Hej Amino
Jeg har i længere tid haft blod på tanden, til at skulle starte op for mig selv, ved siden af min skole.
Jeg er 18 og er derfor igang med min HHX. Min far, som er uddannet kok, har i længere tid haft sin egen lille niche med at lave diverse morgenbrødstilbehør i form af chokoladeovertræk, syltetøj, leverpostej og lign., baseret på økologiske råvarer og kvalitetsråvarer. Han går til dagligt rundt og laver nogle stykker, som gave til venner og familie, og efterspørgselen blandt dem er yderst stor. Så jeg ser en del potentiale i at kunne drive en virksomhed, med basis på disse. Min far selv er åben for idéen med at han blot skal være ansat og stå for produktionen, og jeg resten, selvfølgelig med hjælp fra ham. Han har tidligere været selvstændig og kender da en smule til det.
Jeg har tænkt i de baner at vi skal kunne leje os en i et køkken, skabe os et net af lokale bagerier, men hvad er jeres erfaringer og råd vedrørende hvilke forbehold man skal tage hensyn til? Har i nogle råd til hvad vi kan gøre for at få noget ud af det? Hvad med fødevaredeklarationsregler og sådan? Det skal som udgangspunkt blot køre som en mindre forretning, vi kan passe ved siden af skole og fuldtidsjob. Jeg vil det virkelig gerne, og har enormt mange idéer omkring projektet. Hvad med kapitalindskydning, hvad kan vi forvente?
Håber på nogle gode og konstruktive svar. På forhånd tak!
Mvh. Patrick