Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Peter Skouhus fra 1902 Software "Festestudenter" og fæstebønder anno 2010, nu med brugerbetaling

"Festestudenter" og fæstebønder anno 2010, nu med brugerbetaling

1,469 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 September 2010

Det er et meget stort problem at kloge hoveder forlader Danmark, så stort et problem at den såkaldte "velfærdskomission" nu arbejder med at finde en løsning på problemet. En af de løsnings modeller Professor Torben Andersen fra Århus universitet, som er formand for ”velfærdskomissionen”, er kommet frem til går ud på at man bør opkræve en eller anden form for betaling for den uddannelse unge mennesker får i Danmark såfremt de unge mennesker ønsker at forlade Danmark efter færdiggørelsen af deres studier.

Udover at der er tale om forskelsbehandling så lugter det her meget af en slags indirekte ”brugerbetaling”, hvilket er en falliterklæring af dimensioner. Man kan sameligne det med fæstebønderne i 1800 tallet, de måtte heller ikke rejse væk fra egnen.

Jeg tror at velfærdskomissionen har fundet en glimmerende løsning på problemet fordi, som alle ved, når når folk er blevet færdig med deres studier har de ofte en stor gæld. Det vil derfor være meget svært for dem at betale helt eller delvist for deres uddannelse og på samme tid betale deres gæld. Sådan forhindre man at unge mennesker forlader Danmark på en nem og elegant måde.

Jeg syntes det er en lappeløsning og at man i stedet bude tage hånd i hanke om de problemer som gør at folk rejser ud med lader være med at komme hjem til Danmark igen.

Du kan selv læse artiklen her: article2196721.ece

Kan det virklig være rigtigt at unge Danske mennesker skal holdes "fæstet" lige som i 1700 og 1800 tallet?

Peter

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Peter skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere