Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand fra Regnskabsskolen Diæter - skattefri rejsegodtgørelse, regler og takster (2014 og 2015)

Diæter - skattefri rejsegodtgørelse, regler og takster (2014 og 2015)

17,573 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 November 2014

Når vi er ude at rejse i virksomhedens tjeneste, kan virksomheden (selvfølgelig) betale de udgifter, som er forbundet med rejsen. Det vil sige befordringen frem og tilbage, udgiften til overnatning og bespisning på rejsen. Det kan foregå på to måder: Enten ved, at de faktiske udgifter trækkes fra - alle bilag bogføres i bogholderiet. Eller ved at den rejsende får udbetalt diæter - skattefri rejsegodtgørelse - efter statens takster.

Ved udbetaling af diæter, får virksomheden fradrag for udbetalingen samtidig med at den rejsende ikke skal beskattes af beløbet. Der er nogle max.-satser for, hvor meget der kan udbetales pr. døgn - og - som du kan se i skemaet - særlige regler for turistchauffører:

Satser 2015 2014
Logi pr. døgn 202 kr. 199 kr.
Kost for turistchauffører pr. døgn ved rejse i Danmark  75 kr. 75 kr.
Kost for turistchauffører pr. døgn ved rejse i udlandet 150 kr. 150 kr.
Kost pr. døgn 471 kr. 464 kr.

Hvis rejsen varer mere end et døgn, beregnes fradraget med 1/24 af satserne pr. påbegyndt time. Rejser under et døgn er slet ikke omfattet af reglerne.

For selvstændigt erhvervsdrivende (og for lønmodtagere, som ikke får diæterne udbetalt af arbejdsgiverne men tager dem som et fradrag) er der en øvre grænse. Loftet er på 25.900 kr. i 2015 (25.500 kr. i 2014). Alle rejseaktiviteter ud over dette beløb, som i 2015 svarer til godt 38 rejsedøgn, kan ikke betales med skattefri diæter men kun efter regning, hvor de faktiske udgifter bogføres.

Det er tilladt at "plukke". F.eks. kan man vælge, at firmaet betaler for hotellet (de 202 kr. til logi rækker alligevel ikke...) men at man gerne vil have diætbeløbet udbetalt. Men hvis hotellet inkluderer morgenmad, skal kostsatsen på 471 kr. nedsættes. Tilsvarende hvis man får frokost af en samarbejdspartner eller firmaet betaler for middagen, måske fordi rejsen inkluderer noget repræsentation.

Satserne skal nedsættes med følgende procenter for hvert måltid, den rejsende ikke skal betale af sine diætpenge:

Fri kost 75 procent
Fri morgenmad 15 procent
Fri frokost 30 procent
Fri aftensmad 30 procent

Hvis du lægger procenterne sammen (eller kikker på "fri kost") giver det kun 75% af det samlede kostbeløb. De sidste 25% er til "småfornødenheder", altså en kop kaffe, mens du venter på toget eller en avis til at læse på hotelværelset.

Alt i alt: En udmærket og fleksibel ordning som er let at administrere også for de af os, som har svært ved at huske at gemme alle småbilagene undervejs på en rejse.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere