Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Har du en karriere foran eller bag dig?

3,451 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 July 2010

(meget frit efter bogen " tag magten over din karriere", og derfor masser af bonus til dig, også selvom du har læst bogen)

Brænder du eller brænder du ud?

Du er helt sikkert top motiveret og en dygtig iværksætter! Men har du overvejet, om du har forudsætningerne til at forblive eller blive mere succesfuld? Ved du, om din succes er ved at brænde ud?

Læs videre her, og find ud af om du er ved at ødelægge din forretning.  

 

Kannibaliserer du?

Din forretning er DIG! Det er ikke dit produkt, men DIG. Alt tyder på at kunder køber af mennesker (ikke virksomheder). Medmindre du har et eller andet helt sindsygt unikt fantastisk produkt, så kan man altså købe det du har, eller det du kan andre steder! Sorry. 

 

Kort sagt er dit RYGTE eller RY direkte årsagen til succes eller mangel på samme. Dine kunder køber med hjertet! Alle dine medarbejdere bærer på et personligt brand (image), og det skal harmonere med virksomhedens og omvendt.

Til dig der bare vil have fakta på bordet – ”here you go”:

London Business School har forsket i kundeadfærd og understøtter, at følelser står for over 50 % af årsagen til, at vi køber, eller ikke køber.  London Business School henviser til, at der er 20 følelser, der styrer eller ødelægger vores opfattelse og lyst til at købe en virksomheds produkter. Der er derfor et direkte link imellem en virksomheds evne til at opbygge emotionelle bindinger og dens evne til at tjene penge. Det er derfor interessant at kunne konstatere, at kunder og forbrugere ikke kun køber ind med pengepungen og hovedet, men især med hjertet.

Hvad gør den succesfulde?

Nå men, det er min erfaring at den succesfulde iværksætter kontinuerligt vedkender sig at der skal afsættes (rigelig) tid til fordybelse, personlig udvikling, ny inspiration og til at networke målrettet.

 

Er det svært. JA, det er det! Hvorfor? Fordi vi vil tjene penge. Hvert minut du tager væk fra produktionen, anser du for tabt. Vi ser det ikke som en reel investering at uddanne os. Var du funktionær, ville du i højere grad have krævet uddannelse og mental påfyld. Som iværksætter æder vi ofte vores egen viden op! Og du alene bærer ansvaret.  

Sådan bliver du mere succesfuld

En succesfuld iværksætter er en autentisk person, som har høj selverkendelse og vedkender sig egne svagheder, men kender også til egen værdi. Det er en naturlov at du tror på, at du er god nok, og god nok til det du laver. Det vil få andre til også (fortsat) at synes, at du er det. Det er mindst lige så vigtigt at du erkender, hvad du ikke er god til, og søger de kompetencer andre steder (eksempelvis i Amino netværket!).

Har du vilje af stål eller lakrids?

Et succesfuldt iværksætter liv skabes på baggrund af din vilje til, at det skal ske. Min påstand og personlige erfaringer bakkes op af forskellige lykkeforskere.

Undersøgelser tyder på at din lykke påvirkes 50 procent af gener, og 10 procent kontrolleres af personlige omstændigheder (ægteskabelig status, økonomisk status, helbred). Din egen indflydelse er derfor helt oppe på 40 procent.

Måske synes du ikke, du har fortjent succes? Før du kan skabe forandring i din karriere, skal du forstå og lære af din egen historie, og den bagage, du har med dig. Det styrer som regel mange valg og fravalg i din karriere. Det er vigtigt at få afdækket dine motiver, så de ikke er styret af andet, end hvad der er godt for dig. Spørgsmålet er, om du giver dig lov til at være dig selv. Hvis du giver dig selv lov, skal du også acceptere konsekvenserne. Det er ikke sikkert, at alle synes, at det en fordel, at du insisterer på at være original og gennemført.

Komfortzone - din fjende nr. 1

Hvornår og hvorfor mister/mistede du din lyst til eventyr, til nysgerrigt at smage på livet? Hvornår flytter/flyttede tryghedsnarkomanien og mageligheden så permanent ind, at du ikke rykker på livet og søger nye udviklingsveje?

Det er tankevækkende, at vi som børn har masser af forventninger og opsøger dem aktivt, hvorimod vi som voksne begynder at frygte i stedet for at forvente. Dermed opstår en øget risiko for karrierestagnation. Som leder, og underviser i forandringsledelse på CBS, har jeg oplevet og erfaret at al forandring skal ske inde i vores egne hoveder først.

Jeg har oplevet medarbejdere, som har modsat sig forandringer. Det er utrolig svært at navigere en virksomhed igennem kriser og forandringer, hvis ikke medarbejdere og kolleger er rustet til og indstillet på, at det er nødvendigt ”at ændre sig”. Jeg har også oplevet forstenede ejer ledere som har modsat sig alt nyt og ukendt! Forandringer sker uanset hvad.

Kan du takle forandringer?

Du bliver hele tiden stillet foran nye problemer, nye relationer, ny teknologi og lignende, men spørgsmålet er, hvordan du tackler disse forandringer.

Det er som om, mange af os foretrækker magelighed og forudsigelig struktur. Din komfortzone er ikke andet end en tillært vane, som du har valgt at leve med. Der er masser af mennesker, som har held med at ændre deres liv og til at slå automatpiloten fra. Du kan gøre det samme, hvis du ønsker det. Forandringer kan ske over en relativ kort tidsperiode, hvis du tror på det, og hvis du forlader din nuværende komfortzone for at skabe en ny. Det er en proces, der kræver tålmodighed. Arbejder du derimod med den, kan du opleve at du ændrer en negativ komfortzone til at blive en positiv udviklingszone, som fremmer din karriere. Afhængig af din forandringsparathed i øvrigt, så kan en forandring føles større eller mindre. Det er min erfaring, at de fleste ser forandringer som en "trussel", da vor psyke ganske enkelt ikke er indstillet på at forandre status quo.

Kan du genkende dig selv?

Jeg kender en mand. Han er iværksætter. Han er i slutningen af 50èrne. Han er til skræk og advarsel for alle, som gerne vil være seriøse partnere med deres kunder.

Manden, lad os kalde ham LPP, har i mange år har undervist andre i forandringsledelse og karriereudvikling.

Hans forretning går ikke specielt godt. Ikke længere. Han var fortvivlet.

På et tidspunkt påpegede jeg hans manglende succes måske hang sammen med hans egen måde at leve og betragte sit liv på (og dermed også andres verden). Dette påvirker den måde han rådgiver andre på. Vi analyserede hans vaner, holdninger og præferencer.

Følgende var udfaldet:  

·         Han spiser altid frokost på de samme to restauranter,  

·         Han vælger typisk imellem de samme 2-3 retter,

·         Han ser altid 1 eller flere af de samme 3 tv kanaler,

·         Hvert år holder han ferie det samme sted,

·         har været medlem af det samme netværksklub/loge siden 1990,

·         han foretrækker at læse de samme 2 aviser hver dag,

·         han kører hver dag den samme vej på job på helt fastlagte tidspunkter

 Vi fandt ud af, han på ingen måder lader sig udfordre hverken i tanke eller handling.

Jeg bliver sgu helt bange for sådan en person. Når jeg hører om sådan et liv med så indgroede vaner, er det fristende at konkludere at hans karriere er bag ham, og ikke længere foran ham. Han er ikke, og bliver aldrig forandringsparat.

Har du slået rutineknappen på?

Er du i samme situation som vores ven her? Du bør gennemgå dit eget liv, og se efter om også du har slået rutineknappen på. Måske ved du det ikke engang selv. Hvis du er i tvivl, så spørg de folk omkring dig som ikke er blevet en samling ”ryg klappere”, men som stadig kan sige den konstruktive feedback til dig. Dem er der mangel på, tro mig.

Er din konklusion er JA

Du må gøre noget der udfordrer dig, så du ikke gror fast. Følgende handlinger er til din inspiration:

 

·         Flyt

·         Rejs til stederdu ikke plejer at rejse hen

·         Har du fordomme mod nogen bestemte steder? Opsøg dem aktivt

·         Hvis du plejer at tage bilen på job, så tag bussen

·         Opsøg mindst 2 nye tv kanaler hver uge

·         Læs mindst 4 nye aviser hver måned  

·         Spis 2 nye madretter hver uge

·         Læs bøger du ellers aldrig ville læse 

·         Tal med folk du normalt fordømmer

Og skriv så ned:

Jeg vil gøre følgende _________________________ for ikke at ende i en situation, hvor jeg reproducerer gammel viden, og ikke fornyer mig.

Fra negativ komfortzone til at blive en positiv udviklingszone

Der er masser af mennesker, som har held med at ændre deres liv og til at slå automatpiloten fra. Du kan gøre det samme, hvis du ønsker det. Arbejder du med din evne til at håndtere forandringer, kan du opleve, at du ændrer en negativ komfortzone til at blive en positiv udviklingszone, som fremmer din evne til at networke med mennesker som er anderledes og komplementerende. Prøv at beskriv hvor du synes, du ligger på følgende egenskaber:

 

Egenskab

Lav

Middel

Høj

Rummelighed

 

 

 

Tolerance

 

 

 

Forandringsparathed

 

 

 

Nysgerrighed

 

 

 

Er du ambitiøs i dit eget liv og vil du holde trit med tiden må du kunne networke. Vil du networke, må du have lyst til og kunne rumme andre mennesker. Vær tolerant så du kan lade sig inspirere af andre. Du må kunne takle forandringer og være nysgerrig efter at vide hvad denne nye relation eller denne oplevelse kan føre med dig.

 

Held og lykke,

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Soulaima blogindlæg Skriv dig op