Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Thomas Friis Nielsen´s blog Har du planlagt omdannelsen af dit IVS til ApS?

Har du planlagt omdannelsen af dit IVS til ApS?

360 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 April 2020

Har du planlagt omdannelsen af dit IVS til ApS?

Du har formodentlig hørt, at alle IVS-selskaber skal være omdannet til anpartsselskaber senest den 21. april 2021.  Men har du planlagt, hvornår du vil gøre det?

Omdannelsen af et IVS-selskab til et anpartsselskab er en relativ hurtig proces. Det tager typisk kun mellem 5-10 dage. Dette er dog forudsat, at der ikke er sker nogle uforudsete forsinkelser i processen. Fx at revisoren er lang tid om at udarbejde den lovpligtige vurderingserklæring, eller der sker en fejlregistrering under processen, hvilket fx kan ske, hvis man selv forsøger at lave omdannelsen.

Man kan dele processen op i 4 trin. Beslutning om omdannelse, vurderingserklæring, ændring af vedtægter og registrering i Erhvervsstyrelsen.

Først skal du/I beslutte, at selskabet skal omdannes på en generalforsamling. Det er tilladt at afholde generalforsamlingen som en såkaldt skrivebordsgeneralforsamling, men selskabslovens bestemmelser skal selvfølgelig være overholdt.

Derefter skal der udarbejdes en vurderingserklæring som tidligere omtalt. Denne udarbejdes typisk af en revisor og skal bekræfte, at der er den fornødne kapital til stede i selskabet til at foretage omdannelsen. Minimumsselskabskapitalen for et IVS er 1 kr., mens det er 40.000 kr. for et anpartsselskab, så der skal i mange tilfælde tilføjes mindst 39.999 kr. til selskabskapitalen for et IVS.

 Når dette er gjort, skal selskabets vedtægter ændres i overensstemmelse med den ændring, som man har besluttet.

 Endeligt skal omdannelsen registreres hos Erhvervsstyrelsen, før processen er færdig.

-oo0oo-

 Konsekvensen af at være for sent ude er, at dit IVS-selskab sandsynligvis tvangsopløses. Det sender ikke det bedste signal til omverdenen, og eventuelle midler i selskabet vil helt eller delvist blive brugt i forbindelse med tvangsopløsningen.

 Det er derfor en god idé at sætte et kryds i kalenderen for, hvornår du vil begynde processen for omdannelsen af dit IVS, så du når at gøre det i tide.

-oo0oo-

 Såfremt du ønsker at få et godt tilbud på omdannelsen af dit IVS, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@friisadvokatfirma.dk.

 

 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Thomas skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere