Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Thomas Friis Nielsen´s blog Er det mulig at få en bankkonto i Dubai uden at bo i Dubai?

Er det mulig at få en bankkonto i Dubai uden at bo i Dubai?

799 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 August 2023

Flere og flere danskere har opdaget det blomstrende ejendomsmarked i Dubai som en attraktiv investeringsmulighed. I modsætning til mange andre ejendomsmarkeder fortsætter ejendomspriserne med at stige i Dubai, hvilket historisk set har gjort det til en lukrativ investering. Mange køber ejendomme i Dubai for at sikre sig en feriebolig et varmt sted med skønne strande.

 

Dog kan der opstå udfordringer, når det kommer til at sælge en ejendom i Dubai, især hvis man ikke har en privat bankkonto i Dubai. Ejendomshandel fungerer anderledes end i Danmark. Når man sælger en ejendom i Dubai, modtager man normalt en såkaldt "Manager`s check" som betaling. Problemet er, at denne check ikke kan indløses i en dansk bank. Dette kan føre til en situation, hvor man har en stor check for salget af sin ejendom, men ingen konto til at indløse den. Hvad gør man så?

Det er faktisk muligt at åbne en lokal bankkonto i Dubai uden at skulle flytte til Dubai eller opnå opholdstilladelse i De Forenede Arabiske Emirater. Dette kan virke som den ideelle løsning for danskere, der blot ønsker at købe en feriebolig eller en investeringsejendom i Dubai. Desværre er der nogle klare ulemper ved denne løsning.

 

For det første kræver det, at man sender en række dokumenter til banken for at komme i  betragtning til en bankkonto. Antallet af nødvendige dokumenter overstiger normalt antallet af dokumenter, der kræves, hvis man har opholdstilladelse i Dubai og De Forenede Arabiske Emirater. Desuden er nogle af disse dokumenter muligvis kun tilgængelige på dansk, hvilket betyder, at de skal oversættes til engelsk ved hjælp af en translatør.

 

For det andet kræver processen en personlig møde med banken i Dubai for at åbne kontoen, hvilket indebærer at man skal rejse til Dubai.

 

Den største ulempe ved at åbne en bankkonto i Dubai uden opholdstilladelse i De Forenede Arabiske Emirater er, at banken normalt kræver, at man investerer omkring 950.000 DKK i et investeringsprodukt, som banken selv administrerer. Udover at det må siges  at være et ret stort beløb at skulle undvære blot for at få en bankkonto, så har bankernes investeringsprodukter historisk set givet et afkast, der ligger under markedsgennemsnittet. Dertil kommer, at ønsker man at hæve de midler, som man har investeret i investeringsproduktet, før bindingsperioden, som typisk er på 5-10 år, er overstået, så skal man typisk betale relativt høje gebyrer til banken.

 

Af alle disse grunde er det sjældent en fornuftig idé at åbne en bankkonto i Dubai uden opholdstilladelse i De Forenede Arabiske Emirater.

 

Hvis man derimod har opholdstilladelse i Dubai, hvilket relativt nemt kan opnås ved at etablere et selskab i De Forenede Arabiske Emirater, så bliver bankåbningsprocessen væsentligt lettere og kan afsluttes på få dage. Der er heller ikke krav om at investere i bankens eget investeringsprodukt.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Thomas skriver Skriv dig op