Google optimering

Side 1 ud af 9 (82 indlæg)
Fra UK
Tilmeldt 9. Apr 05
Indlæg ialt: 366
Ditlev Fra  OnApp.com Skrevet 25-03-2005 kl. 19:12
Bedømmelse :
Jeg har et website som jeg gerne vil have mere trafik på.
Jeg ligger ikke så godt på Google, hvordan kommer man til det?

For det giver vel godt med besøgende?

 

Hasse

www.onapp.com

Fra Ribe
Tilmeldt 24. Mar 05
Indlæg ialt: 2069
Sune Christesen Fra  ActiveWebs A/S Skrevet 25-03-2005 kl. 19:58
Bedømmelse :
Det fremgår ikke af dit indlæg om du i øjeblikket køber dig til en placering under såkaldte sponsorlinks hos Google (Google AdWords), men jeg går ud fra at du ikke gør.

Du har (set fra et stort perspektiv) følgende muligheder:

1) AdWords
Du kan tilmelde dig Google''s annonceringsprogram, AdWords, der giver dig mulighed for fremhævelse af din side under udvalgte søgeord og til udvalgte nationaliteter.
Du kan selv bestemme søgeord og betalingen foregår pr. klik, så du kun betaler for de besøgende du får ud af din annoncering. Endvidere sætter du selv max-prisen pr. klik (desto højere du er villig til at betale, desto højere på listen placeres du - minimumbeløbet er dog 40 øre) og du har mulighed for at sætte et max budget pr. dag.
- Der er mange flere fordele ved Google, men læs mere på http://adwords.google.com/ eller stil nogle konkrete spørgsmål her (du kan også kontakte Google AdWords, de har en udemærket dansk support).

2) META optimering
Såfremt du leder efter en metode hvor du ikke skal ud og betale for bedre resultater kan du forsøge at optimere din webside''s meta tags, bl.a. med "keywords" og "description" hvor du kan angive bestemte søgeord som nogle søgerobotter vil prioritere dig ud fra. Bemærk at dette på ingen måde er en garanti for et resultat, men her under finder du en artikel jeg hurtigt fandt via Google, den burde kunne hjælpe dig i gang:

http://searchenginewatch.com/webmasters/article.php/2167931
Fra Ribe
Tilmeldt 24. Mar 05
Indlæg ialt: 2069
Sune Christesen Fra  ActiveWebs A/S Skrevet 25-03-2005 kl. 20:11
Bedømmelse :
Det skal lige siges at der også findes virksomheder der er specialiserede indenfor optimering af resultater i søgemaskiner såfremt det var den slags du søgte, i så fald skal du dog forberede dig på en del udgifter til det.

Blandt danske virksomheder kan du umiddelbart kigge på www.netpointers.dk og www.notabene.net - ellers kan du søge på "søgemaskineoptimering" i google og de popper op i massevis ;)

Dog er der tidligere set eksempler på at virksomhedernes metoder er lidt for opfindsomme. SAS fik f.eks. blacklistet deres hotelsider fra Google efter et tiltag fra en dansk virksomhed.
Fra Ribe
Tilmeldt 24. Mar 05
Indlæg ialt: 2069
Sune Christesen Fra  ActiveWebs A/S Skrevet 25-03-2005 kl. 22:44
Bedømmelse :

Din "pagerank" bliver meget påvirket af hvor mange der linker til dig, så sørg for at få så mange som muligt til at linke til dig. Det virker vildt godt!


Tim
Fra Skodsborg
Tilmeldt 24. Mar 05
Indlæg ialt: 12231
Martin Thorborg Fra  Ageras Amino ApS Skrevet 26-03-2005 kl. 07:59
Bedømmelse :

At optimere til søgemaskiner er rigtig, rigtig vigtigt. I SPAMfighter får vi vel ca. 4.000 daglige besøgende alene pga. vores søgemaskineoptimering. Der er forskellige faktorer der er afgørende og den mest grundlæggende er, at din side skal være læselig for en søgemaskine. Næsten alle CMS (Content Management Systemer) sørger effektivt for at alle søgemaskiner lukkes ude, så vær meget varsom med at benytte den slags. Bruger du et forkert CMS system, svarer det til at lave en butik midt i Rold Skov og det kommer der ikke mange besøgende af.
Når du er klar med platformen, skal du til at lave indholdet. Brug noget tid på at finde ud af hvilke ord dine besøgende vil bruge for at finde din side. Bed f.eks. venner og bekendte om at søge på Google for at finde det du sælger og noter alle de ord og sætninger de bruger. De ord du finder frem til, skal du sørge for optræder rigtig mange gange på dine sider (Lad dog være med at overdrive, det kan virke som om du prøver at snyde og så bliver du smidt helt af Google.)
Nu skal du tænke over alle de muligheder der er for dine kunder at bruge dine produkter. Sælger du f.eks. cykler, kan indgangen være motion, transportmiddel, sjov, børn, sport etc. Byg så en side til hver af de indgang med fokus på de ord der er relevante der. Ideen er at hvis man søger efter en cykel til et barn, finder man den side du har lavet til det formål. Leder man efter en cykel til sport, har du en speciel side der henvender sig til det. I SPAMfighter har vi f.eks. lavet 23 næsten enslydende sider hvor vi fokuserer på spam filtrering til 23 forskellige mailservere. De peger alle sammen i sidste ende på den samme produktside, for vi har kun 1 løsning til alle 23 servere.
Når du har lavet websitet er der en række ting du skal sørge for.
Når nogen søger på ordet "bank" skal Google vælge hvem der skal øverst og det er jo ikke nemt. Er Danske Bank mere relevant end Nordea etc. Det Google kigger på er bl.a. følgende:* Hvor mange gange optræder det ord man søger på, på siden.
Det løser du ved at bruge ordet mange gange. En sætning som: Vi sælger cykler og de er meget flotte. Skal skrives som: Vi sælger cykler og vore cykler er meget flotte. Altså bruge jeg ordet cykler 2 gange i stedet for at skrive "de".

* Hvor frisk er siden, er den opdateret ofte? Google vil langt hellere smide folk over på en side er lige er opdateret, frem for at give folk gammelt indhold.
På SPAMfighters forside lægger vi overskrifter og lidt brødtekst på til diverse nyheder om spam som vi finder. Det giver en masse daglige relevante ord og det betyder at Google føler at vi er super friske hele tiden og derfor crawler Google os hver eneste dag. Opdaterer du hver måned, kommer Google også forbi hver måned. Og det betydet også, at hvis du har en nyhed, så bliver den først søgbar efter 2-4 uger hvis ikke du opdaterer ofte.* Hvor mange linker til dig? Google prøver at regne ud hvor populær du er og er der 1000 der linker til dig, så må du være meget populær. Det er rigtig, rigtig vigtigt at have mange links ind til sig. Og det nytter ikke noget at det er links fra sider der ikke har noget med din side at gøre. Google kan som der på den side der linker til dig, er indhold der minder om det du har. Så den med at få en masse ligegyldige til at linke til dig, virker ikke.
Jo finere site der linker til dig, des mere får du ud af det. Så et link fra Kildemoes til din cykelbutik, er meget bedre end et link fra din vens hamsterside.
Da vi byggede SPAMfighter, mailede jeg til alle der havde guider og indhold der omhandlede spam og spurgte om de gad at linke til os, det gad næsten alle heldigvis.* Hvor mange linker du til? Google vil ikke sende folk ind i en blindgyder, derfor tæller det også hvor mange og hvem du linker til. Husk igen at det skal være relevante sider.

* Husk også at have dine m

Fra Skodsborg
Tilmeldt 24. Mar 05
Indlæg ialt: 12231
Martin Thorborg Fra  Ageras Amino ApS Skrevet 26-03-2005 kl. 10:26
Bedømmelse :

Tusind tak for rigtig godt input og jeg er imponeret over hvor hurtigt det går :-)
Jeg bruger ikke google adwords, hvor meget koster de og er der nogen der har erfaringer med det?

Fra Ribe
Tilmeldt 24. Mar 05
Indlæg ialt: 2069
Sune Christesen Fra  ActiveWebs A/S Skrevet 26-03-2005 kl. 10:43
Bedømmelse :
Googl AdWords er et af de mest fleksible annonceringsprogrammer og kombineret med hvor attraktiv en søgemaskine du får adgang til, så er det faktisk en ret billig metode og et af de bedste steder at starte.

Du betaler 40 kr. i oprettelse af en konto og kan herefter oprette de kampagner du har behov for med de søgeord og målgrupper du ønsker. Du har mulighed for at indstille hvor meget du max vil betale pr. klik samt et maximum dagligt budget (om det så er helt nede på 40 øre om dagen).

Google AdWords er tilgængelig på dansk og har dansk support, det er lige til at kaste sig ud i selv med få erfaringer.
- Endvidere er systemet venlig til at vise dig hvor meget du bør betale for at få en ordentlig placering ved de forskellige søgeord du angiver samt du kan løbende overvåge antal visninger og kliks samt generere rapporter af forskellig art.

Du kan læse mere om Google''s omtalte PageRank system her:
http://www.google.dk/intl/da/why_use.html
(ikke relevant for AdWords)
Fra Lyngby
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 9573
Mikkel deMib Svendsen Fra  Waimea Digital Skrevet 26-03-2005 kl. 11:25
Bedømmelse :

Ja, det er bestemt vigtigt at din virksomhed kan blive fundet i søgemaskinerne, når din målgruppe søger på dig, dit firma eller den form for produkter og serviceydelser du markedsfører.


Marting har listet en hel masse af de ting du kan gøre. Jeg vil i denne omgang blot understrege et par enkelte ting.

 

1) Google PageRank er en "and"! Så, lad være med at spilde alt for meget tid på den del. Google måler links til at fra dit website, som alle andre søgemaskiner også gør det, men den oprindelige formel "PageRank" har aldrig, og er stadig ikke, implementeret på den måde Google forsøger at bilde omverdnen ind. I den forbindelse skal det understreges at den PageRank du kan se i Googles Toolsbar har sådan cirka ligeså meget med Googles opfattelse af siden, og dens muligheder for at ranke godt at gøre, som Ekstra Bladets stjernetegn har med virkeligheden at gøre i almindelighed. Ikke ret meget :)

 

2) META-tags er ingen mirakkel mirakkelkur! Faktisk er det de færreste søgemaskiner der i dag læser dem, og normalt læser Google dem overhovedet ikke. Jeg vil dog alligevel anbefale dig at udfylde dem korrekt på alle sider, da det fortsat er en del af en fornuftig standard (der i øvrigt kan være til fordel i andre sammenhænge). Du skal bare ikke forvente det gør den store forskel i sig selv i forhold til din placering i søgemaskinerne.

 

3) Du skal IKKE tilmelde dit website til nogen som helst søgemaskiner! I bedste fald har det ingen effekt i værste fald kan det være direkte skadeligt.

 

Hvis du har mere detaljerede spørgsmål til hvad du skal gøre så bare fyr løs - her, eller i den mere søgemaskine-nørdede debat jeg kører :)
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 7
Stefan Skrevet 26-03-2005 kl. 12:24
Bedømmelse :
Hasse, jeg kan fortælle dig at vi bruger mellem 2.500 og 3.500 månedligt på vores Google AdWord, og det skaber en daglig trafik ind over vores hjemmeside med ca. 150 - 175 daglige sidevisninger. Jeg er ovenikøbet ikke en af de flittige, der ugentligt opdaterer AdWord eller checker hvordan trafikken foregår på min hjemmeside.

AdWord gav på ganske kort sigt 3-4 nye kunder, og det er bestemt gode penge givet ud.

Men husk: det kræver en "skarp" hjemmeside, og det kræver lidt vedligeholdelse af AdWord. Det er også en rigtig god ide, at have et stykke værktøj på din hjemmeside, der kan fortælle dig hvilken side folk kommer ind på, og især hvilken side de fortsætter til. På den måde kan du optimere din hjemmeside, og sørge for at få fjernet indhold der skræmmer folk væk.
Fra Lyngby
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 9573
Mikkel deMib Svendsen Fra  Waimea Digital Skrevet 26-03-2005 kl. 12:55
Bedømmelse :
Bare for en god ordens skyld, Googles sponsorlistings hedder: AdWords - ikke Adverts :)
Side 1 ud af 9 (82 indlæg)