Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Torben Rudgaard fra FlipInvert Thailand Hvad koster det at sende dig på pension... i morgen?!

Hvad koster det at sende dig på pension... i morgen?!

7.222 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 September 2009

Hvad vil du ha, når du går på pension? 

Den absolut første ting du skal gøre hvis du vil være rig er at beslutte præcist hvad du vil ha. Hvis du ikke ved præcis hvad du vil ha, så får du det fandme aldrig! Det nytter ikke du vare siger ”jeg vil være rig” uden at sige hvor rig vil du være, og vælge præcist hvilken livsstil du vil ha og hvad den koster. Og du skal være specifik! Det hjælper ikke bare at sige ”mange millionær”.

Da jeg gik i gang lavede jeg følgende liste: Hvad skal jeg bruge hver måned for at kunne leve godt?




På det tidspunkt kunne jeg sætte ca. 5.000 kr. til side om måneden, så det ville tage mig 6 måneders arbejde at spare op til 1 måneds pension. Hvis jeg virkeligt knoklede på til jeg var 65 år, så kunne jeg nå at spare 1.5 mio kr. op, hvilket kun lige er nok til 4 års pension. Så er det bare med at håbe man dør inden man bliver 70 :-)

Og det passer jo meget godt med de 1.5 mio kr. – se bare her:

”I gennemsnit har en 55-årig dansker en pensionsformue på pensionstidspunktet på ca. 1,5 mio. kr. Tages der højde for restlevetiden, svarer det ifølge Nykredit til en årlig udbetaling på godt 65.000 kr.” – Børsen

 Forskellen på ”en 55-årig dansker” og mig er at de planlægger at leve hele deres alderdom for 65.000 om året (5.400 kr om måneden). Det er sgu da skræmmende! – Ja ja, man ka da sikkert godt leve for 5.400 i et kælderværelse på Amar, men hvem har lyst til det?  Seriøst! 5.400 om måneden? never ever!!

Hvis jeg går på pension som 65 årig og vil leve min 30.000 kr. om måneden livsstil fra jeg er 65 år til jeg bliver f.eks. 85 år, så ville det kræve jeg sparede 7.200.000 kr. op, så det er jo rimeligt let at se, at selv med en god fast månedsløn, så når jeg aldrig op i nærheden af det beløb jeg gerne vil pensioneres med.

Ergo… et job er IKKE løsningen!



Opgave til dig:

Hvilken livsstil vil du ha når du går på pension? Har du nogensinde sat dig ned og tænkt over det?

Hvad vil din forventede pensions livsstil koste pr. måned?
Prøv at skrue et hurtigt budget sammen på 10 minutter over de udgifter du forventer at ha hver måned når du står af ræset, jeg lover dig at det vil ændre din tankegang og den måde du planlægger din fremtid på.



 

 Hvornår vil du gå på pension?

Det nytter ikke noget du laver et mål for næste måned eller næste år. Du skal tænke langt frem og planlægge hele vejen til du går på pension. De rigeste mennesker er dem der tænker 20-30 år frem i tiden, og de fattigste er dem der ikke engang kan tænke på i morgen. Så det er super vigtigt du laver en langsigtet plan.

Så nu er det tid til at beslutte – hvornår vil du gerne på pension?
Hvor længe gider du blive ved med at arbejde?

Jeg regnede det ud på denne måde:
 - Min bedstefar arbejdede til han var 75 år før han gik på pension
 - Min far arbejdede til han var 60 år før han gik på pension
 - Jeg vil kun arbejde til jeg er 45 år før jeg går på pension
 - (”og jeg vil kun arbejde til jeg er 30 år” råber Jakob, min 21 årige apprentice fra skrivebordet bag mig)

Og siden jeg startede det her trip da jeg var 39, så gir det mig kun 6 år til at spare de 15 millioner kr. op (auch!) som min valgte pensions livsstil ville koste, hvis jeg skulle leve af de penge fra jeg er 45 til jeg er 85.

Oooookey….  Lad os lige prøve at regne den ud… med et ”job” skulle jeg så tjene 220.000 kr om måneden efter skat med 20.000 til at leve for og sætte 200.000 kr. til side. Hvor mange lønmodtagere kender jeg lige som har før skat lønninger på +500.000 måneden? Absolut ingen!

Ifølge business.dk så er gennemsnits lønnen af en Dansk direktør 120.000 om måneden, så det er ikke nok. Faktisk så skal jeg helt op og blive direktører for en af OMX C20 (de 20 største virksomheder i Danmark), der ligger lønnen på ca. 500.000 kr. om måneden. Torben Rudgaard, Direktør for Novo Nordisk?  Nej, den rimer sgu ikke lige – æv, det ville da ellers være fedt med lidt gratis drugs :-) 

Nu vi snakker høje lønninger. Vidste du at Larry Ellison (direktøren for Oracle) har en månedsløn på 47 mio. kr.? Det vil tage ham 9 dage at tjene nok til at sende mig på pension. Det ku være jeg skulle gi ham et ring.


(Larry Ellison fra Oracle, verdens højeste skattepligtige månedsløn)

Anyway, facts er at jeg umuligt kan sætte 200.000 kr til side hver måned med et job – jeg kender ikke engang nogen der vil ku lære mig hvordan jeg får et job hvor jeg ka tjene de penge.

Så lad mig sige det igen… et job er IKKE løsningen!


Opgave til dig:

Hvornår vil du gå på pension? Har du nogensinde sat dig ned og tænkt over det?
Prøv at sætte en dato på, og så regn ud hvor meget du skal ha ”sparet op” hvis du vil holde din valgte livsstil.


To be continued...  

I næste indlæg vil jeg fortælle om den dag jeg ankom til Bangkok og mine første frygtelige oplevelser i et kontor med elektrisk brand, vandskade og kæmpe kakerlakker :-)

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Torben skriver Skriv dig op