Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand Forskudsferie – få meldt din holdning ud nu

Forskudsferie – få meldt din holdning ud nu

1,537 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 September 2020

Hvis din medarbejder har holdt tre ugers sommerferie, så har vedkommende 1,67 feriedage tilbage, og så starter den nye ferielov her d. 1/9, hvor vi opsparer ferie løbende. Så hvis medarbejderen både vil holde efterårsferie og juleferie og kun opsparer 2,08 feriedage pr. måned, er der for lidt.

Vi kan så vælge mellem, at medarbejderen selv betaler for de feriedage, vedkommende holder, eller vi kan arbejde med forskudsferie. Forskudsferie er, når man holder noget ferie, man ikke har optjent endnu.

Jeg synes, at det er nu, du skal melde ud til medarbejderne i din virksomhed, hvad din holdning er til forskudsferie. Det er nemlig ikke et krav, medarbejderne har, og det er heller ikke noget, du kan pålægge dem – det er noget, man kan indføre, hvis man er enige om det. Jeg tænker, at vi i Regnskabsskolen nok får en eller anden regel om maks. en uge eller sådan noget.

Der er ikke nogen risiko ved forskudsferie, for hvis medarbejderen siger op, inden han eller hun har fået optjent den ferie, som er afholdt på forskud, så kan man trække det i lønnen.

Hvad er din holdning til forskudsferie i din virksomhed?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op