Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Thomas Friis Nielsen´s blog 6 gode grunde til at starte virksomhed i Dubai

6 gode grunde til at starte virksomhed i Dubai

1,201 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 June 2021

6 gode grunde til at starte virksomhed i Dubai

 

De seneste par år har flere og flere danskere stiftet selskab i Dubai. Denne artikel gennemgår baggrunden for den stigende interesse for at drive virksomhed i Dubai som dansker. 

1 - Ingen indkomst- og selskabsskat

Der er ikke nogen indkomst- og selskabsskat i Dubai. Dette er nok den væsentligste og kendteste årsag til at drive virksomhed fra Dubai. Virksomhedens bundlinje kommer selvsagt til at se markant bedre ud, når der ikke skal afregnes skat af virksomhedens overskud. Såfremt aktionæerne udlodder dele af overskuddet, skal der heller ikke afregnes skat heraf.

Som dansker anbefales det dog at kontakte en skattekyndig i forbindelse med oprettelsen af et selskab i Dubai, da man kan blive omfattet af dansk skattepligt, selvom man ikke er skattepligtig i Dubai.

Desuden bemærkes det, at man den 1. januar 2018 indførte 5 % moms på indenlandske transaktioner.

 

2 – Købestærkt lokalt marked

Der er 2,92 millioner indbyggere i Dubai og 9,54 millioner i De Forenede Arabiske Emirater. Så hvis man har planlagt at sælge til det lokale marked, så har man et væsentligt større marked end i Danmark. Vigtigere er det dog, at de mange højtlønnede expats og lokale arabere er meget købestærke og generelt har et væsentligt højere forbrug end i Danmark, hvilket gør det muligt at omsætte flere varer og varer med en højere avance.

3 – Billig arbejdskraft

Dette punkt er en anelse kontroversielt. Men det er et faktum, at der er meget billig arbejdskraft i Dubai. Såfremt din virksomhed skal benytte sig af lokale medarbejdere, vil omkostningerne til løn derfor ikke tynge særligt hårdt på virksomhedens budget. Det er også nemt at skabe dedikerede medarbejder ved at tilbyde dem en løn over markedslønnen, uden at det højner virksomhedens omkostningsniveau væsentligt.

 

4 – Ingen regnskabspligt

Hovedparten af selskaberne i Dubai er ikke underlagt regnskabspligt. Dog skal der udarbejdes og indsendes et momsregnskab til myndighederne, hvis selskabet har en omsætning på mere end 100.000 USD på et kalenderår. Den manglende regnskabspligt betyder, at man som virksomhedsejer slipper for at bruge penge på en revisor, og det letter desuden virksomhedens administration.

Det anbefales dog, at man udarbejder et internt regnskab, da det kan anvendes til styring af virksomheden og i forbindelse med optagelse af banklån m.m.

 

5 – Engelsk er et af hovedsprogene

Engelsk er et af hovedsprogene i De Forenede Arbiske Emirater og anvendes også af myndighederne. Som dansker vil man således meget sjældent ramme ind i sproglige problemer og misforståelser, når man driver virksomhed i Dubai.

6 – God infrastruktur

Vejnettet i De Forenede Arabiske Emirater er meget udbygget, særligt i Dubai. Det er således yderst nemt og billigt at komme rundt i landet og få fragtet varer rundt. Udover det veludbyggede vejnet, så er der flere store havne, hvor man kan få fragtet og modtage varer. Endeligt er Dubai´s to lufthavne nogle af verdens travleste og ligger fordelagtigt mellem Europa og Asien.

 

-oo0oo-

 

Såfremt du overvejer at stifte selskab i Dubai, så er du velkommen til at kontakte os i Friis Advokatfirma. Vi har igennem en årrække bistået danskere med at stifte selskab i Dubai. Udover selve stiftelsen af selskabet hjælper vi dig også med at få indsigt i de vigtigste regler, som man skal være opmærksom på, når man driver forretning i Dubai. Vi kan træffes på telefon +971 58 531 6002 og på denne mailadresse: Kontakt@friisadvokatfirma.dkDu kan også læse mere om os her: Friisadvokatfirma.dk.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Thomas skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere