Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Torben Rudgaard fra FlipInvert Thailand Fra middelklasse fattigrøv i Danmark, til millionær iværksætter i Thailand

Fra middelklasse fattigrøv i Danmark, til millionær iværksætter i Thailand

18,897 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
19 August 2009


En middelklasse fattigrøv fra Danmark

Hej - jeg hedder Torben Rudgaard, er 42 år og bor i Thailand. Jeg har valgt at fortælle min historie om hvordan jeg ændrede mit liv fra middelklasse lønslave i Danmark, til iværksætter, investor og mange millionær i Thailand, på kun 3 år. Jeg lover at fortælle alt fra de kæmpe fejl jeg har lavet, de totalt underlige situationer man kommer ud i her og løfte sløret for præcist hvordan jeg har tjent mine millioner.

Håber du vil ku li bloggen og har lyst til at følge med, jeg lover du bliver glad, vred, imponeret, forarget og dør af grin flere gange Smile


For 3 år siden stod jeg som 39 årig, med et job jeg hadede og gloede på min slunkne bankkonto samt en lejlighed med million gæld, og tænkte... o O "Nu har jeg knoklet røven ud af bukserne som lønslave i 22 år, er det virkeligt alt hvad jeg er værd?".  - Det løb koldt ned af ryggen når jeg tænkte at jeg jo heller ikke havde sparet en skid pension op, og at jeg jo nok blev nød til at arbejde endnu hårdere til jeg var 67 år hvis jeg skulle nå at spare op til et nogenlunde liv når jeg blev pensionist... well, ellers ka man jo altid samle flasker, klippe hæk for de rige og gå på sidste-salgs-dags-jagt i Netto.

Ja ja, min kære far har altid sagt "spar op Torben, put nogle penge i aktier, få et godt fast job med lang opsigelse og en god pensions ordning". Men jeg havde intet sparet op, jeg havde lånt 100.000 kr. til at købe aktier for som jeg i øvrigt ikke anede en skid om (de er 58.000 kr værd idag, tusind tak Nordea!!!). Den gang i internettes spæde start fandtes der næsten ingen pensions ordninger i den danske IT branche og min indstilling var altid "spare op til pension? det gør vi næste år".

En dag satte jeg mig ned på den lokale cafe, bestilte en cappuccino og tændte for musikken på min iPod....  Ved en fejl var der sneget sig et afsnit ind med en eller anden amerikansk finans abe der snakkede om assets(aktiver), liabilities(passiver), investments og startups.. det lød som et eller andet fusker "get rich quick" scheme og jeg var lige ved at skifte sang da han sagde... "Assets feed you - Liabilities eat you", og fortsatte ”Assets put money IN your pocket, Liabilities take money OUT of your pocket”. Ok, det var jo ikke lige det jeg havde lært i skolen omkring aktiver og passiver, faktisk så anede jeg intet om hvordan et aktiv og et passiv virkede. nåå ja, jeg har jo også kun haft regnskab i 5 år... tusind tak til det danske uddannelses system!! Tænk en gang, vi går 10 år i folkeskolen, på gymnasium eller handelsskole i 3 år, og så kommer en videregående uddannelse og vi lærer ikke engang at udfylde en selvangivelse?!?!  Jeg spurgte en kammerats søn som lige har afsluttet HH i 2009 og ikke engang han havde lært at udfylde en selvangivelse. Sig mig hvad sker der lige for det danske uddannelsessystem? Hvorfor lærer vi egenligt ikke at udfylde en selvangivelse? Hvorfor er det ikke en del af pensum i folkeskolen?

Nå men tilbage til den lydbog der havde sneget sig ind på min iPod. Robert Kiyosaki hedder Amerikaneren, og Rich Dad Poor Dad hedder bogen. Mange af jer har sikkert læst den, men prøv at få fat i den som lyd bog istedet for normal bog, i får meget mere ud af den som lydbog. Jeg sov ikke den aften jeg startede med at lytte. Jeg sov heller ikke dagen efter - Jeg åd simpelthen Rich Dad Poor Dad råt og bogen ændrede mit liv totalt!

Det første jeg lærte fra bogen var følgende 3 ting…

  1. Middelklassen får fast månedsløn ved at arbejde for de rige
    De rige starter egen virksomhed og ansætter middelklassen

  2. Middelklassen bruger deres penge på passiver, købt på kredit (bil, hus, båd), der koster penge hver måned
    De rige bruger deres penge på aktiver (udlejningsejendomme, aktier, guld, virksomheder) der laver penge til dem hver måned

  3. Middelklassen betaler skat + regninger først og sparer op til investeringer til sidst (hvis der altså er råd)
    De riger betaler investeringer først og betaler skat + regninger til sidst (hvis der altså er råd).

To be continued...  
I næste indlæg vil jeg fortælle om hvordan det føles at leve uden en lønseddel og hvordan jeg overvandt frygten for at blive selvstændig.
Håber du hænger på og følger med, for jeg har tænkt mig at gå dybt i detaljer med alt fra de kæmpe fejl jeg har lavet til de millioner jeg har tjent her i Thailand.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Torben skriver Skriv dig op