Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani What took you here.…er ikke det der vil få dig videre…!

What took you here.…er ikke det der vil få dig videre…!

3,448 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 April 2018

Mange kvinder jeg kender arbejder hårdt, længe og rigtigt. DE følger reglerne.  Men de skal snarere lære at bryde dem og bryde ud. What took you here ……er ikke det, der vil få dig videre…! De skal simpelthen lære hvordan man gør herfra.

  • Er du kvinde?

  • Har du kvinder ansat?

Det er min erfaring og oplevelse at især kvinder i 40’erne har et gigantisk ubenyttet potentiale. De føler sig ofte lidt på dybt vand. Flere af dem er opdraget med at skulle foretage sikre valg (en god uddannelse, få sig et godt job med gode karrieremuligheder, en god mand, et ikke alt for dyrt hus og alt det der..).  Men nu sidder de og ser på et liv, der går i ring, er udmattende eller ligefrem kedeligt. Nogen af dem gør ligesom andre desperate mænd køber en racercykel. Men hvad gør (alle) de andre? Dèn generation der er 40 lige nu, er vokset op med ”Ikke noget med at gamble, tage chancer. Ikke noget med at smide, hvad du har i hænderne, for så at løbe efter noget der blinker, og ser lidt mere spændende ud. Ikke noget med både at ville præstere i jobbet og hjemme. Ikke noget med at fravælge at få børn, eller hvad man nu ellers kan gøre af ”kontroversielle valg. ” Mange kvinder skammer sig mere end mænd, når de er “egoistiske” .  Dèt er et problem. Et samfundsproblem. Fordi kvinder fravælger at blive selvstændige om end de vil være gode til det.

Som chef står du i en lang række meget forskellige og ganske udfordrende situationer med dine ansatte. På den ene side skal de performe godt i jobbet, men hellere ikke gro fast, ”stuck” eller være bange for at tage nye udfordringer på sig.

Som virksomhed kan det også være enormt frustrerende at se på en medarbejder med stort potentiale, et potentiale som vedkommende ikke gør brug af, spilder eller ganske enkelt ikke er opmærksom på.  HER gemmer en del kvinder (og mænd) sig. SER DU dem?

Som chef har du måske én eller endog flere medarbejdere, som du virkelig kan se kan nå langt, hvis blot de tager sig sammen, får ny inspiration eller bliver vist vejen. Måske har du en eller flere medarbejdere, du gerne vil give et kærligt spark bagi? Måske har du et par, du gerne vil belønne, fordi du kan se, at de mangler lidt ekstern inspiration?

Løsningen kan være et kursus, en mentor du finder til dem, et ophold i udlandet,  hjælp i hjemmet, et kursus i livsdesign eller en workshop i hvordan de bliver bedre til at blive selvstændige selv, tage scenen og blive bedre til at gøre opmærksom på sig selv eller noget helt 10.  Mænd er også interessant og oversete. Men jeg vælger at fokusere på kvinder fordi de er så udtalte underrepræsenterede som iværksættere.

 

Macintosh HD:Users:soulaimagourani:Desktop:Skærmbillede 2018-04-07 kl. 13.47.18.png

Så længe kvinder ikke selv ejer deres ”aktiver” vil de altid skulle tigge og bede andre om lønforhøjelse, bedre vilkår etc. Så hvis du vil gøre noget godt for ligestillingen, skal du spotte de der ambitiøse kvinder, der ikke tror på de kan,  vil eller har det der skal til, og så skal du lave en plan for dem sammen med dem., handle med dem og købe fra dem.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Soulaima skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere