Amino Ekspertblog

Rasmus Madsen - forfatter og partner i Dinero Jeg elsker at følge med i udviklingen indenfor iværksætteri og bruger masser af timer på at følge både spændende virksomheder og dygtige personer. Samtidig går en del af min tid med at holde foredrag og hjælpe yngre iværksættere! Med en Cand.merc.aud. på CBS og 6,5 års erfaring ved Deloitte giver dette mig kombinationen af forretningsmæssig forståelse og en kreativ tankegang.

Gratis idé til den unge iværksætter

4. januar 2017 | 4.743 Visninger | 19 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Rasmus Madsen fra Dinero

Rasmus Madsen - forfatter og partner i Dinero Jeg elsker at følge med i udviklingen indenfor iværksætteri og bruger masser af timer på at følge både spændende virksomheder og dygtige personer. Samtidig går en del af min tid med at holde foredrag og hjælpe yngre iværksættere! Med en Cand.merc.aud. på CBS og 6,5 års erfaring ved Deloitte giver dette mig kombinationen af forretningsmæssig forståelse og en kreativ tankegang.

Jeg får en del gode/sjove idéer i min hverdag. Idéen opstår når jeg selv har en udfordring, hvorefter min hjerne arbejder løs på at finde den bedste løsning.

Min udfordring er derfor ikke at finde idéer - men nærmere at finde tid til at eksekvere på dem. Derfor har jeg besluttet mig for at give nogle af disse idéer til andre iværksættere.

Hvorfor - tænker du måske? Tja! Måske er det dumt! Men på den anden side så har jeg et problem – jeg ikke selv har tid til at løse :)

 
Hvem er denne idé til?

Her er en idé til den unge iværksættere, der gerne vil prøve kræfter med iværksætteri, hvor personen mangler en ídé. Resultatet skulle gerne blive en lille fin passiv indkomst ved siden af studiet eller et andet startup.

 
De personlige gaver

Jeg er typen, der elsker at give personlige gaver til mine nærmeste familiemedlemmer. Ved disse mennesker bruger jeg ufatteligt meget tid på at finde de helt rigtige gaver.

Modsat findes der alle de andre typer af gaver, hvor jeg i løbet af året køber gaver til konfirmationer, fødselsdage, jul osv. Ikke fordi jeg ikke holder af disse personer, men jeg orker ikke bruge alle de timer på at finde de helt rigtige gaver til dem. Her køber jeg altid noget fra deres ønskeliste.

Hvis jeg er så heldig, at jeg ret faktisk modtager en ønskeliste, er den desværre alt for dårlig - fordi:

-        Listen kommer alt for sent

-        Listen er mangelfuld, og jeg køber derfor ofte den forkerte model

-        Listen mangler information om, hvor det kan købes, og hvad prisen er.

 
Her er løsningen:

Lad os sige at min nevø, Simon, laver sin ønskeliste på denne service. Han tilføjer derfor nemt alle sine ønsker ved at indtaste dem i en stor søgemaskine – f.eks. med ”iPhone”. Herefter ser han en massere valgmuligheder af iPhones og vælger den model, han ønsker sig.

 
Herefter tilføjer han mailadresserne på de familiemedlemmer, som skal modtage listen, hvorefter systemet sender en mail ud med et link til ønskelisten. Simon får selvfølgelig muligheden for at dele den på Facebook m.v.

Når familiemedlemmerne åbner ønskelisten kan de købe gaverne online, da systemet allerede har fundet et link til en webshop hvor ønsket kan købes.

Nemt ik’? :)

 
Fremgangsmåden:

Det er faktisk utroligt simpelt at lave denne service. Det eneste, det kræver, er masser af produkter i databasen samt en virkelig flot og brugervenlig hjemmeside.

At få produkterne i databasen er ikke den største opgave. Start med alle de ting som folk ønsker sig mest! Stil dig evt. ved Føtex og spørg hvad folk ønsker sig. Ved at arbejde koncentreret i 2-3 dage tror jeg, at du kan dække 60% af folks ønsker.

Herefter gør du det muligt, at brugerne selv kan skrive et ønske, hvis de ikke finder det i din søgemaskine. Hver gang, der er et ønske, du ikke kender, tilføjer du selvfølgelig produktet – således din service hele tiden bliver bedre.

 
Lav affiliate-links

Når siden begynder at virke, tilføjer du affiliate-links på de produkter, du kan. Affiliate-links betyder, at når en person klikker på dette link, modtager du f.eks. 5% af salget som kick-back for at have skaffet en kunde til webshoppen. 

Det er klart, at produkterne, du har i databasen, helst skal kunne tilknyttes på et affiliate-link.

Så har du f.eks. en iPhone på din liste, vælger du den webshop, som giver dig kick-back.

Du må aldrig fravælge produkter, bare fordi du ikke kan få kick-back. Så ville du dræbe den nemme service. Det er derfor vigtigere at have flere produkter end bare dem, du kan tjene penge på.

 
Ekstra services der kan tjenes penge på:

-        Op til jul har flere personer måske sendt en ønskeliste gennem dit system. Her vil jeg gerne købe flere gaver på en gang – selvom det er til forskellige personer

  • Lav derfor en service hvor du indkøber gaverne og pakker gaverne flot ind for mig og sender dem samlet til mig

-        Du kan sikkert også få en rabatordning flere steder og dermed tjene mere.

-        Tilføj muligheden for en anden leveringsadresse således jeg er fri for at slæbe dem med i toget

-        Håndskrevne til/fra kort

 
Lidt ekstra tips

Systemet skal selvfølgelig laves således, at når jeg opretter en bruger, logger jeg ind med min Facebook-profil. Alle familiemedlemmers fødselsdage efterspørger systemet selvfølgelig, og jeg modtager en mail 14 dage før, jeg skal købe gaver til vedkommende.

Hvis modtageren af gaven har lavet en ønskeliste, bruges selvfølgelig ønsker fra denne liste i mailen. Hvis modtageren ikke har en ønskeliste, kan servicen finde et par forslag ud fra modtagerens alder og køn. 

Hvis det gøres rigtigt, vil denne service lave en del gode penge helt af sig selv, da det vil sprede sig, når brugerne anvender den :)

Læs også


Kommentarer

hanne  den 05-01-2017 kl. 09:29

super fint med gode ideer og hvis man har den rigtige personlighed der kræves til konceptet er det jo supergodt.

jeg fik en mail med en iværksætter med ideer og det rigtig fint.....

jeg er selv lidt en kombination af flere små bitte roller, jeg elsker hobbyjobs.....

Jeg er mest til håndgribelige produkter og service, har solgt damelingeri ved homeparties og har også haft min hobbyfarm, der hed "ålestrupkylle" hvor jeg rugede og solgte fjerkræ.

jeg cil altid lytte til gode ideer, hvis det økonomisk og praktisk muligt, kan det være godt med et nyt hobbyjob/projekt.

så mange tak for henv.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Rasmus Theilsø Madsen  den 05-01-2017 kl. 09:33

Selv tak Hanne - dejligt du har fået noget ud af det :)

De bedste hilsner

Rasmus

Er kommentaren brugbar? 2 0
Charlotte  den 05-01-2017 kl. 10:06

Det er jeg stødt på flere steder, så det findes allerede. fx addwish

Er kommentaren brugbar? 2 0
Rasmus Theilsø Madsen  den 05-01-2017 kl. 10:13

Hej Charlotte.

Dejligt! Det viser jo bare at der rent faktisk er et marked.

