Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand Listeangivelser, interpol (og momskoder på kaffe)

Listeangivelser, interpol (og momskoder på kaffe)

2.985 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 February 2011

Egentlig skulle ændringen være sket pr. 1. januar 2011. Men SKAT er bagud, og derfor bliver det først "engang hen på sommeren", måske fra starten af 3. kvartal, altså 1. juli, det sker:

Listeangivelserne bliver løsrevet fra momsangivelserne.

Listesystemet, som bruges, når man sælger varer inden for EU-grænser, skal fremover fodres månedligt. Indtil nu har man kunnet begrænse sig til at indberette til listesystemet samtidig med, at der skulle angives moms. Men det slutter snart: For at Interpol (eller hvem det nu er) kan fange nogle flere økonomiske forbrydere, skal alle selvstændige i Danmark, som handler med EU-lande op på dupperne og indberette månedligt.

For de, som allerede har en bogholder ansat og/eller selv laver administrationen, er der tale om et mindre besvær - men dog yderligere administration i en tid, hvor vi ellers bliver lovet lettelser på det administrative område.

Men for de, som bruger en ekstern bogholder, som måske lige hjælper en gang i kvartalet, bliver der nye tider: Enten skal der betales flere penge - fordi bogholderen skal interessere sig for regnskabet flere gange - eller også må du som iværksætter selv sætte dig ned og lave de listeangivelser. Heldigvis kan nogle (men ikke alle) økonomisystemer lave det meste af arbejdet for dig.

Så må vi håbe, at Interpol fanger en masse forbrydere ved at få oplysninger fra de danske iværksættere månedligt frem for kvartalsvis eller halvårligt. Så skatten falder og på den måde kan kompensere for det ekstraarbejde, vi bliver pålagt.

EDIT: 8. marts 2011: Jeg har fra Skatteekstrakten fået oplysninger om, at det bliver muligt at søge om kun at aflevere listerne kvartalsvis, hvis forskellige kriterier er opfyldt. Ansøgningen skal ske elektronisk. Men det er da altid noget!

Det er på listen over ting, jeg gerne vil tale med erhvervs- og skatteministeren om. Listen omfatter nu:

- Bagatelgrænse for momsrefusion skal indføres (betalt moms i andre EU lande)
- Gavekort til biograf skal være OK som personalegaver
- Fast fradrag (på måske 6.000 kr. årligt) for de, som driver virksomhed hjemmefra
- Ændring af momsreglerne vedrørende kaffe (og tilsvarende), så vi ikke skal have tre forskellige momskoder, alt efter hvem kaffen serveres for fra virksomhedens termokande
- Listeangivelserne skal afleveres med momsafregningen for virksomheder med en EU omsætning på under 1 mio. (EURO eller kroner)  Edit: Slettet, fordi man faktisk vil kunne søge om at "komme tilbage" til kvartalsvis afregning.

Er der nogen, der kan sætte et møde op for mig?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op