på Amino

DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ

Skrevet  01-05-2017 05:01  af  Magne Sandgaard 

Nu er jeg gennem mange år som borgerlig-liberal blevet mobbet med, at min fødselsdag falder på dagen for kampdagen.

Når jeg hører fagbevægelsens ønsker til fremtiden, så får det mig til at tænke på, hvor de selvstændige egentlig står i deres basale rettigheder:

En gennemsnitlig timeløn, der for mange ligger langt under den overenskomstmæssige mindsteløn

Hvis vi mister vores job, får vi ingen penge hos Lønmodtagernes Garantifond, og mange må betale en stor gæld til banken resten af deres liv.

Manglende feriepenge

Manglende dækning ved sygdom og erhvervsevnetab

Manglende pensionsordninger, herunder ATP

Manglende dækning ved arbejdsulykker

Manglende juridiske muligheder i ansættelsesretlige stridigheder

Urimelige arbejdstider

Helbredsproblemer som følge af usikkerhed og belastninger, der følger af at være selvstændig.

Så egentlig burde vi selvstændige også have en betalt fridag den 1. maj, og vi kunne jo passende vælge at bruge Dannebrog til vores fanebærere…

Hav en rigtig dejlig og sikkert lang arbejdsdag!!!

 


Kommentarer

Per Krabbe skrev re: DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ den 01-05-2017 kl. 09:24

Jeg tror ikke du egner dig til at være selvstændig eller iværksætter.

Det virker som om du har for meget fokus på de negative sider af det valg.

Snup du heller et lønmodtager job.

Er kommentaren brugbar? 5 4
Magne Sandgaard skrev re: DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ den 01-05-2017 kl. 09:42

Kære Per Krabbe!

Tak for din kommentar.

Nu har jeg været selvstændig i mere end 25 år, og har været involveret mere i iværksætteri end de fleste. Jeg har det fint som selvstændig; men må vel nok i al stilfærdighed påpege en række problemer, som rammer mange selvstændige, der prøver sin drøm af.

Vi skal hylde det, der går godt; men ikke være blinde for, at mange ender "i grøften".

Jeg prøver blot at påpege end række forhold, som hvis iagttaget på rette tidspunkt, kunne have mindsket skadevirkningerne...

Er kommentaren brugbar? 7 0
Fru Hartmann skrev re: DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ den 01-05-2017 kl. 09:53

Grunden til at å mange ender i "grøften" som du skriver, er nok snarere at der er alt for mange, som VIL være selvstændige, og i øvrigt ikke gider sætte sig ordentligt ind i hvad det vil sige at drive en virksomhed.

Hold du bare din helt egen 1. maj-fridag med dit Dannebrog.

Vi andre har et arbejde at passe!

Er kommentaren brugbar? 2 2
Fru Hartmann skrev re: DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ den 01-05-2017 kl. 09:54

"Grunden til at SÅ mange ender i "grøften" ...

skulle der stå.

Man kan desværre ikk rette her.

Er kommentaren brugbar? 1 1
Jesper skrev re: DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ den 01-05-2017 kl. 10:10

Hold da op er forundret over de negative indlæg der er kommet som svar i denne tråd.

Men trådstarter har da en pointe. Vi burde i Danmark netop støtte op om iværksættere, men man bliver jo nærmest straffet i stedet, da man ikke har samme rettigheder som lønmodtagere.

Er kommentaren brugbar? 3 0
Per Krabbe skrev re: DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ den 01-05-2017 kl. 10:53

Mht at ende i grøften - så er 12 min. læsning på Amino en meget god start for at finde ud af hvorfor der er nogen der ender i grøften.

Jeg tror det var mere på sin plads at kræve at man tager et "kørekort" før man kan opretter et IVS eller hvilken konstellation der vælges. Eller i det hele taget få et cvr nr.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Stefan skrev re: DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ den 01-05-2017 kl. 15:01

Hvad mener du med "også"?

Det er ikke alle som er så heldige at have fri 1. maj.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Hans Stokholm Kjer skrev re: DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ den 01-05-2017 kl. 22:40

Tro det eller lad være, men du argumenterer faktisk for Alternativets iværksætterpolitik, som jeg er sikker på, du vil finde interessant.

Læs det med åbne øjne - det hænger faktisk meget godt sammen: https://alternativet.dk/politik/partiprogram/8-ivaerksaetteri-og-social-opfindsomhed

Eller læst det fint pakket ind i partiets iværksætterpakke: https://alternativet.dk/application/files/9914/8578/5771/ivaerksaetterpakke.pdf

I Dannsk Magisterforenings Landsklub for selvstændige og freelancere (Yep, det hedder den) arbejder vi meget med at finde løsninger på bedre arbejdsmarkedsvilkår for selvstændige.

Der er indbygget en del forskellige problematikker, og i traditionel fagforeningssammenhæng kommer der let en modsætning til markedskræfterne ind i billedet.

Men ved DM's kongres i 2016 lykkedes det faktisk at få sat fokus på de selvstændiges særlige vilkår, så fagforeningen nu har nogle af de ønsker, som du skriver om med i både principprogrammet og arbejdsprogrammet.

Så de, der mener, at fagbevægelsen er HELT forstokket, tager ganske enkelt fejl (og så har de til et vist mål også ret...)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Peter Skouhus skrev re: DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ den 02-05-2017 kl. 03:49

Det er klart at man løber en risiko ved at være selvstændig men man har jo en upside når det går godt, man kan f.eks. holde fri 1. maj - med mindre man er uundværlig i virksomheden.

Der er mange virksomheder hvor ejer/starter/founder arbejder 80 timer om ugen uden at få noget ud af det men stadigvæk har alle de problemer som kommer med at være selvstændig.

Man burde fokuserer på at aflaste dem samt give dem mulighed for en større updside (hvilket sikkert vil lede til flere arbejdspladser) når det går godt.

Er kommentaren brugbar? 1 0
atlemgw skrev re: DE SELVSTÆNDIGE BURDE OGSÅ HAVE EN 1. MAJ den 02-05-2017 kl. 08:44

1. maj er arbejdernes internationale kampdag. En begivenhed, der er blevet afhold af arbejderne siden midt- og slutningen af 1800-tallet, som en bevægelse for basale rettigheder til det arbejdende folk.

1. maj er vigtig, men jeg synes også, jeg oplever der bliver talt meget ned om dagen i nyere tid. Måske fordi lånmodtagerne har fået så gode vilkår herhjemme, at det virker forkælet at afholde en sådan dag. Jeg synes under alle omstændigheder man man skal huske på, at de rettigheder for gode vilkår - løn som arbejdsmæssigt - bare ikke er kommet af sig selv. Men netop gennem kamp, hvor arbejderne og fagforeningerne har stået sammen,  både set med internationale og lokaler briller.

Jeg tænker, at kæden hopper fuldstændig af, når selvstændige gør det til en 1. maj mellem lønmodtagere versus selvstændige. I min optik er det en meget dekonstruktiv og reel set misforstået opfattelse af 1. maj.

1. maj fejrer arbejderne, og deres vilkår. Og 1. maj handler om at kæmpe for endnu bedre vilkår. Sidstnævnte er ikke sket på en enkelt 1. maj-dag. Men derimod igennem et konsekvent pres og kamp for rettigheder. Du ridser en række vigtige emner op, og du argumenterer fint for dem, men din kamp for bedre vilkår til selvstændige sker ikke på 1. maj. Det sker gennem en lang og sej kamp - helt i tråd med arbejderbevægelsens langstrakte kamp.

Er kommentaren brugbar? 1 0
 
Besøg vores samarbejdspartnere :