Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Henriette Weber fra Toothless Tiger Skal Porters 5 forces smides i skraldespanden ?

Skal Porters 5 forces smides i skraldespanden ?

4,513 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 March 2010

Jeg fik en tanke her til morgen som jeg bare måtte dele med jer. Noget som jeg ikke rigtigt har tænkt over før, men det giver sindsyg god mening i mit hoved. Faktisk tror jeg at der er et par ting der separerer mig fra andre - og en af de ting der virkelig separerer min lille business fra andre er at jeg aldrig har konkurreret. Jeg kan ikke komme i tanke om en episode hvor jeg nogensinde har været inde og skulle decideret konkurrere på noget som helst, hver gang min virksomhed er blevet hyret ind til noget så er det fordi at det er mig de vil have. Jeg tror heller ikke på at jeg har taget markedsandele fra nogen som helst - nej jeg har skabt mine markedsandele selv. 

Det vil altså sige at alle de forskellige 5 forces konkurrentanalyser man har lavet under uddannelse, dem kan man egentlig bare smide i skraldespanden inden længe- fordi at man som virksomhed får bevidsthed om at det ikke bare er sjovere at skabe sine markedsandele selv, men at et marked altid har en relativ størrelse og at markedet altid kan udvides eller indskrænkes. Hvorfor i alverden skulle man begive sig ud i at konkurrere om eksisterende markedsandele - hvis det andet også er sandt ?

Toothless Tiger har igennem alle årene været det man kalder for et "global microbrand" - det er også derfor at jeg skriver på engelsk både på Toothless Tiger og på Henrietteweber.com - fordi at jeg lever i en bevidsthed om at globalisering har gjort at markeder ikke er defineret af nationale grænser. Men det er altså heller ikke defineret af konkurrencen er jeg kommer frem til, markeder er defineret af virksomheder der skaber. Google skaber markeder. Apple skaber markeder - Det hele bliver lige en tænd mere udvidet og lækkert. Og så man kan da godt sige at Apple's iPad går ind og "konkurrerer" med en kindle reader eller whatever, men hvis man er HELT HELT sikker på at man vil have en iPad - så ville man aldrig nøjes med et andet produkt - fordi det er ikke det produkt man vil have. 

Derfor tror jeg også at der er rigtig meget at hente, hvis man istedet for at gå igang med at konkurrere på markedet, så går igang med at skabe selv. Hvordan ser dit ideelle marked ud ?

Vi får smidt så mange slags sociale værktøjer i hovedet hver dag  og der er nok til at bruge flere liv på - men de værktøjer kan også skabe et marked for dig hvor du ikke konkurrerer, fordi at folk kun vil have dig og dine produkter. 

Lidt hippie-agtig - I know, men sådan er jeg =) men tankevækkende ik ?

Glæder mig til at se jer allesammen til aminotastic hvor jeg går på scenen i 20 minutter lidt over otte lørdag aften. Nå ja og hvis i spotter mig  (1,60 cm i killer shoes med krøller) så kom hen og sig hej =)

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Henriette blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere