Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs WordPress-værkstedet på Amino De fem mest almindelige problemer på WordPress-websites

De fem mest almindelige problemer på WordPress-websites

745 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 March 2022

Jeg lavede for nylig en rundspørge og afstemning i en af de udmærkede WordPress Facebook-grupper jeg er medlem af.

Jeg stillede spørgsmålet:

… hvad er de problemer I oftest hjælper folk med at løse i færdige WordPress sites?

Det var folk med min egen baggrund som jeg bad svare, dvs. udviklere og andre som hjælper ejere af WordPress-sites.

Det var ikke nogen voldsomt stor afstemning, indrømmet. Førstepladsen fik syv stemmer og de andre færre, så der har været afgivet cirka 30 stemmer i alt af 5-10 mennesker.

Men alligevel – jeg synes det svarer meget godt til min erfaring siden jeg stiftede mit firma i 2017 og så til nu. Og til den erfaring jeg hører om fra andre, som jeg af og til snakker med – af mine kære konku-legaer.

1. Sites som er langsomme, har fejl eller måske endda crashet 

– eller evt. hacket fordi de ikke har været *opdateret* længe – eller har et truckload af Plugins installeret som konflikter.

Langsomme, ødelagte sites er selvfølgelig et vidt begreb men min mavefornemmelse siger mig at det typisk er pga. manglende interesse / viden om vedligeholdelse at man aldrig kommer ind i gamet med opdateringer, og så må ty til hjælp med mellemrum. Der kan også være en naturlig mangel på ressourcer til det når der fx er tale om et eller topersoners virksomheder hvor man i forvejen ligger vandret med mange andre opgaver.

Det sidste er selvfølgelig noget som påvirker alle dele af ens website, men den grundlæggende vedligeholdelse, fx gennem løbende opdatering, er der hvor man først ser problemerne (hvis det ikke sker). Og så er det lige meget at det var vigtigere at ringe til en kunde eller aflevere regnskabet til tiden. WordPress er lunefuld og skal vedligeholdes. Enten må man selv tage slæbet eller også udlicitere det.

2Responsivitet 

– især ved mindre sites som folk selv har lavet i sidebyggere som Elementor eller Tema/sidebyggere som Divi. Typisk at det ikke vises ordentligt på mobil. Der er vist ikke meget mere at sige om den. Meget, meget hyppigt problem – stadigvæk.

3Cache-problemer af alle slags

Bortset fra at det nogle gange bare kan løses ved at bede folk tømme deres browsers cache, så er det her tilbagevendende problemer med at redigering ikke vises med det samme frontend eller vises forkert. Skyldes typisk konflikter mellem fx sidebyggere og (for mange) lag af cache i Temaer, Plugins, servere, CDN og andet godt.

Det bliver i hvert fald hyppigere og hyppigere noget der dukker op på min liste – det her problem. Ofte fordi folk har uforvarende fået for mange lag cache på ad gangen, nok ikke mindst fordi det er svært at forstå hvad det rent faktisk er og hvordan det virker.

4. Coaching og undervisning i avancerede Temaer og sidebyggere 

– jeg tager den med selv om den også vedrører opstartsfasen, altså når man bygger sitet.

Men typisk hvis det er gør-det-selv-projektet så løber mange små virksomheder ind i en mur når de skal finde ud af Elementors voodoo eller Divis mysterier og samtidig lige håndtere varelager, regnskab, marketing osv. samtidig. Og mange bygger jo løbende på et website, så i virkeligheden er det en problemstilling der ofte går langt udover opstartsfasen.

5. ‘Uddannelse’ af kunder – til at forstå muligheder og ikke begrænsninger.

Den har mange af os WordPress-hjælpere, uanset hvor i ‘øko-systemet’ vi bor, nok oplevet!  Og bølgerne kan nogle gange gå højt, når man skal prøve at forklare kunden hvorfor noget ikke kan lade sig gøre på de betingelser, de har forestillet sig.

Men det er nok en problemstilling der går igen i rigtig, rigtig mange brancher.

*

Dette var et uddrag af et længere blogindlæg, hvor jeg går mere i dybden med de enkelte punkter, og også lister nogle af de problemstillinger som ikke fik stemmer nok til top 5. Du kan læse dette indlæg på WordPress-værkstedets hjem-blog som er lige her.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ulrik skriver Skriv dig op