Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Rasmus Madsen fra Dinero Er du klar til at blive iværksætter?

Er du klar til at blive iværksætter?

2,639 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 December 2019

Hånden på hjertet: Der skete utroligt mange ting i min hjerne da jeg gik fra et godt lønnet job ved Dinero til at stå på egne ben med eManager. Her lærte jeg på den hårde måde, at der er ret mange ting rundt omkring ens iværksættereventyr som ikke bare handler om iværksætteri. Altså alle de bløde ting, som du ikke har tænkt over i din forretningsplan! 

Har du styr på alt?

Du har kun X båndbredde i din hjerne og det meste skal bruges på din nye virksomhed. Hver eneste dag du møder du op er der nye udfordringer og ting du ikke har set komme. Et samarbejde, der er ved at ryge i vasken, kommende investorer sætter spørgsmålstegn til forretningsmodellen, funding bliver udskudt. Du føler tingene går for langsomt eller en stor kunde som forsvinder - er bare få eksempler du vil møde i din hverdag.

Og set i bakspejlet kan det egentlig ikke komme bag på dig, at du vil have masser af spændende udfordringer i din virksomhed – ellers ville det jo være for nemt!

Men jeg har kun nævnt de udfordringer, du møder i din virksomhed. Hvad med alle de udfordringer du møder i privaten? Har du styr på dem? 

Privaten?!?!

Der er stor forskel mellem på at være i et trygt job og at stå på egne ben. Det er meget muligt, at du lige nu i det trygge job har det fint med, at du sover på en sofa hos en ven og skal finde en ny om 6 måneder. Det kan også være du kærester med en person som du egentlig burde gå fra, men du ikke helt har kunne overskue at tage den store beslutning. 

Alle disse ting virker fint i din hverdag, fordi dit job ikke kræver alt din båndbredde (heldigvis, for så kunne ingen holde til at gå på arbejde). Men når du lige pludselig står med et iværksættereventyr, hvor du ved du løber tør for penge om 8-12 måneder, får denne udfordring alt din opmærksomhed og båndbredde. Med andre ord fylder det i privaten alt for meget og virker uoverskuelig… selv de små ting…

Få styr på

Derfor er det vigtigt du får styr på dit shit i privat, inden du går ud som iværksætter, eller hurtigst muligt derefter. Tænk over ting som:

-       Er dit forhold som det skal være?

-       Er din boligsituation god og sikker?

-       Hvor længe holder din opsparing?

-       Er din familie med på denne rejse?

… hertil kommer alt det du ikke aner vil opstå endnu! 

Lad mig bevise det for dig

Selvom jeg troede at jeg havde styr på alt inden jeg tog springet, dukkede der rigtig meget op efterfølgende. Jeg havde endda 6 måneder inden jeg stoppede til at forbedre mig på alt! Og jeg synes selv jeg har god viden og erfaring til at vide hvad der ville dukke op – men der dukkede ting op, samt der kom udefra kommende faktorer jeg slet ikke havde set komme. 

Fx havde jeg lige købt en ny lejlighed (hvilket økonomisk ikke er så smart), hvor der opstod en masse problemer som skulle fikses. Selv de mindste ting som en kogeplade der var i stykker, eller indretning af et soveværelse virkede uoverskueligt, når det meste af min båndbredde var brugt i løbet af dagen. Og disse småting var altså ikke ret store i sig selv.

Det var også her det gik op for mig hvor vigtig ens base er. Det er vigtigt at have styr på hjemmet og ens vaner. Det gælder sådan set også på kontoret, hvor det viste sig at være utroligt vigtigt for os at leje et lille kontor, hvor vi kunne sidde selv. 

Husk det nu

Så for din egen skyld, håber jeg du tænker lidt over din situation og sikrer dig at du har nok båndbredde til virksomheden. 

Ellers må du som mig bare få det løst i en helvedes fart så du igen har 100% overskud til din virksomhed!

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Rasmus skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere