|
Her følger lige et par klassiske iværksætterhistorier ^^ Har skrevet det her, med sidste måneds udgave af bladet "Historie", som kilde. Kellog''s To brødre ved navn Kellog, drev et sanatorium i slutningen af 1800-tallet. Som alternativ til den typiske, fede, amerikanske morgenmad, skaber brødrene forskellige morgensmads-kornprodukter. Disse kornprodukter slog dog aldrig an, men en dag brændte nogen af dem på.... Vupti! - Cornflakes. I 1906 stiftede brødrene en fabrik, men der gik ikke lang tid, før de kom op og skændes om, hvorvidt der skulle sukker på majsflagerne. Will Kellog startede, som følge heraf, sit eget firma og tilsatte sukker, hvilket blev en bragende succes. Og det er hvad vi i dag kender som Kellog''s Den anden bror, John, fortsatte sin egen forretning og opfandt desuden kød- og kaffeerstatning. Wrigley’s I 1891 levede William Wrigley af at sælge sæbe i Chicargo. For at kunderne skulle købe hans mærke, vedlagde han et stykke tyggegummi i hver pakke. Tyggegummi var i forvejen en kendt opfindelse, men Wrigley’s smagte ganske enkelt bedre end ”alle de andres”. Grundet efterspørgslen lagde William stilen om og lavede tyggegummi som vi stadig kender det. Frank C. Mars ...lavede hjemmelavet slik, som blev solgt ved hoveddøren. Frank fik i 1920 ideen til en chokolade bar med let, skumfyld. Barren blev kaldt Milky Way, og blev hurtigt en succes. Allerede 8 år efter havde han over 900 ansatte (!). Efter nogle år overtog sønnerne firmaet og opfandt flere af de kendte chokoladebarrer vi i dag kan købe på tanken. I 1934 (2 år efter Franks død) blev Mars-barren opfundet. I dag ejer Mars Incorporated bl.a. Whiskas, Pedigree og Uncle Ben’s Julius Maggi I 1870 var Schweiz i fuld gang med industrialiseringen. Arbejderfamilierne havde ingen penge til at købe mad for, og derfor søgte Julius at lave posesuppe. Dette lykkedes efter mange forsøg, udført i familiens mølle. Først kom grønsagspulveret, 3 år efter kom tre forskellige supper, og i 1912 lancerede han den fantastiske Bouillonterning. Henry John Heinz Som dreng viste Henry stor interesse for grønsager (hehe) og havde allerede som 9-årig lavet sin første pebberrodssovs. I 1869 solgte han syltede grønsager og eddike til de lokale købmænd. Få år senere erstattede han den kendte vandede ketchup med Heinz’ Ketchup, som hurtigt blev en fast del af amerikanernes middagsbord. |
Historietimen =)
Side 1 ud af 1 (1 indlæg)
- 1
Side 1 ud af 1 (1 indlæg)
Bliv gratis medlem