Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Vil du starte virksomhed i Dubai?

607 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
11 August 2020

Vil du starte virksomhed i Dubai?

 

Drømmer du om at komme væk fra den danske vinterkulde og starte virksomhed i Dubai, så vil du i denne blog kunne læse, hvordan det kan lade sig gøre.

 

Indledningsvis skal det bemærkes, at man ikke kan opholde sig længere tid af gangen i Dubai uden et såkaldt resident visa. Dette kan man fx få, hvis man bliver ansat af en virksomhed i Dubai, eller hvis man starter sin egen virksomhed.

 

-oo0oo-

 

Der er en lang række forskellige selskabstyper i Dubai, så det kan virke uoverskueligt og ugennemskueligt at vælge den selskabsform, som er den rette for netop din virksomhed.

 

Det er forbundet med visse omkostninger at starte et selskab og få visum i Dubai, så det kan blive en dyr og tidskrævende fejltagelse, hvis man er nødt til at starte et nyt selskab, fordi man har valgt forkert i første omgang.

 

I forhold til Danmark er der langt flere begrænsninger for hvilke forretningsmæssige aktiviteter de forskellige selskabstyper må udføre. Visse selskaber må fx ikke handle med fysiske varer i Dubai eller kan ikke indgå handelsaftaler med offentligt ejede virksomheder. Det er derfor yderst uheldigt, hvis man har oprettet et selskab, som skal afsætte varer i Dubai, men ikke har tilladelse hertil.

 

Desværre sker det ofte at iværksættere stifter selskaber i Dubai, som ikke har de rette tilladelser, da de selskaber i Dubai som sælger selskabsstiftelser oftest er dygtige sælgere, men ikke juridiske rådgivere.

 

 

Det første valg som du skal foretage er, hvorvidt du skal starte et mainland, free zone, offshore eller freelance company.

 

Valget afhænger primært af hvilken type virksomhed, som du ønsker at drive. Hvis du ikke skal afsætte varer i Dubai, vil det fx oftest ikke være nødvendigt med et mainland company.

 

Valget afhænger dog også af, hvorvidt du ønsker at opholde dig i Dubai, hvilken type bankkonto du ønsker at have, om du skal have ansatte, og om du har behov for et varelager i Dubai.

 

-oo0oo-

 

Når du har fundet ud af hvilken selskabstype, som passer bedst til din virksomhed, skal du vælge, hvilken free zone som firmaet skal ligge i (eller hvis du har valgt et mainland company, hvilken udbyder du skal vælge). Der er ca. 50 free zones, og der er stor forskel i prisen og kvaliteten på det selskab, som du får. Visse free zones er ikke særligt anerkendte, og det kan gøre det vanskeligt at få et ordentligt kontor eller at åbne en bankkonto i Dubai.

 

Derefter skal du overveje, om du selv vil gennemføre ansøgningsprocessen, eller om du vil lade din rådgiver stå for processen, så processen bliver hurtigere og mindre besværlig. Free zonerne er ofte ikke særligt gode til at forklare, hvad de ønsker fra deres ansøgere og forudsætter, at ansøgerne har en rådgiver til at forklare dem processen eller har prøvet at stifte et selskab før og derfor kender proceduren.

Selvom stiftelsen af et selskab i Dubai er en kompliceret proces særligt, hvis det er første gang, at man stifter bekendtskab med processen, så er der ingen grund til at lade sig afskrække fra at starte et selskab i Dubai. Med den rette rådgivning vil man kunne få det selskab, som passer til den virksomhed man vil drive og nyde godt af at drive virksomhed i et land med en meget købekraftig befolkning og ingen beskatning.

 

-oo0oo-

 

Såfremt du skal starte virksomhed i Dubai eller ønsker at flytte til Dubai, er du velkommen til at kontakte os i Friis Advokatfirma for en uforpligtende samtale på +971 58 531 6002 eller kontakt@friisadvokatfirma.dk. Vi har gennem en årrække stiftet selskaber i Dubai for danskere. Du kan læse mere om os her friisadvokatfirma.dk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Thomas skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere