Jeg går og arbejder på at åbne en take away restaurant og ville høre om der er nogen der har erfaring med hvor mange/få chauffører der skal være på adgangen. Jeg er selvfølgelig med på at det handler om hvor meget der er at lave og at tallet med tiden kan justeres - men taler vi to eller syv?
Derudover vil jeg også høre om der er nogen der har erfaring med hvad lønnen bør være til sådanne ansatte.
Som du selv siger, afhænger det selvfølgelig af efterspørgslen. Det virker oplagt at starte med én og se tiden an.
Får du brug for flere, vil indtjeningen til at aflønne de efterfølgende jo være der. Er der nogen særlig grund til, at du vil kende antallet på forhånd?
Har de så også det? For alle de pizzariaer jeg har bestilt hos i tidens løb på justeat, der har pizzariaet selv kommet og leveret maden (dog har de justeat tshirt og reklame på bilen, men det er de ansatte i pizzariaet der leverer)
Men de fleste stedet har de ikke en decideret chauffør ansat, der er det bare en af pizzabagerne der kører ud når der skal leveres (ihvertfald i både Odder og Silkeborg kører de på den måde)
Enkelte steder har så "ungarbejdere" over 18, som så rydder op, gør rent, vasker op ol. samt kører ud med pizzaerne. Disse skal jo så aflønnes så de selv syntes det er værd at arbejde, dog minimum overenskomstlønnen hvis du vælger at få overenskomst, hvis du ikke vælger at få overenskomst, bestemmer du sådan set selv lønnen (men de færreste over 18 vil arbejde til under 100kr/timen)