Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Louises blog Hvordan beskytter du dig mod svindel, når du handler online?

Hvordan beskytter du dig mod svindel, når du handler online?

2,168 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 February 2014

Hvordan beskytter du dig mod svindel, når du handler online?

Dette blogindlæg følger en række gode råd om handel på nettet og dine rettigheder som forbruger.

Inden du handler

Inden du handler på nettet, er det vigtigt at tjekke, hvem der er sælger og om butikken er seriøs. En seriøs sælger vil normalt lægge en række oplysninger op om:

- Sig selv og virksomheden

- Betingelser omkring levering

- Vilkår omkring handlen

- Varerne på hjemmesiden

Hvis sælgeren ikke har oplyst om ovenstående punkter, bør du overveje dit køb en ekstra gang.

Hvad siger andre?

Det er tilmed en god ide, at undersøge om andre har foretaget køb hos webshoppen før. Søg evt. efter webshoppen på Google, Trustpilot eller få hjælp af Howard. De sociale medier kan også bruges til at undersøge webshoppens troværdighed - i dag bruger de fleste eksempelvis Facebook som markedsføringskanal.

E-mærket

Det er også en god ide, at se om hjemmesiden er e-mærket, da det indikerer om hjemmesiden er lovlig og etisk forsvarlig. E-mærket kvalitetssikrer løbende webshoppen, så du som køber, ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt webshoppen følger de nyeste regler og direktiver. Ønsker du at vide mere, kan du læse mere om mærkningsordningen på ehandelsfonden.dk.

Betalingen

Betal aldrig forud med eksempelvis check, overførsel eller via banken og lign. Brug derfor altid betalingskort eller betal varen ved leveringen. Hvis du vælger at betale forud for levering, kan banken ikke hjælpe dig med at trække pengene retur.

Hvis du har gennemført handlen

Når du modtager din vare, bør du kontrollere din vare omgående. I dag florere der rigtig mange kopivarer rundt online og derfor er det vigtigt, at være opmærksom på dette. Kendte mærkevarer som fx. Nike sko, Mulberry tasker m.v. er særligt produkter, som mange snyder med.

Tjek dit kontoudtog

Efterfølgende er det vigtigt, at du tjekker dit kontoudtog og tjekker, at det er det rigtige beløb, der bliver trukket. Hvis du handler hos en udenlandsk webshop, er det især vigtigt, at du efterfølgende holder løbende øje med, om der bliver trukket ukendte beløb fra din konto. Hvis uheldet er ude og din konto bliver angrebet, uden selv at have købt noget, skal du kontakte din bank hurtigst muligt.


-> Når det så er sagt, handler det I bund og grund om, at bruge sin sunde fornuft!

Ovenstående råd kan for nogen virke skræmmende og det er bestemt ikke meningen med denne blog. Det er et forsøg på at forberede jer og den enkelte forbruger, når der handles på nettet. Internettet er en fantastisk mulighed til at finde unikke tilbud i ind- og udland, som de fysiske butikker oftest ikke kan tilbyde. Det er derfor synd, at mange holder sig tilbage pga. af de mange skrækhistorier, som florerer online.

Hver dag handler millioner af folk online og størstedelen af folk har en succesfuld oplevelse. Bemærk, at vi i Danmark er gode til at fokusere på de mindre gode episoder, som sker derude og knap så gode til at dele alle succeserne. Det er værd at huske på!

Hvis du ønsker at finde flere gode tips og råd, guider den offentlige forbrugerportal til at opnå den bedste handel online.

Mange Hilsner

Louise Villadsen

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Louise skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere