Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Rasmus Madsen fra Dinero Her er beviset: Det tager KUN 2 uger at lave en prototype

Her er beviset: Det tager KUN 2 uger at lave en prototype

12,213 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 April 2018

Jeg har smagt min egen medicin og testet min egen hypotese – her er en historie om, hvordan jeg gjorde det.

Det startede med en pain, som jeg selv havde, og nu står jeg med et produkt. Lad mig tage dig igennem mit forløb

Fejlen

En af de fejl, jeg tit ser ved iværksættere, er, at de vil lave et kæmpe stykke arbejde, før de prøver at sælge produktet (altså før de ved, om der er et marked for produktet). Det er derfor, at teorier som ”The lean startup” og ”pretotyping” er opstået. Den prædiken har både du og jeg hørt til døde.

Men ofte har iværksættere svært ved at forstå, hvad det egentlig betyder. For at provokere kritikerne siger jeg altid: ”Du skal kunne lave din protoype på 2 uger, ellers gør du det forkert!”. 

Så nu har jeg smagt min egen medicin….

Udfordringen

I Dinero har vi søgt en del medarbejdere på det sidste – og det har givet mange ansøgere. Til en af stillingerne modtag vi 40 ansøgninger, hvilket er rigtig mange at skulle gennemgå.

En af de ting, som slog mig, da min gode kollega gennemgik ansøgningerne, er, at jeg synes, det er mærkeligt, at vi (som virksomhed) starter med at kigge på kvalifikationer for derefter at indkalde lidt for mange til samtale - for her forsøger vi at finde den medarbejder med den bedste kemi.

Hvorfor ikke bare starte med at kigge på kemi – og så bagefter vurdere deres kvalifikationer? Alle ved jo, at det allervigtigste ved en ny medarbejder er kemien, og at deres indstilling passer til virksomheden.

Simplee

Jeg ville ganske enkelt lave et lille rekrutteringstool, hvor ansøgere skulle optage en 2 minutters video samt lave en mindre personlighedstest. Som ansøger skulle du kunne ansøge om jobbet på under 5 minutter, og du skulle hverken vedhæfte eller indtaste CV; den del skulle først ske, hvis du havde kemien til at få et job.

De udvalgte skal altså først udarbejde deres CV senere i forløbet. Simpelt, nemt og hurtigt både for ansøgeren og virksomheden.

Koderne

Samme aften, som jeg fik tanken, gik jeg i gang med at programmere. Jeg er hverken udvikler eller har uddannelse indenfor programmering, men jeg har kodet lidt i mine unge dage (selvlært). Så jeg satte mig bare ned og forsatte.

Min hypotese på 2 uger blev sat på en prøve – så jeg måtte skære en masse funktioner fra. Fx

  • ting som jeg havde svært ved
  • ting jeg vidste ville blive ønsket
  • ting som ville tage for lang tid at lave, og i stedet benyttede jeg eksterne services

Men det var lige meget, jeg skulle bare kunne lave en lille hurtig prototype, hvor jeg kunne få lidt feedback.

Da der var gået 2 uger, stod jeg tilbage med en meget lille prototype, som netop løste den udfordring, jeg stod med. Den kunne ikke håndtere betalinger fra kommende kunder, og der var 100 ting, jeg kunne udvikle videre på. 

Stoppede op

I stedet for at udvikle videre og lave den store løsning, valgte jeg at stoppe op. Nu var det tid til at modtage første omgang feedback. Derfor sendte jeg ansøgerdelen ud til test blandt venner og i mit netværk. Dette gav mig en masse feedback, ris, ros og ønsker.  De ting, som gav mening og/eller var hurtige at rette, lavede jeg med det samme.

Efter flere tests og 1-2 ugers frem og tilbage var det nu tiden til at få rigtige virksomheder til at teste min løsning.

I dag

Der er lige nu 10 virksomheder, som tester produktet på kryds og tværs, og som løbende føder mig med feedback. Her inden for 10 dage vil hvert fald 2 af virksomhederne rent faktisk prøve at søge rigtige medarbejdere med Simplee. Det er en kæmpe succes – og det fortæller mig, at virksomhederne rent faktisk synes, det er fedt.

Her knap 6 uger efter står jeg med et produkt, jeg er sikker på rent faktisk kan sælges til flere virksomheder. Det er klart, at både kunder og potentielle kunder har ønsker – men de kan rent faktisk anvende produktet nu. 

Og selvfølgelig vil der være kunder, som ikke vil købe produktet før en eller anden specifik funktion kommer. Men det er skide lige meget. Her står jeg med et produkt, som folk gerne vil have og rent faktisk kan anvende.

Og indtil videre har jeg lavet en prototype på 2 uger (YES! Min hypotese holdt), og på 6. uge er jeg klar til at sælge til kunder.

Målet

Mit mål er uden tvivl at sælge til 10 virksomheder indenfor 3 måneder. Er jeg i stand til dette, er jeg 100% sikker på, at jeg har ramt et produkt, hvor der rent faktisk er et marked.

Jeg håber, du har fået lidt ud af min lille historie :)

Hvis du har lyst til at snuse lidt til produktet, kan du se mere på www.simplee.dk, og du kan søge en teststilling her https://apply.simplee.dk/70446.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Rasmus skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere