Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Rasmus Madsen fra Dinero Har du styr på din udvidede selvangivelse?

Har du styr på din udvidede selvangivelse?

3,284 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
20 June 2017

SKATs deadline nærmer sig. Hvis du endnu ikke har fuldstændig styr på din udvidede selvangivelse, kan du med fordel læse videre her

 Det med skat er ikke nemt. Det kan de fleste nok blive enige om – medmindre man har taget en uddannelse indenfor regnskab.

 Men jeg vil i dette blogindlæg forsøge på pædagogisk vis at besvare nogle af de skattespørgsmål, som du måske ligger inde med frem mod SKATs deadline for den udvidede selvangivelse den 2. juli kl. 23.59:

  • Hvad er det, du skal betale skat af?
  • Hvad koster det, hvis du ikke overholder SKATs deadline?
  • Hvordan påvirker fradrag dit regnskab?

 2. juli er dommedag

Dommedag er selvfølgelig en voldsom stramning. Så slemt er det heldigvis langt fra. Men det er dog alligevel rigtig fornuftigt at sætte et stort kryds ud for den 2. juli, hvis du har en enkeltmandsvirksomhed eller en PMV (personligt ejet mindre virksomhed).

 Søndag den 2. juli kl. 23.59 er nemlig SKATs deadline for indberetning af tallene til din udvidede selvangivelse. Hvis du havde en enkeltmandsvirksomhed eller en PMV i 2016 skal tallene altså være SKAT i hænde absolut senest den dag.

 Hvis du bruger Dinero, kan du få alle tallene til din udvidede med Skattepakken. Dem indtaster du efterfølgende hos SKAT, og på den måde kan du på mindre end en halv time sænke skuldrene og slappe af igen. Så nemt kan det gøres.

Men kan jeg ikke bare indberette den 3. juli…

Jo. Det kan du da sagtens. Du kan også vente en uge.

Der er dog et kæmpe ”men”, hvis du vælger at vente. For hvis du venter, så følger en lille hilsen fra SKAT – og med den hilsen følger en regning. Regningens størrelse afhænger af, om din skattepligtige årsindkomst er på over eller under 467.300 kr.

Hvis din årsindkomst er under det beløb, så ”slipper” du med et skattetillæg på 100 kr. pr. dag, du overskrider fristen (dog højst 2.500 kr. i alt). Hvis din årsindkomst er over beløbet, lyder skattetillægget på 200 kr. pr. dag (dog højst 5.000 kr. i alt).

Der er altså et økonomisk incitament til at får styr på den udvidede selvangivelse før SKATs deadline. For mon ikke de fleste mindre virksomheder kan finde noget bedre at bruge pengene på end noget så ærgerligt som et skattetillæg – som i øvrigt ikke er fradragsberettiget?


Hvad er det nu lige, jeg betaler skat af?

Du betaler skat af dit overskud i virksomheden. Men her skal vi holde tungen lige i munden, for der er forskel på det regnskabsmæssige og det skattemæssige resultat.

Hvis du fx har haft indtægter for 200.000 kr. og udgifter for 150.000 kr., så kan vi formentlig hurtigt blive enige om, at overskuddet er 50.000 kr. Desværre kan du ikke bare logge ind hos SKAT og skrive 50.000 kr. i et af de mange felter – det havde næsten også været for nemt. For de 50.000 kr. i eksemplet er det, vi kalder det regnskabsmæssige resultat.

Men det, som SKAT vil have fra dig, er det skattemæssige resultat, og det er som regel langt fra det samme som det regnskabsmæssige resultat. Der er nemlig en masse skattemæssige fradrag, som skal puttes ind i regnestykket for at få det helt rigtige resultat.

Et skattemæssigt fradrag kan være, hvis du fx har været ude og spise med en forretningsforbindelse, har givet vedkommende en gave, eller hvis du har fri telefoni/internet. Der kunne nævnes et hav af eksempler.

Det gode ved disse er, at du får skattefradrag. Det besværlige er, at der ikke findes én fradragssats. Nogle gange får du fuldt fradrag, andre gange 25% - og så hænder det også, at du desværre ikke får fradrag. Hvis du bruger Dinero Crowd, behøver du ikke tænke over det. Dinero har styr på, hvor meget du kan trække fra – så behøver du ikke sidde med store opslagsværk om bøvlede regnskabsregler.

Bonusspørgsmål: Hvad nu, hvis jeg har betalt løn til mig selv?

Vi får tit spørgsmålet hos Dinero: Hvad gør jeg, hvis jeg har udbetalt løn til mig selv? For du skal jo have et løn engang imellem (eller det, vi kalder en privat hævning) fra din enkeltmandsvirksomhed eller PMV.

Lad os tage et eksempel: Du har et overskud på 150.000 kr. i din virksomhed, og nu har du besluttet at udbetale 25.000 kr. til dig selv. Så kunne man foranlediges til at tro, at du kun betaler skat af de 125.000 kr. (altså 150.000 minus 25.000). Men sådan er det ikke. Du skal stadig betale skat af de 150.000 kr.

 Skatten betaler du løbende, hvis du har sørget for at forskudsregistrere dine forventede udbetalinger til dig selv. Så får du tilsendt 10 skattekort fra SKAT, som du så skal betale. På den måde slipper du for et skattesmæk, når året er gået.

 Har du spørgsmål? Som Dinero-bruger kan du få hjælp fra vores support hver dag året rundt fra kl. 9-22 – og med Skattepakken kan du få styr på din udvidede selvangivelse på under 30 minutter. Men husk nu at gøre det senest den 2. juli.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Rasmus blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere