Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Lidt mer' end bare motivation

945 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
16 August 2011

Motivation er ikke en vitaminindsprøjtning, der kan injiceres i alle medarbejdere med sammen resultat. Som leder må man finde ud af, hvad der motiverer den enkelte medarbejder (løn, arbejdstider, arbejdsforhold, firmabil, kurser, e.l.). Til gengæld for motivationsmidlerne får virksomheden typisk medarbejdere, der vil handle effektivt og optimalt i forhold til virksomhedens mål. Det er deal’en!

Motivation er det værktøj, der igennem industrisamfundet til i dag er brugt til at skabe effektivitet. Men spørgsmålet er, om motivation er nok til at løfte virksomheden videre ind i fremtiden?

For mange virksomheder er medarbejderne den vigtigste råvare, og det er fra medarbejderne kreativitet og iderigdom, at der skal skabes ny vækst og øget konkurrencekraft.

Men hvordan udløser man kreativitet? Motivation sikrer en effektivitet, men medarbejderen skal føle sig inspireret og anerkendt for at komme op i det ekstra gear, hvor kreativitet og idérigdom findes. Inspiration ”bygger oven på” motivation og tager udgangspunkt i, hvad medarbejderen finder meningsfuldt for ham/hende i medarbejder-virksomhed forholdet. Altså ikke de forhold der er beskrevet i ansættelseskontrakten men i det mere emotionelle forhold.

Arbejdet med inspiration stiller krav til virksomheden, der skal forstå at skabe de situationer, der inspirerer netop deres virksomheds nøglemedarbejdere. Virksomheden kan ikke bare nøjes med et par forskellige vitaminblandinger på motivationshylden - den skal være hoflægen, der nænsomt blander individuelle og personlige kosttilskud til de enkelte medlemmer af den royale familie, der føler sig anerkendte og værdsatte.

Det næste spørgsmål er, om en virksomheds ledere har overskud til sådanne lidt ”langhårede” og måske mere tidskrævende overvejelser i en tid, hvor krisen kradser. Her er det værd at huske, at inspiration ikke behøver at koste virksomheden penge up front, men det kan til gengæld give positivt udslag på bundlinjen. Det handler langt hen af vejen om hvordan jeg, som medarbejder oplever min virksomheds syn på mig – er medarbejderen et menneske eller en maskindel….?

 

God og inspireret dag!

Anne Kathrine Overgaard
http://overgaardtekst.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anne skriver Skriv dig op