Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jacob Kildebogaard fra Ambition.dk Har du misforstået din søgemaskinetrafik?

Har du misforstået din søgemaskinetrafik?

4,673 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 September 2011

Du har en god andel trafik fra søgemaskinerne og du tror alt er godt. Men ved du hvor meget af trafikken, der i virkeligheden kommer fra søgefraser hvor dit shopnavn ikke indgår? Eller om det hele er fra brugere, der allerede kender din shop?

Find de potentielle kunder

Besøg fra Google er ikke bare besøg fra Google. Hvis navnet på din webshop indgår i søgningen, så kender brugeren dig allerede, og ville bare finde din shop igen. Hvis søgefrasen er mere generisk - fx "skihandsker", så er det derimod en potentiel ny kunde, du kun fik ind fordi du var synlig på Google.

Søgninger hvor dit navn indgår kaldes Brand-søgninger. Når du arbejder med din søgemaskineoptimering, så bør målet være at få mere trafik fra søgninger, der IKKE er brand-søgninger. Det er her de potentielle nye kunder ligger gemt, og her du vækster dit salg, og for alvor kan sparke din omsætning op.

Så ved du i virkeligheden hvor mange af dine søgemaskine-besøg, der er fra brand-søgninger, og hvor mange der er nye potentielle kunder?

Del besøg fra Google op i grupper

Når du analyserer søgeordene, så skal du dele dem op i grupper. I Google Analytics er de alle samlet fra start, og det kan give et helt forkert indtryk af hvor godt det egentlig går med søgemaskineoptimeringen.

Start derfor med at dele trafikken op i organisk trafik og betalt AdWords trafik. Vi skal fokusere på den organiske trafik i dag, så klik derfor på "ikke-betalt".

Se hvor mange besøg du får herfra og husk dette. For nu skal du bruge filter funktionen under tabellen. Her vælger du "ekskluder" og indtaster dit domænenavn. Hvis dit firma hedder "kaos piloterne", så fjern både søgninger med "kaos" og med "piloter". Det gør du ved at ekskludere kaos|piloterne - stregen på højkant betyder eller.

Hvor mange besøg fra søgemaskinerne har du tilbage når du fjerne dine brand-søgninger? Det er HER du ser indsatsen af dine søgemaskineoptimering, og her du skal finde kilden til øget omsætning.

Blev du overrasket, eller har du stadig en masse trafik fra søgemaskinerne?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jacob skriver Skriv dig op