Deres udfordring er jo, at ingen kender dem - og det sikkert kan gøre mange gange bedre :)

De bedste hilsner

Rasmus

Er kommentaren brugbar? 2 0
jan kristensen  den 05-01-2017 kl. 10:18

Djævlens advokat siger....

intet nyt under solen, hvis denne ide havde været så enkel som beskrevet ville "en af de store" for længst havde lanceret dette

feks punktet, Håndskrevne kort: Hvem skulle skrive disse kort med en pæn håndskrift??, hvordan ville du få dem med i den bestilte pakke?, skal webshoppen vente på at det pæne kort når frem pr snailmail inden det bestilte sendes?

Du kan sikkert få en rabatordning!??, tvivler, hvem skulle dele sin efterhånden mere og mere pressede profit med dig??

I en tid hvor selv kæmpefirmaer enten lukker butikker(KMart Sears mf i følge DI.SE i går, trend viser at op mod 15 % af butiks arealer måske skal afvikles i USA i år), (Bla H&M NEXT mf nedgraderet af storbanker i går)bliver nedgraderet på børsen osv bliver det ikke nemt at få rabatter på de mest solgte og populære ting.

Artikel på DI.se forleden forudser at op i mod 50% af alle  butikker skal væk inden 10 år, der forudses et ekstremt blodigt årti inden for al handel, også webshops vil dø fordi kun den bedste, læs billigste, vil overleve.

Kunderne, særligt de unge, udviser en ekstrem illoyalitet, de er ligeglade med alt når bare det er billigt, den politiske forbruger er en stor løgn, man køber hvor det er billigst, uanset om der produceres af børnearbejdere, dødsdømte kinesiske straffearbejdere, om der forurenes etc. mantraet: Ude af øje, Ude af sind lever i bedste velgående og derfor er det i længden en dødsejler at lave nye koncepter ala dette.

Selvom at ideen er god, at der er et vist behov for en service som denne vil den ikke have en chance så længe kunderne opfører som de gør og nærmest udelukkende vælger leverandør efter pris.

Glem ikke at i en mere og mere transperant verden med Google, søgemaskiner, prisportaler, offentlige forbruger portaler, DR, blogs mm så har det aldrig været nemmere for forbrugerne at finde ønskede varer til en god eller bedste pris.

Varen bestilles hvor den er billigst og det håndskrevne kort bliver en "personlig" SMS på mobilen, den flotte indpakning er man også ligeglad med, bare indpakningen er solid, kan genbruges når varen returneres fordi modtageren hellere vil have pengene!

Jeg tror desværre at man ikke her har den dybe indsigt i den nye tids forbruger der er overfladisk, nærig, ligeglad, curling agtig, og dermed kommer konceptet til kort fordi der ikke er vilje til at betale det ekstra sådanne services nødvendigvis må koste i forhold til at handle i den absolutte billigste shop.

Mit bud på en forretningside: Opfind, producer indpakning og sælg den til de store webshops der bruger dette i rå mængder.

Ideen er  at indpakningen skal være i en god kvalitet der går i stykker når den åbnes!!

Hvaba!?? siger du!!, ja, som anført over er et af mine standpunkter at vi har en del luddovne curling unger som kunder.

Det skal man vide at udnytte, de er så handlingslammede og luddovne at de i mange tilfælde vil udelade at returnere varen fordi de ikke vil købe ny emballage eller er for dovne til at skaffe denne på anden vis.

derved undgås kostbar sagsbehandlingstid når der skal modregnes, refunderes, åbnes og udpakkes, tilbageføres på lager, tvister om ibrugtagne varer(ifølge den nye E-handelslov må kunden bruge en vare og returnere denne mm) etc

hver eneste vare der tilbagesendes er en kæmpe udgift i forhold til den, ofte, lille fortjeneste man har i en webshop grundet hård konkurrence da prisen ofte er det udslagsgivende når der vælges webshop.

så undgå returneringer med emballage der desintregreres ved åbning!!

Er kommentaren brugbar? 2 0
jan kristensen  den 05-01-2017 kl. 10:32

Jeg glemte at tilføje at jeg har stor respekt for at du vil dele en ide du ikke selv vil bruge.

det er således udelukkende ideen jeg forholder mig til og som jeg synes fortjener kritik fordi jeg synes der er nogle trends i markedet angående forbruger mønstre der gør det svært at lave smalle forretnings koncepter der kan give en god indtægt

Er kommentaren brugbar? 2 0
Rasmus Theilsø Madsen  den 05-01-2017 kl. 12:37

Hej Jan.

Tusind tak for du har taget dig tid til at lave dine kritik punkter :)

Jeg er personligt ikke enig i mange af dine betragtninger - men det jo det dejlige ved os mennesker, nemlig at vi er forskellige!

Et af de punkter du nævner meget er returnering.

Jeg kan ikke se køberne står anderledes ved det sker samlet ved denne service. Kunden modtager jo de oprindelige kvitteringer mv. hvorfor de er stillet som før. Det hvert fald min tanke. Alternativt må servicen kører på samme vilkår.

Et andet punkt er rabat.

Det er klart du skal op og have en mængde før du får rabatter i den størrelse :)

Alt held og lykke!

De bedste hilsner

Rasmus

Er kommentaren brugbar? 2 0
SimonOlsen  den 05-01-2017 kl. 19:02

Hej Rasmus

Jeg sidder som en ung gut på 17 og faktisk overvejer at gøre det.

Ligesom du har jeg altid gerne ville være iværksætter, men jeg har altid bøvlet at finde noget at starte... Dette lyder dog meget interessant! Så mange tak for det!

Jeg har selv "en masse" teknisk erfaring med hensyn til hjemmesider og webshops.

Har du selv noget erfaring inden for webshops af denne type? Eller har du nogle tips/idéer til hvordan man vil kunne gøre dette nemmest?

Mange venlige og taknemmelige hilsner

Simon Olsen

Er kommentaren brugbar? 2 0
Jørgen Kirkegaard  den 05-01-2017 kl. 20:37

Aj, sikke en kold måde at give gaver på!!

Er kommentaren brugbar? 3 2
Mette Olsen  den 06-01-2017 kl. 08:18

Super skønt med ideer!

Fedt du deler.

Selvfølgelig er der en vej igennem som er unik for den rette iværksætter. Der er altid flere på markedet om indenfor de fleste brancher.

Tak for opmuntrende deling.

God dag

Er kommentaren brugbar? 3 0
Rasmus Theilsø Madsen  den 06-01-2017 kl. 09:08

Hej Jørgen.

Det vil jeg til dels give dig ret i!

Men de fleste gør det således - jeg tør bare indrømme det ;)

De bedste hilsner

Rasmus

Er kommentaren brugbar? 3 0
Rasmus Theilsø Madsen  den 06-01-2017 kl. 09:09

Hej Mette.

Tusind tak for dine rosende ord :)

De bedste hilsner

Rasmus

Er kommentaren brugbar? 3 0
Carsten Jacobsen  den 06-01-2017 kl. 10:15

Vi brugte et lignende system, jeg kan desværre ikke huske navnet på siden, men den var også amerikansk, til vores Baby Shower sidste forrige år.

Det smarte ved den side var, at den kunne trække ønskelister ind, som vi havde oprettet på Amazon, baby butikker etc. så billeder, priser og beskrivelser blev vist på vores ønskeliste.

Og når en af tingene fra ønskelisten var blevet købt af en af gæsterne, forsvandt den automatisk fra ønskelisten, så vi fik ikke to af den samme ting overhovedet. Det var ret smart, og sjovt at følge med i hvad der blev købt..

Er kommentaren brugbar? 3 0
Rasmus Theilsø Madsen  den 06-01-2017 kl. 11:09

Hej Simon.

Tusind tak for din besked - det synes jeg helt sikker du skal gøre! Der vil være ufatteligt meget læring i det for en ung iværksætter som dig :)

Normalt ville jeg sige at folk skulle betale sig for at få lavet systemet ude i byen. Så de kunne komme igang med forretningen.

Men faktisk hælder jeg til, at du måske skal rodde med lidt programmering selv.

Jeg startede selv med lidt php i mine unge dage. Og det har hjulpet mig ufatteligt meget. Jeg kan selv lave nogle små prototyper og jeg forstår virkelig at snakke med udviklere. Jeg kan ikke kode ret meget, men jeg forstår hvad tingene hænger sammen.

Det er fx noget jeg har stor gav af i Dinero :)

Alt held og lykke med det!

De bedste hilsner

Rasmus

Er kommentaren brugbar? 2 0
Rasmus Theilsø Madsen  den 06-01-2017 kl. 11:10

Hej Carsten.

Mega fedt input - selvfølgelig skulle systemet også tage højde for det :)

De bedste hilsner

Rasmus

Er kommentaren brugbar? 2 0
Peter Malling  den 10-01-2017 kl. 23:35

Får selv masser af ideer, og har faktisk også fået denne for nogle år siden. Nu findes den som ønskeskyen, som ejes af postnord. Og det fungerer fantastisk.

Mit spørgsmål er mere: hvis man nu selv vil gå videre med sådan ide, man kan sagtens se potentialet, men der er lige den lille hage, at man altså ikke selv kan udvikle... Hvordan ville du så - med dine iværksætterbaggrund - komme videre med den?

Mvh Peter

Er kommentaren brugbar? 1 0
Rasmus Theilsø Madsen  den 11-01-2017 kl. 09:26

Hej Peter.

Hvad angår ønskeskyen:

Jeg ledte efter denne service her i julen uden at finde ønskeskyen :(.

Men at der findes en konkurrent er kun godt. Hvis der ingen konkurrenter er, så betyder det ofte at der ikke er et markedet (medmindre du har opfundet noget vildt sindsygt!)

Så det giver mig to ting at vide de er i markedet:

1. YES! Der findes et markedet for det, da der er konkurrenter. Nu handler det bare om at gøre det bedre end dem.

2. Hvorfor kunne jeg ikke finde dem? Deres markedsføring og approach er tydeligvis ikke god nok

Angående programmeringen ville jeg betale mig fra det eller finde en partner! Dog hvis jeg var en ung gut ville jeg prøve kræfter med det selv, da det er en vigtig læring at tage med videre.

På min linkedin post har Tommy faktisk et lignende system som kan købes :)

https://www.linkedin.com/nhome/updates?activity=6222738267184467968

Alt held og lykke med det :)

De bedste hilsner

Rasmus

Er kommentaren brugbar? 1 0
Julie Klint  den 13-01-2017 kl. 19:16

Addwish laver det du beskriver i grove træk :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Rasmus Theilsø Madsen  den 13-01-2017 kl. 19:26

Hej Julie.

Tak for input - se de øvrige kommentarer fra mig hvor jeg svare på samme spørgsmål.

De bedste hilsner

Rasmus

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Om denne blog


Få besked når Rasmus skriver


Om

Mit navn er Rasmus Madsen, og jeg har, siden jeg legede med LEGO, drømt om at blive iværksætter! Spørgsmålet “Hvis jeg gør det, kommer jeg så tættere på min drøm?” har været min rettesnor gennem alle de vigtige beslutninger, jeg har taget i livet.

I dag er jeg 29 år, og jeg har startet flere projekter, som både har indebåret succes og fiasko. Fælles for dem alle er, at de har givet værdifuld læring. En læring som jeg har taget med mig på min rejse mod drømmen.

Med al min erfaring har jeg ganske enkelt skrevet den bog, som jeg selv ønskede mig, da jeg var yngre!

Læs mere om bogen her: www.detlilleskridt.dk

Bogen er anbefalet af nogle af de bedste iværksættere som:

-        Martin Thorborg

-        Anette Nørgaard

-        Og mange flereSeneste kommentarer