Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Toke Kruse fra Billy's Billing Konkurrenter er dine fjender – få her tre tiltag til at tage pusten fra dem

Konkurrenter er dine fjender – få her tre tiltag til at tage pusten fra dem

3.296 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 August 2013

Har du det bedste produkt, skal du udnytte det over for konkurrenterne.

I Danmark er der grænser for, hvor meget du må nævne dine konkurrenter (læs mere i Markedsføringsloven). Fx må du ikke tale negativt om dem og miskreditere dem. Når det er sagt, så er der masser af fordele i at synliggøre, hvorfor du er bedre end dem.

Selvom konkurrenter, som udgangspunkt, ikke er skadelige for dig, er der stadig nogle forbehold, som du skal tage – de vil gerne tage dine kunder og henvender sig til det samme kundesegment.

Identificer dine konkurrenter

Først og fremmest skal du identificere dine konkurrenter – det kan du gøre ud fra sammenfald i målgruppen, lignende produkter eller alternativer, der løser det samme problem som dig blot med andre midler. Fx har jeg i min virksomhed en udfordring i forhold til folk, som laver regnskab i Excel, men at nævne Excel som en konkurrent bliver hurtig flyvsk og for omfattende.

Overvåg dine konkurrenter og undgå overraskelser

Som led i en konkurrentstrategi skal du overvåge dine konkurrenter – det kan være alt fra Google-overvågning til at følge deres Facebook, avisartikler eller være med på deres nyhedsbrev. Det handler om at være ”på den anden side af fjendens mure”, så du ikke bliver overrasket.

Vær beredt på angreb så du ikke bliver taget med bukserne nede

Bevæger du dig i et konkurrencepræget marked, kan du forberede dig i forhold til konkurrenterne og aktivt handle i forhold til dem – bl.a. ved at komme så komme så tæt på dem som muligt og opsnappe deres tiltag, som de kommer ud i offentligheden. 

I et andet indlæg har jeg skrevet om Simultan Innovation, der handler om, hvorfor virksomheder i samme branche ligner hinanden så meget samt hvordan man håndterer det og bruger det til sin fordel.

Læs indlægget her

Mange hilsner

Toke Kruse

PS! Læs også mit indlæg om det positive ved konkurrence. Har du selv oplevet noget positivt ved konkurrence i din virksomhed?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Toke skriver Skriv dig op