Hvis du alligevel skulle søge inspiration; Jeg har lige spenderet 75 kr på at se filmenJiro Dreams of Sushi, som groft sagt handler om en mand der elsker sit job og har gjort det i 75 år.. Den er sindsygt inspirerende fordi den giver et meget godt billed af hvad der skal til for at lave en succes. Manden har den her restaurant under subwayen, der er plads til få mennesker og Alle bestiller plads mindst en måned før, nogle flere år frem i tiden. Han har fået 3 michelin stjerner, og det er der kun en grund til, kvalitet, kvalitet, kvalitet.
og btw, det tager kun 10 år at stå i lære ved ham som håndværker aka sushi kok :),
billetter kan bookes på kino.dk og der er to forestillinger endnu tilbage i københavn.
'Jiro Dreams of Sushi' handler om en verdensberømt sushi-restaurant i Tokyo, der har modtaget tre Michelin-stjerner.
Sushi-restauranten Sukiyabashi Jiro kan kun rumme ti gæster ad gangen og ligger i en af Tokyos undergrundsstationer.
Alligevel er det den første restaurant af sin slags til at modtage tre michelin-stjerner i den prestigefyldte mad-guide. Det skyldes i høj grad restaurantens 85-årige indehaver, sushimesteren Jiro Ono.
Dokumentaren følger hans lidenskab for kunsten at lave sushi og bestræbelsen på at lave det perfekte stykke. Centralt i filmen er Jiros forhold til sin ældste søn Yoshikazu, som står til at overtage Jiros sushi-imperium.
'Jiro Dreams of Sushi' handler ikke blot om sushi, men i lige så høj grad om perfektionisme som et mål for madlavningens kunst og sætter også fokus på globalt overfiskeri som et resultat af sushiens tiltagende popularitet.
Filmen er instruktøren David Gelbs første film i spillefilmslængde, og han fører også selv kameraet.
Filmen introduceres af Japans Ambassadør i Imperial den 22/2 – der er smagsprøver på sushi og et glas vin fra kl. 18.00. Filmen vises i samarbejde med Vidensbiffen i Aarhus, Herning og Dagmar. Her indledes filmen af Japan-eksperten Mette Holm, og der vil være mulighed for spørgsmål efter filmen.