Amino Ekspertblog


Hele verden som dit kontor: Christian Mark Christiansen

Skrevet af:
10. maj 2017 | 2.053 Visninger | 0 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Regus Blog

Her på Amino vil I i denne omgang få indsigt i 2 unge iværksætteres historier. De har det tilfælles at de begge benytter Regus’ kontormiljøer, som et led i deres virksomhed. Men hvordan kan det bidrage til ens iværksættermission?  

Vejen til succes

Christian og hans partner har virksomheden Bizz Zolutions - Firmaet blev startet fordi Christian syntes der manglede en nytænkende forhandler af online software – både Christian og hans partner havde flere års erfaring fra hhv. e-conomic og Oracle, og opfattelsen var, at forhandlere af forretnings-software generelt baserede deres forretning på dyre konsulentgebyrer, supporttimer og gensalg til en lille håndfuld af eksisterende kunder. Bizz Zolutions lever af, at sælger software det betyder at de køber nogle produkter til X og sælger til Y. Når de har forhandlet en aftale på plads ser de på Z - hvor stort et antal de kan afsætte.

2017 har for Bizz Zolutions budt på nogle rigtig gode aftaler med leverandører og de har fornyligt søsat to projekter som er kommet rigtig godt fra start, hhv. zimply.dk og hokas.dk - de har her fået helt frie tøjler til salg og marketing, hvilket har resulteret i over 100 nye kundeemner de første to uger. Nu ser de i mod deres næste store bedrift som bliver udbredelse i Sverige og skulle være klar til opstart efter sommerferien. Alt i alt, så har rejsen eller rutsjebaneturen siden start været EN STOR bedrift. Christian synes selv næsten dagligt at blive imponeret over deres præstationer og hans største stolthed er helt sikkert det vinderhold de har samlet - alle bidrager stort til succesen. 

Men det har bestemt ikke været en leg for Christian at nå til hvor han er i dag. Han har igennem tiden forsøgt sig med flere forskellige projekter med større og mindre succes. Som han selv udtaler så er det desværre mest det sidste, men han har altid været iværksættende som person og har altid været sikker på, at han nok skulle ramme den rigtige ide en dag. Hvis bare man er ivrig nok og ikke giver op, så er verden en legeplads ifølge Christian.


Christians største øjeblik i hans iværksætter karriere

Som iværksætter oplever man gode øjeblikke men i allerstørste grad også nedture. Hos Christian har der heldigvis været mange øjeblikke som har gjort et stort indtryk på ham – bla. tidspunktet hvor han opsagde sit nogenlunde velbetalte job, for at satse på sit eget projekt og dermed gøres fuldt ansvarlig for egen succes. For Christian var det også et sjovt øjeblik, da de gik fra sin lille stue til et rigtigt kontor – ikke meget større end stuen, men overordnet et stort spring for virksomheden. Dog har det største øjeblik og aha-oplevelse været, da de i december sidste år afholdte virksomhedens første julefrokost -  de gik i 2016 fra 0 til 6 ansatte - alting var gået ret stærkt og Christian tror selv først rigtigt det gik op for ham, da de alle sad samlet om bordet, at nu var virksomhedens succes altså ikke kun vigtig for Christian og hans partner– nu var det en rigtig forretning med ansatte, husleje, løn-forpligtelser og julefrokost-budget (hvilket vist blev overskredet en anelse)

Hverdagen forgår hos Regus

Christian benytter sig af Regus kontorløsning og det er der flere grunde til. Ikke nok med at de har en dejlig frokost-ordning, så er der telefonpasning, ip-telefoni, print, internet ikke at forglemme de 4 sødeste receptionister. Regus var også det rigtige valg fordi de kunne tilbyde det hele fra start – da Christian og hans partner Morten og flyttede ind grinede de lidt af, at de kun ankom med deres store skærme og en kasse vinglas under armen – men ganske ærligt, så var det alt hvad de havde brug for. Kontoret var nyt da Christian og Morten flyttede ind, og de var plugged-in fra day one fordi kontor var møbleret med borde, stole, kommoder, internet og telefon-installation. De taler normalt meget om ”onboarding” i deres forretning og det har uden tvivl været den største gevinst for dem i forhold til, at have kontor hos Regus.

Der er kommet en del medarbejdere til siden Christian og Morten flyttede ind i september og onboarding af nye medarbejdere har været enormt smooth – da nye arbejdspladser opstilles fra dag-til-dag og ikke kræver dyre investeringer i inventar og telefoner. Det er en fornøjelse for dem at de ikke skal bekymre sig om, at der er funktionelt internet eller et nyt telefonnummer til deres medarbejdere – i stedet kan de koncentrere sig om, at give dem en grunding oplæring. 

Sidst men ikke mindst mener Christian bestemt heller ikke at man skal undervurdere værdien af, at kontorene er tilgængelig 24 timer i døgnet og selv i weekenden er køleskabet fyldt og kaffemaskinen kan brygge en espresso. 

En anden fordel ved at benytte Regus er, når Christian og Morten i fremtiden begiver sig ind på det svenske marked, og resten af verden for den sags skyld, vil kunne benytte Regus kontorløsninger i et de af øvrige 119 lande Regus har kontorer, dermed bliver hele verden deres legeplads. 

Tips til dig som tænker på at blive iværksætter 

Som iværksætter kan der være mange bump på vejen især for et ungt team. Støtte og opbakning er derfor fantastisk til at give endnu mere blod på tanden.  Opbakning fra venner, familie, samarbejdspartnere og tidligere kunder er noget som Christian sætter stor pris på. En opbakning han ikke havde forventet i så stor grad som han oplever. Familien er generelt glade, men kommer sig nok mest af, at Christian tidligere boede i Irland og nu er kommet tilbage til Danmark, så de ser trods alt mere til ham. De spørger altid meget interesserede til, hvordan det går med forretningen, men næsten uanset hvad han svarer, så ved han godt - at de ingen ide har om hvad der foregår.Den største ros skal mener Christian dog skal gå til hans kæreste, for det er trods alt hende der dagligt skal lytte på alle de skøre ideer og bekymringer der ofte dukker op. Det er det bedste bagland han overhovedet kunne ønske sig. 

Hans oplevelse (udover hos familien) er, at folk generelt har meget respekt for at man er sprunget ud i at være selvstændig – og de får faktisk ret mange kunder, bare fordi folk synes at de er unge og cool. Det synes Christian er fedt, da han i bund og grund beskriver deres arbejdsplads som en gruppe it-hipsters i Star Wars t-shirts. Men som tidligere nævnt er det er ikke kun en dans på roser. Christian selv siger også at de nok arbejder en snert mere end 37 timer pr. uge – men der er virkelig også blevet åbnet mange døre, som han slet ikke havde forvente.

Christian gav os også nogle gode råd med på vejen til dig, som vi håber du finder værdi i.

1) Gør det 100% - succes kommer hvis du vil det. Grunden til, at nogle af de tidligere ting Christian har lavet er gået i sig selv, har ganske enkelt været mangel på ambitioner og dedikation – for ham har det i hvert fald ikke været muligt at starte en virksomhed, mens han arbejdede fuld tid et andet sted. Som han siger lærer man først at svømme, hvis vandet er tilpas dybt. 

2) En anden ting Christian vil råde dig til er; at lave en plan og holde dig til den – så kan det ikke gå helt galt! En vigtig ting er også at have styr på infrastrukturen – uanset størrelse på virksomheden. Når virksomheden vokser og man presser volume igennem organisationen, så koster det $$$ alle steder, hvor processerne ikke er knivskarpe.

3) Det sidste I får fra Christian er dog ikke et råd men et motto han har taget til sig, og det kommer ikke fra hvem som helst. Det kommer nemlig fra vores majstæt Dronning Magrethes’ nytårstale 2014: ”Vor velstand må ikke blive en sovepude. Vi må ikke blive så magelige, at vi ikke kræver nok af os selv og hinanden.”

 

Læs også


Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
 

Om denne blog


Få besked


Om

Regus har 2800 arbejdspladser i Danmark, 800 kontorer fordelt over 17 strategiske kontorhoteller i KBH/omegn.

Privatkontor, Kontorfælleskaber, Coworking, Mødelokaler og Virtuelt Kontor... 3000 adresser verden over – ubegrænset adgang fra 550kr / måneden.


Seneste kommentarer