Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Peter Skouhus fra 1902 Software Vi forsker i Singapore, vi producer i Kina, hvad skal vi lave i Danmark?

Vi forsker i Singapore, vi producer i Kina, hvad skal vi lave i Danmark?

2,927 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 September 2010

Vi forsker i Singapore, vi producer i Kina, software laves i Inden og supporten sidder i Filippinerne, hvad bliver tilbage i Danmark?

Man hæver nu forsknings budgetterne i Singapore med 60% over de næste 5 år, i Danmark sænker man budgetterne. 

Singapore tiltrækker bl.a Europæiske forsker indenfor biotec, green energy, pham, IT osv. Forskerne tiltrækkes af mange ting, f.eks bedre arbejdsforhold, lave skatter (ca. 15%) og sidst men ikke mindst flere penge til forskning.

Man kunne fristes til at sige, at hvis det var forsker fra de humanistiske fag som blev eksporteret, så gik jo det nok. Desværre er det nok ikke dem som står øverst på Singaporeaneres ønskeliste.

På samme tid sender vi vores industri produktion til Kina og Vietnam, og når vi rejser ud og starter virksomhederne er det ofte med et skud støtte i "r....n" fra Danida, og så bruger vi ellers tid på at oplære folk i at lave produkterne lige så godt som os ved at fortælle dem hvordan man gør det således de om 10 år kan lave deres egne industriprodukter og så give os kamp til målstregen eller i værste fald udkonkurrerer os.

Hvad var det lige det var at vi skulle lave i Danmark, er der noget jeg har fuldstændig misforstået her?

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Peter skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere