Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Toke Kruse fra Billy's Billing Fem ekspertråd mod din succes - del 1

Fem ekspertråd mod din succes - del 1

2.269 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
11 December 2011

Som iværksætterekspert og ekspertblogger er en af mine fornemmeste opgaver at gøre andre iværksættere succesfulde og blive klogere på emnet iværksætteri og virksomhedsdrift. At se plusser og minusser i virksomheden så den kan blive præsenteret på bedst mulig vis så du undgår faldgruberne. 

I følgende ekspert-artikel har jeg samlet fem essentielle områder du kan arbejde med hvis du vil blive den geniale iværksætter.

 

Ekspertråd 1: Gør din virksomhed mere professionel

En stor del af at drive virksomhed er at levere et troværdigt og seriøst aftryk over for kunder, leverandører og investorer. Derfor skal du arbejde professionelt med din virksomhed, hvilket betyder at du skal gøre et stort nummer ud af at fremstå som en virksomhed man kan stole på og har lyst til at handle med. 

Et godt sted at starte er at stifte en bestyrelse for din virksomhed – allerhelst fra begyndelsen. Den vil være et effektivt styringsredskab som sikrer dig at du hele tiden er på rette kurs, og hvis du glider til siden, får dig tilbage på sporet. 

Afhængig af din virksomheds størrelse og omsætning kan du lægge ud med en ”uofficiel” bestyrelse som ikke nødvendigvis koster dig penge her og nu, og måske består af enten venner, din familie eller en god forretningskontakt. En af fordelene ved at have en bestyrelse er at de ser din virksomhed på afstand og bliver ikke lige så forblændet som dig, der konstant har fingrene i bolledejen.

Vis omverdenen at du har en bestyrelse, ved at have et billede af dem på din webside, ligesom du som minimum også bør overveje at have billeder af dig selv og de ledende personer. Det giver kunderne en god portion tryghed og understreger at virksomheden består af engagerede og levende mennesker.

Virksomheder som har ”hjemmelavede” logoer og websider, holder ikke. Du skal afsætte penge til at få en professionel webdesigner og illustrator til at lave et unikt logo. Det kan godt virke som en stor investering især for mindre opstartsvirksomheder, men ikke desto mindre en væsentlig del. Virksomhedens succes bliver ikke større end det skrivebord du sidder ved – så få dig et ordenligt skrivebord fra start! 

Ekspertspørgsmål om professionalisme til dig:

-       Har du et professionelt logo?

-       Har du en professionel webside?

-       Har du overvejet at få en bestyrelse, eller er det den rette sammensætning?

-       Hvad kan du gøre anderledes i dag for at fremstå mere professionelt?

-       Sammenligner du dig med dine konkurrenter – hvem af jer har så den mest professionelle profil udadtil og det mest professionelle produkt?

-       Tag et stykke papir, og skriv i midten ”professionel”, og lav en cirkel omkring ordet. Skriv nu så mange ord som understreger at din virksomhed er professionel, som du kan, og forbind dem derefter med hinanden. Vurder selv nu om din virksomhed giver et professionelt nok billede? Prøv at lave samme ”ønskeøvelse” hvor du skriver alle de ting som endnu ikke er professionelle.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Toke skriver Skriv dig op