Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 50 - Ikke for meget......

Bliv rig med god samvittighed - Uge 50 - Ikke for meget......

912 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 December 2011

Ikke for meget, ikke for lidt

 

For at kunne få sindsro, må du lære dig hvad der er nok. Du må lære dig hvordan du skal skaffe dig akkurat nok – og ikke mere – af alt det der er nødvendigt for at opnå lykke.

 

            At blive rig på penge er en ting, men at blive rig på andre af livets områder – det som skaber lykke – er noget andet. Husk at du er ikke rig i denne forstand af ordet hvis du ikke har skaffet dig en permanent sindsro.

 

            Penge alene kan ikke give sindsro, men de kan bringe angst, rædsel og elendighed, noget som gør det umuligt at opnå sindsro. Penge kan enten blive en velsignelse eller en forbandelse – ikke på grund af summen du ejer, men måden du bruger den på.

 

            Når du bruger pengene for at berige andres liv og ikke bare dit eget, kan de være en stor velsignelse. Men når du bare bruger dem egoistisk, bliver de en forbandelse. Du bliver en slave af pengene og slider hele tiden for at skaffe dig flere penge en du har brug for.

 

            Penge der investeres i selskaber der giver job og producere vare som folk har brug for og ønsker sig, bør altid være en glæde for dem der kontrollere og ejer pengene. Arbejde er nemlig afgørende vigtig for lykke, velstand og et godt helbred. Men skal dette holdes ved lige, er der også andre ting der er nødvendige: leg, kærlighed og tilbedelse. Disse fire ting må afbalanceres mod hinanden således at du får en bestemt mængde af hver i dagligdagen.

 

            Arbejde er bare en velsignelse når det udføres som en form for tilbedelse og hvor du har brug for at udfolde dine talenter, og på denne måde opnår et udbytte hver dag fordi du ved at det arbejde du udføre kommer andre til gode. Arbejde der udføres modvilligt kan føre til dårligt helbred og en uheldig indstilling.

 

            Ambitioner om berømmelse, magt og penge er vel også godt, men for stærke ambitioner kan føre til forfald og død. Uselviske ambitioner, baseret på et oprigtigt ønske om at være til nytte for andre, er en ønskværdig kvalitet som sjældent skaber uheldige omstændigheder. Den føre heller ikke til at nogle af de store rigdomme i livet går tabt.

 

            Mahatma Gandhi var et enestående eksempel på anvendelsen af uselviske ambitioner. Han underordnede sine personlige ønsker, det overordnede mål at befri sit folk. Denne type ambitioner føre med sig en stor og varig magt, noget Gandhis berømmelse og eftermægle så tydeligt har vist.

 

            Men husk at anvendelse af ambitioner forudsætter moderation, og således er det med alle andre ønskværdige ting. For små ambitioner vil dømme dig til armod og nød. For mange ambitioner inspireret af ønsket om personlig forherligelse, føre til egoisme og grådighed – aldrig til sindsro.

 

            Vi er bare midlertidige forvaltere af livet, rigdommen og de ting vi bruger og holder mest af. Vi kan kun øge glæden ved at dele med andre, de ting og omstændigheder der giver glæde.

 

            Vi er ofte enig i de store principper der kaldes de gyldne regler, men få mennesker efterlever dem i ånd og gerning. En sjælden gang får et vidsynet menneske fuld forståelse for hvad dette indebære, når dette menneske derefter bruger denne forståelse i sin profession vil verden komme til hans dør.  

 

            ”Lidt af mig selv” sagde Henry Ford ”havner i hver eneste bil der ruller ud fra samlebåndet, og jeg tænker ikke på hvor meget fortjeneste vi har på hver bil vi sælger, men på hvor meget nytte køberen kan få af denne”

 

            Dette princip efterlevede Ford og det gjorde ham til en af de rigeste industrifyrster verden nogensinde har set. Han lærte meget tidligt i livet hvad uselviske ambitioner er for noget, og det gav ham sjælefred.

 

            At leve og møde livets problemer kan enten være en evig prøvelse eller en stor glæde, afhængig af hvordan du forholder dig til livets omstændigheder. Bare ved planlagt organisering og balance kan permanent sindsro opnås.

 

            Når du har nået den grad af selvdisiplin der gør at du ikke frygter nogen, ikke hader nogen, ikke misunder nogen, ikke stræber efter noget du ikke har fortjent for kun at bruger alle dine evner og erfaringer til din egen fordel, da vil en stor sandhed vise sig for dig. Du vil indse at sindsro er en følge af at du lever efter regler og moderation i alle ting.

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning                    

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op