Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvornår styrker levende billeder troværdigheden?

840 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
20 October 2009

Som producent af levende billeder til mange forskellige formål støder jeg ikke sjældent på sætningen: "Det må gerne se lidt amatør-agtigt ud, det vil sikkert styrke troværdigheden.".

Prøv at se på sætningen én gang til...

Sætningen giver reelt ikke mening, da amatør-agtige levende billeder netop er - amatør-agtige. Og amatør-agtige billeder giver i sig selv ikke troværdighed - men den begivenhed de viser kan virke mere troværdig hvis det f.eks. er i en nyhedsudsendelse. Men det er jo en helt anden sag.

Jeg kan godt finde en masse gode forklaringer på hvorfor nogle bruger denne sætning. F.eks. kan den indikere, at man har begrænset budget til produktionen og derfor ikke vil betale for den store forkromede løsning. Det er jo helt fair - men det kan man jo også godt sige lige ud Smile

En anden ting, som jeg tror ofte ligger bag er, at mange har i baghovedet, at hjemmelavede film på Youtube nogle gange har en intensitet og "wauw"-effekt. Og det kan selvfølgelig imponere. Men man skal huske hvorfor en sådan film kan have en sådan effekt. Det er ofte fordi man ikke har stor forventninger til filmen - og derfor kan man blive meget overrasket, når en film, der er lavet som hjemmevideo produktion, kan have stor effekt. Og ingen tvivl om at de findes. Men det er jo ikke en kvalitet i sig selv, at den er amatør-agtigt lavet. Det er filmens idé og udførelse der gør, at den virker. Ikke at den ser hjemmelavet ud. Og for at bevise dette kan man jo også sige det omvendte: det er ikke det, at filmen ser professionel ud, der gør at den virker. Det er idé og udførelsen af filmen, der gør den troværdig.

Min pointe med dette er, at et firma, som jo altid vil have en eller anden profil i forvejen, altid bør tænke sig om et par gange, inden man kaster sig ud i film-forsøg, der skal se amatør-agtige ud, fordi man tror det øger troværdigheden. Hvis man er heldig og rammer plet, så kan det selvfølgelig være en succes. Men der er en reel risiko for, at man kommer til at virke falsk, hvis man i alle andre henseender prøver at udstråle professionalisme og troværdighed.

En helt anden side af sagen er: Hvornår er en film amatør-agtig i sin stil? Var Dogme-filmene amatør-agtige? Nej, vel - de var top-professionelle, men man havde valgt en speciel stil.

Blot lidt at tænke over Confused

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op