Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand Bør du få bogført oftere end du tror?

Bør du få bogført oftere end du tror?

4,165 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 August 2013

Uanset om du selv bogfører dine bilag eller har en bogholder til det, skal du tage en beslutning om, hvor ofte du skal have det gjort. Jeg synes selv det er rarest, når tingene er bogført i hvert fald en gang om måneden, sådan at vi kan følge med i, hvordan måneden er forløbet. Er der det overskud vi forventer, bliver der betalt den B-skat der skal betales, skal der justeres på indtjeningen i forhold til, hvad vi har budgetteret med, osv. På den anden side kan det også virke af meget, hvis man lige har startet virksomhed og kun har ganske få bilag. Så er det måske nok med en gang i kvartalet.

Generelt er det værd at huske på, at bogføring ikke kun handler om at få en korrekt momsafregning ud hvert kvartal eller halvår. Værdien ligger i de tal, man kan få ud af bogholderiet løbende. Ud fra dem kan man netop se, om der er noget, man skal være opmærksom på. F.eks. om der bliver brugt flere penge, end der bliver tjent, og om der er styr på faktureringen og rykkerproceduren, så de penge der bliver tjent, også kommer ind på bankkontoen.

Som hovedregel siger jeg, at hvis der er mere end et par timers bogholderi i det, så er det for lidt at bogføre kvartalsvis - så skal man overveje at gøre det månedligt. Hvor tit du skal have bogført, afhænger selvfølgelig helt af hvor meget gang der er i din butik - og jo mere, jo bedre.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op