdet fra virksomhed 2. 

Virksomhed 2 ender med kæmpe overskud og stor omsætning, virksomhed 1 som har udbuddet har næsten igen omsætning, ingen overskud og hvis nogle klager eller trækker virksomheden i retten erklæres den konkurs. 

Det skal siges at dette mønster er set før fra samme ejer, med flere tidligere virksomheder som bare går konkurs.. og en masse tidligere medarbejdere står uden 1 krone. 

Hvad gør man i sådan en sag? Er træt af de brodne kar i branchen. Jeg syntes slet ikke det er rimeligt at konkurrere mod sådan en som reelt altid vil kunne lægge prismæssigt lavere end andre, da de ansatte snydes og der hele tiden søges efter nye ansatte, så hjulet kan køre. 

Hvad er jeres mening? Hvad ville i selv gøre? Hvis i stod med sådan en konkurrent, og jeres kunder valgte en svindler frem for en ærlig virksomhed?

Tak for jeres svar, håber det er forståeligt og ikke for rodet. 

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 41890
Cookie - John Hannover Fra  John Hannover Skrevet 21-05-2015 kl. 23:48
Hvor mange stjerner giver du? :

ja jeg ville også hade sådan en situation, men der er jo ikke det store at gøre. Politi kan du ikke få ind med mindre du kan bevise brud på straffelov - ansatte har åbenbart ikke kunne gøre noget og kommunen åbenbart valgt at køre videre.

NOGEN ville gå til pressen og bede om kildebeskyttelse. Der er fokus på firmaer der svindler det offentlige og det offentlige der slet ikke altid virker til at ha fokus på det. Det kræver givet en god sag at få pressen på, og sådan skal det jo også være, så det ikke bunder i sure konkurrenter og misforståelse.

OM du har de kræfter og den vrede, det er jo helt op til dig.

venligst john Hannover

Fra Århus
Tilmeldt 17. May 11
Indlæg ialt: 42
David Djeniz Skrevet 22-05-2015 kl. 00:31
Hvor mange stjerner giver du? :

Tak for svar John Hannover. 

Ja, det er en irreterende situation.. 

Jeg henvendte mig desuden til konkurrencestyrelsen, som dog ikke kunne stille noget op i sådan et tilfælde, men da jeg mener det også er med til at ødelægge konkurrencen, da man prismæssigt ikke har en chance, hvis man driver ærlig virksomhed og alle ansatte modtager den løn de skal have. 

Hvad jeg ikke forstår er, hvordan manden har kunne drive sådanne forretninger i snart 20 år. Ja, kan ikke vide om han har drevet virksomhederne på den måde fra start. Jeg havde dog kendskab og hørt lidt hist og pist, for flere år siden. Jeg ville dog ikke blande mig indtil det begyndte at gå udover os selv og andre samarbejdspartnere. 

Vedr. Pressen; Jeg har dog tænkt på om evt. lokalavisen kunne være med at lægge pres på kommunen. For mig at se var den dokumention og de beviser jeg fremlagde så stærke at kommunen var godt klar over at der var et stor problem og noget der så helt forkert ud her. Alligevel valgte de at indgå i en kontrakt med virksomheden, ved dybere undersøgelse kan det også hænge sammen med selve kommunens økonomisme forhold som ikke har været for stærk i en længere periode nu. Et evt. nyt udbud eller en anden virksomhed som måske ligger prismæssigt højere, ville nok være lidt for hårdt for dem. 

Jeg ville meget gerne bruge energi og kræfter på at afslører virksomheden som den er. Spørgsmålet er hvor meget der skal til af dokumentation, hvornår er det nok? 

Da man ikke lige har en liste i hånden med virksomhedens tidligere ansatte, er det kun ved tilfældigheder, netværk og når vi tager nye medarbejdere ind at vi oplever nogle har arbejdet for virksomheden og gerne vil skrive en lille e-mail med deres dårlige oplevelser. 

De ansatte magter ikke at klage, og ved ikke hvem de skal klage til udover virksomheden.. Og direktøren køre jo den klassiske med at skifte numre og navn.. Ingen kan få fat på ham, hvis han ikke selv vil, og når han mangler ansatte trykker han løs med annoncer om høje lønninger, gode stillinger.. 

Desværre ender det også med at flere tidligere medarbejdere har været snydt for så grove beløb og behandlinger, at de helt dropper at arbejde igen indenfor den branche de måske har gjort i 5-10 år. 

Bla. skal det nævnes at der i flere tilfælde er tidligere ansatte som blev lovet at få kursus i anatomi, sundhed og medicinske faglige begreber og kendskab. Hvilket de aldrig fik. Dvs. de ikke har været forbedredt på at udfører deres arbejde korrekt. (Svindler direktørens 5 virksomhed arbejder med sygehuse) 

Dvs. at de ansatte er direkte en farlig cocktail, når der skal tolkes for syge patienter bla. indenfor kræft, eller andre livstruende sygdomme. Da tolkene ikke kan forstå, begreber, eller oversætte det korrekt. Ligeledes da virksomheden ikke vil ansætte kvalificerede medarbejdere, men samtidig reklamere med at de ansatte både modtager kurser, efterudannelser af psykologer, læger osv. Så har de indtil videre 30 personer jeg har talt med aldrig nogensiden oplevet nogen form for supervising, kursus eller andet relevant info til brug i arbejdet. 

Jeg forstår bare ikke hvordan sådan noget kan blive ved? 

Fra København S
Tilmeldt 13. Aug 14
Indlæg ialt: 2237
Jørgen Kirkegaard Fra  StaticData og KirkegaardLive ApS Skrevet 22-05-2015 kl. 01:05
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

David Djeniz:
virksomheden der vandt udbuddet er en kendt svindler indenfor branchen og bla. snydt utrolig mange ansatte, underleverandøre og samarbejdspartnere.

Hej David.

Jeg forstår din frustration. Hvis - og kun hvis - du kan se en økonomisk fordel i det, synes jeg oplagt, du skulle forelægge dette for en advokat. En personlig vendetta kommer man sjælden langt med. Advokaten vil forhåbentlig kunne se nøgternt på det og rådgive dig til, om dit næste skridt skal være at gå til pressen eller andet. Alternativt kan du måske kontakte de involverede fagforeninger og forelægge dem dit materiale. De har i al fald den juridiske ekspertise til at vurdere sagen.

Held og lykke med det.

Fra Århus
Tilmeldt 17. May 11
Indlæg ialt: 42
David Djeniz Skrevet 23-05-2015 kl. 23:44
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Jørgen

Tak for dit svar.

Jeg overvejer også at kontakte en advokat og vide nærmere om hvilke muligheder der er i sådan et tilfælde. 

Jeg kan ikke forstille mig at pressen ikke skulle være interesseret i dette. Da der både er dokumentation for at kommunen indgår millionkontrakt med en svindler, men også selve regionen er involveret da samme virksomhedsejer også har en stor kontrakt med denne. Her er der dog tale om ligefrem risiko for at der kan begås så store fejl, at det får sundheds og livstruende konsekvenser. 

Jeg har forhørt mig nærmere om at gå til pressen, og der ønske om at jeg skulle stå offentlig frem og udtale mig om denne virksomhed, men også om generelt hvilken problematik der kan være at indgå aftaler med virksomheder, som snyder deres medarbejdere, tilbyder så lave priser at det har en urealistisk sammenhæng, dvs. at det går udover kvalitet og i tilfælde af bla. samarbejdet med regionen er det selve patientens helbredsmæssige orientering det går udover. 

Det er jo ikke helt nyt, bla. da hjemmeplejen blev udliciteret til private virksomheder. Det er ikke så længe siden at flere private aktører er gået konkurs, da det er blevet afsløret at de snyder de ældre, for service. snyder medarbejdere for løn og presser dem. Det er lige præcis sådan en konkurrent jeg sidder i mod. 

Jeg kan bare ikke forstå hvordan man moralsk kan tillade sig at drive virksomhed sådan. Det er også nyt for mig at bekæmpe sådan en type.. det er ikke hverdagskost at man kæmper mod virksomheder som ikke har nogen moralske skrupler og er ligeglad med folks levebrød.. 

Hvad ville i selv gøre? 

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 41890
Cookie - John Hannover Fra  John Hannover Skrevet 23-05-2015 kl. 23:57
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

jeg synes du her roder ting sammen. Et er bevis for snyd hvis du har det - noget helt andet, at du nu skriver, giver så lave priser at der er urealistisk sammenhæng med kvalitet.

Det kan jo være dig der er organiseret så du er alt for dyr og du kan mangle evne til at gennemskue det tilbud.

Du kan ikke bruge eksempler på snyd i hjemmepleje som noget generelt, for der er også eksempler på helt reelle virksomheder, der er så godt organiseret at de har kunnet tilbyde kommuner fuldt samme service som kommunen selv tidligere, bare til lav pris.

Dine argumenter begynder nu at ligne, at alle der tilbyder billigt til en kommune per diffination nok snyder. 

Du skal kunne fastholde din viden om svindel, snyd med skat osv, før det er noget du skal sætte en advokat og evt presse ind i - og droppe den generelle med, at du skulle sidde med viden om pris for udlicitering generelt

Hold dig til rent snyd og konkret viden om det 

Venlig hilsen John Hannover

Fra Århus
Tilmeldt 17. May 11
Indlæg ialt: 42
David Djeniz Skrevet 24-05-2015 kl. 01:59
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg kan godt se at mit svar er blevet helt rodet.. 

Jeg ville bruge nogle af de virksomheder, som havde snydt på samme fremgangsmåde med ikke at betale ansatte lønninger, feriepenge, ikke levere den service som beskrevet i tilbud, sparet på det ene og andet og derefter gået konkurs. Ja, ville bruge dem som eksempel ikke generelseer hele brancher. 

Hvis virksomheden ikke svindler og snyder sine medarbejdere, er det jo ikke noget problem at tilbyde noget billigere end andre til kommuner. I alle brancher, vil der altid være nogen som kan tilbyde noget billigere end en selv. Så må man trække på andet end pris, fx. kvalitet eller leveringssikkerhed osv. osv. 

Mit problem er igen, hvis der er et firma som snyder sine ansatte bevidst, og udnytter dette til fordel for at kunne tilbyde en lavere pris, som andre virksomheder ikke kan konkurrere på. 

Jeg skulle nok nærmere bruge det som eksempler, privat hjemmepleje og rengørings firmaer, som har kørt på nogenlunde samme model. 

Jeg har intet imod at nogen kan tilbyde en lav pris til høj service og god kvalitet, tværtimod som privat forbruger går vi jo alle efter et godt tilbud. Har intet imod de virksomheder som driver en ærlig og reel virksomhed. 

Grunden til at jeg nævnte hjemmepleje, var jo at der var en sag med en virksomhed som havde vundet noget udbud på privat hjemmepleje. Virksomheden betalte ikke løn til de ansatte, feriepenge, overholdt ikke den service de blev betalt for osv. (Her siger jeg at det minder lidt, om den virksomhed jeg taler om fra start)

Det samme med nogle rengørings virksomheder, der ansætter sort arbejdskraft, udføre ikke arbejdet ordenligt, pga. der skal spares på tid, eller ansatte ikke er kvalificeret det er ikke længe siden Viborg kommune havde store problemer med flere rengørings virksomheder. 

Tilbage til sagen her. Når jeg taler om bevis for snyd, er det sådan her den er skruet sammen. 

1.Tidligere ansatte i virksomheden, modtog aldrig løn overhovedet. Nogle fik ikke deres transportomkostninger dækket, selvom der i deres kontrakt stod det blev betalt af virksomheden. 

2.Virksomheden har fået flere sager på halsen, både af fagforeninger, inkassosager. advokater. 

3.Ejerens 5 virksomhed blev smidt ud (Region hovedstaden) For at fifle med faktura og ikke overholde udbuds reglerne. Det står endda offentligt i regionens side at denne leverandør ikke må benyttes igen i hovedstaden, af læger og sygehuse.

4.Når jeg nævner u realtiske priser, så er det ikke fordi jeg sidder og er utilfreds over at vi ikke har fået den kunde.. overhovedet ikke, og det ønsker jeg slet ikke mit indlæg skal forstås sådan. Jeg mener heller ikke at der er nogen generel pris. eller at jeg ved hvordan prisen skal være... 

Det jeg siger er at man tager højde for de udgifter der vil opstå, der vil altid være en udgift og derefter tager man højde for hvor stor en fortjeneste man vil få ud af det. 

Fx. Ved vi alle i denne branche at vi skal tage højde for transportudgifter til de ansatte. Dvs. At alle virksomhederne (12) som jeg har talt med i branchen både deres ansatte også, får udbetalt transportomkostninger i forbindelse med deres arbejde. 

Men hos (Svindleren) - (Ja, undskyld. Det kalder jeg ham nu) Skal de ansatte også have dækket deres omkostninger som transport, også via deres ansættelseskontrakter som bekræfter det. MEN, de får ikke en rød øre. Derfor mener jeg at hvis svindleren driver sin virksomhed på sådan en måde og har gjort det nu i flere år. (ALLE der har haft et samarbejde, eller været ansat hos ham, er blevet snydt).. 

Derfor mener jeg at svindleren kan angive et tilbud eller en pris som er urealistisk lav, fordi han bevidst snyder sine ansatte, dette er før set i andre brancher. 

Derfor tager han ikke højde for de udgifter der er forbundet med at levere arbejdet, fordi han slet ikke har til hensigt at betale sin ansatte.. 

Her blander jeg også regionen ind og hvorfor? Ja, fordi det står tydeligt at svindleren har reklameret med at give kurser og efteruddanne sine ansatte, så de kan håndtere sundhedssektorens afd. Men de 20-30 tidligere ansatte i virksomheden har aldrig modtaget sådan et kursus eller efteruddannelse som der står i regionens offentligrørelse af hvilke leverandøre de har valgt. 

Her blev min mistanke også bekræftet af speciallæger og alm. læger jeg har et samarbejde med, fortalte chokerende at de oplevede tolke ikke kunne kende forskel på lever og lunge.. Dvs. at hvis en lunge kræft patient fik af vide at han / hun havde kræft, oversatte tolken at der var problemer med leveren. 

Her blev der også ligeledes reklameret med og også i selve tilbuddet beskrevet at ansatte skulle bestå tests, og fik kurser, og skulle bevise de havde taget relevante uddannelser og kurser, så de var kvalificeret. - 

Det jeg også prøver at trække på er at hvis man fx. søger kvalificeret arbejdskraft eller specialiseret arbejdskraft, må man også kunne tilbyde noget ekstra eller højere lønninger. bruge penge på udvikling, efterkurser osv. Hvor meget mere organiseret kan det lade sig gøre at undlade disse ?? Det kan jeg ikke forstille mig.

Tilmeldt 1. Apr 13
Indlæg ialt: 138
Birk1986 Skrevet 24-05-2015 kl. 08:08
Hvor mange stjerner giver du? :

Kontakt operation X

Fra Nakskov
Tilmeldt 7. May 12
Indlæg ialt: 375
Daniel Poulsen Skrevet 24-05-2015 kl. 09:14
Hvor mange stjerner giver du? :

´

Problemet med at gå til pressen, vil være at det hurtigt kommer til at virke som "ondt-i-røven" journalistik, og virksomheden kan sandsynligvis forsvare sig (medmindre det er en af de helt store, som alle kender). Det er givet at vedkommende må have en god evne til kommunikation, hvis denne har snydt ansatte i 20 år, som du siger. Som eksempel herpå, kan nævnes Søren Bælum, direktør i DeluxLife, som var udsat for alskens beskyldninger i pressen, men alligevel formåede (i min optik) at forsvare sig, og næsten udnytte den negative presse positivt.

Hvis du alligevel vælger at gå til pressen, vil MetroXpress nok være et godt sted at starte. De virker som om de er gode at have kontakt med som kilde, samtidig med at de hopper på mange ting som de kan være de første til at bringe. Men som nævnt før, jeg tror vinklingen af historien er det mest essentielle. 

David Djeniz:
Hvad ville i selv gøre? Hvis i stod med sådan en konkurrent, og jeres kunder valgte en svindler frem for en ærlig virksomhed?

For at være ærlig, tror jeg jeg ville prøve ikke at tænke over det - og køre forretningen videre, som jeg hele tiden havde gjort. Man ender hurtigt med at køre sig i sænk på disse sager - jeg er selv i webudvikler branchen, her er der riiigtig mange brodne kar.

vh. Daniel Poulsen

DPCreations | 

Fra København
Tilmeldt 19. Feb 11
Indlæg ialt: 43
Thomas Fra  Net Media Skrevet 24-05-2015 kl. 12:07
Hvor mange stjerner giver du? :

Find nogle artikler der har nogenlunde samme emne, se hvilken journalist der har skrevet den/dem og kontakt vedkommende på mail med nogle oplysninger om din "sag"

Gør det, indtil en af journalisterne går videre med det...

Prissammenligning på køkkenmaskiner og meget andet hos madmaskiner.dk

Side 1 ud af 2 (20 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere