Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Tele information De mest brugte akronymer i telebranchen.

De mest brugte akronymer i telebranchen.

1,623 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
04 May 2015

 

Firmaer får mere og mere teknologi installeret. Det betyder ofte også et nyt ”Sprog” i form af engelske akronymer.

 

 

Vi har herunder listet de mest hyppige Telecom akronymer, så I også kan være med på ”Beatet”.

 

TEM (Telecom Expense Mangagement)

TEM refererer til de systemer der er iværksat af en virksomhed til at behandle og validere Telecom omkostninger. Det kan enten være in-house eller ved at outsource det til et professionelt analysefirma.

Expense Management omfatter også de procedurer og politiske beslutninger der ligger til grund for disse omkostninger, samt de forskellige teknologier og tjenester, der anvendes til at behandle og analysere disse data der er forbundet med omkostningerne.

 

MACD (Move, Add, Change, Deletion)

Det er hvad der sker med it-aktiver og ydelser, når en medarbejder tiltræder, forlader, eller internt skifter arbejdsplads.

 

NCNP (No Cure, No Pay)

Professionelle analysefirmaer tilbyder denne form for honorering af deres arbejde, hvis deres ekspertise og knowhow er tilstrækkeligt stort, således at virksomhederne først betaler hvis de rent faktisk får udbytte af analyserne. Betalingsformen er også meget brugt i ejendomsbranchen, hvor de kalder det ”Solgt eller Gratis”.

 

USOC (Universal Services Ordering Code)

USOC referer til en kode. Hver kode er en 3-5 alfanumerisk kode, der identificerer teleudstyr eller tjenester, og er temmelig almindeligt anvendt til at betegne telefonstik. Dem som mange af os har hørt om er RJ11 og RJ45 - telefon og ethernet-stik. 

 

MVNO (Mobile Virtual Network Operator)

En MVNO er et såkaldt virtuelt teleselskab, hvor MVNO´en selv står for den bagvedliggende infrastruktur såsom fakturering, routing af opkald og selv kan lave aftaler omkring udlandstelefoni m.m. – i korte træk alt det, som ikke lige har med mobilmaster at gøre.

 

ISDN (Intergrated Services Digital Network)

En kommunikationsform, der giver mulighed for digital transmission af tale, video og data tjenester.

 

PRI (Primary Rate Interface) (I Danmark ISDN30)

PRI er en forbindelse der kan håndtere 24 samtidige separate samtaler eller dataforbindelser. I Danmark hedder det som sagt ISDN30, og håndterer derfor 30 forbindelser. PRI eller ISDN30 bruges typisk kun i virksomheder.

 

DSL (Digital Subscriber Line)

DSL er til at transmittere digitale data over en telefonlinje. De fleste privatforbrugere har en ADSL forbindelse hjemme. På en ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) forbindelse får man op til en given up/download hastighed, uden at dette dog kan garanteres fra operatøren.

Hvis virksomheder ikke vælger en FIBER forbindelse til deres datakommunikation, så vælger de typisk en VDSL eller VHDSL forbindelse (Very-high-bit-rate digital subscriber line) hvor hastigheden er hurtigere end på ADSL, og oftest garanteres en up/download hastighed.

 

MBB (Mobile Broadband)

Mobile Broadband er på dansk Mobilt bredbånd, og markedsføring betegnelsen for trådløs internetadgang leveret gennem mobil master ​​til computere.

 

BYOD (Bring Your Own Device)

BYOD refererer til, at lade medarbejdere sætte personligt ejede mobile enheder (bærbare computere, tablets og smartphones) til virksomhedens netværk. Vi har tidligere skrevet om problemstillingen ved dette, og oversat BYOD til Bring Your Own Disaster – Læse mere her: XPERTEL - BYOD

 

MDM (Mobile Device Management)

MDM er software, der sikrer, monitorer, styrer og understøtter mobile enheder, på tværs af mobiloperatører, tjenesteudbydere og virksomheder.

 

ITAM (Information Technology Asset Management)

ITAM (På dansk, IT lagerstyring) er forskellige forretningsmetoder, der kombinerer økonomiske, kontraktmæssige og inventar funktioner til at holde styr på virksomhedens it-aktiver.

 

M2M (Machine to Machine)

Henviser til teknologier, der tillader både trådløse og kablede systemer til at kommunikere med andre enheder af samme type. Et M2M abonnement er derfor et rent dataabonnement, da der ikke bruges voice/tale.

 

 

Vi håber vi med ovenstående liste har opklaret og præciseret nogle af de engelske akronymer der florerer i telebranchen.

XPERTEL – BFYB (Best For Your Business)

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere