Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand Udlægsordningen - e-handel og momsfri porto

Udlægsordningen - e-handel og momsfri porto

8.954 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 September 2011

Der har været nogle spørgsmål om portoudlægsordningen både her og der. Derfor:

Grundlæggende fungerer udlægsordningen sådan, at du viderefakturerer en udgift direkte til en kunde, og i regnskabssystemet registrerer både udgift og indtægt på en måde, hvor de kan sammenholdes og også holdes adskilt fra andre indtægter og udgifter. Dette gælder for alle udlæg, bortset fra portoudlægsordningen ved fjernsalg, altså e-handel/postordreforretninger.

For de virksomheder, som har mange salg vil postordre eller tilsvarende, vil det være praktisk meget svært at håndtere, fordi man ofte arbejder med faste gebyrsatser frem for at opgøre hver enkelt portoudlæg særskilt.

Derfor er følgende procedure godkendt:

1.    Virksomheden fakturerer et eller flere standardgebyrer til dækning af ekspedition og forsendelse til kunden. Det fremgår ikke af fakturaen, at gebyret indeholder moms.
2.    Alle forsendelsesgebyrerne og  portoudgifterne bogføres på  hver sin særskilte konto i regnskabet. Eventuelle returgebyrer, som ikke betales af kunden, modregnes.
3.    Der afregnes kun salgsmoms af overskuddet, hvis der er et overskud, når forsendelsesgebyrerne fratrækkes portoudgifterne. Et underskud kan ikke trækkes fra i den øvrige salgsmoms.

Beregningen kan se sådan ud:


Antal Stykpris I alt
Indtjening på momsfrie salgsgebyrer 100 46 4.600
Køb af pakkeporto til ovennævnte 100 Gennemsn. 35 3.500
Overskud på portoudlægsordningen

1.100
Momstilsvar

220


I alle andre tilfælde end portoudlæg, skal man derimod kunne dokumentere en direkte sammenhæng mellem hver enkelt udlæg og det sammenhørende momsfrie salg.

(Har du læst dette før? Så har du nok købt "Bogen om Moms", for jeg har lånt lidt af teksten derfra.)

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op