Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand fra Regnskabsskolen Rejseafregning - skema og takster

Rejseafregning - skema og takster

15,622 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 January 2011

I forbindelse med "Genopretningsplanen" blev det i 2009 vedtaget at suspendere regulering af en række takster og satser, som ellers bliver tunet årligt. Derfor er der rigtig mange af 2010-satserne, som vi genbruger i 2011. Blandt andet diæter efter statens takster, altså den godtgørelse (eller ligningsmæssigt fradrag), man kan få som ansat på rejse, hvis ikke man får udgifterne dækket efter regning. Indehavere af personligt ejede virksomheder kan også bruge satserne: Altså hæve et skattefrit beløb til dækning af rejseudgifter mod ikke at trække udgifterne fra til f.eks. overnatning og bespisning. Dog for max. 50.000 kr. pr. år (mere om 50.000 kr.s satsen her).

Rejsegodtgørelsen er (stadig) i 2011:

Logi: 195 kr./nat
Kost og småfornødenheder: 455 kr./døgn

Man skal være væk mindst 24 timer, før reglen om rejsegodtgørelse træder i kraft.

Det er tilladt med kombinationsordninger: F.eks. kan firmaet betale hotellet efter regning, mens man stadig hæver rejsegodtgørelsen til kost.

Hvis der er et eller flere måltider betalt, f.eks. fordi der er morgenmad på hotellet, som firmaet betaler, skal kostsatsen reduceres.

Reduktion ved måltider betalt:
Morgenmad: 15%
Frokost eller aftensmad: 30%

Hvis man er væk i mere end 24 timer, kan rejsegodtgørelsen til kost og småfornødenheder beregnes pr. time. Så hvis man er væk i 1 døgn og 8 timer (altså 32 timer), er man berettiget til

455/24*32=606,67 kr.

Nogle vælger at holde styr på det ved at lave et rejseafregningsskema, og det er en god idé, fordi der skal en eller form for dokumentation til bogholderiet.

Hent rejseafregningsskema med 2011-taksterne her (åbner som .xls).

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Anette blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere