Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 43 - Sorg......

Bliv rig med god samvittighed - Uge 43 - Sorg......

980 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 October 2011

 Sorg kan være en velsignelse

 

Sorg er en uundgåelig del af livet. Ingen kommer til at undgå den. Ved at indse dette fuldt ud, vil du tåle de stød som livet giver og dermed komme hurtigere ovenpå igen.

 

                      Sorgen kan tjene et både nyttigt og åndeligt formål. Den bryder gamle, uproduktive vaner og tankemønstre. Den kan betinge sindet til ydmyghed. Sorgen er også medicin for sjælen og sindet. Sorgen nedbryder ofte de mange forhindringer der normalt står mellem mennesker og de formidable åndelige kræfter der er gemt i os alle.

 

                      De gamle grækere forstod dette fuldt ud i fremstillingen af de dramatiske tragedier som skulle virke rensende på tilskuernes sjæle.

 

                      En stærk karakter er som det fineste stål der er hærdet mange gange og som bliver hårde og hårde. Det er ved dyb sorg at den uendelige intelligens viser sig for os. Bønner bliver mere effektive og giver positive åndelige resultater og trøst. Og bare ved sammenligning med elendighedernes dybder kan vi måle vores grad af lykke under normale omstændigheder.

 

                      Sorgen kan blive en mægtig kraft til det gode og til konstruktive handlinger som forandre det enkelte menneskes livsførelse. Under påvirkning af sorg har synderfulde mennesker forandret sig og blevet gode, alkoholikere er stoppet med at drikke og forfængelige mennesker har lært behovet for ydmyghed. De som har oplevet sorgen når nogen de har kær er gået bort, er ofte begyndt at hjælpe andre i samme situation.

 

                      Ved at løfte menneskeheden op til højeste intelligensplan gav skaberen os klogelig kapacitet til at sørge således at vi kan bruge vores overlegenhed moderat og viseligt. Det abnorme menneske – tåben, den brutale, sadisten og den kriminelle – kan have høj intelligens, men mangler kapaciteten til at sørge.

 

                      Hvis du har stor kapacitet til at sørge, har du også stor potentiel kapacitet til genialitet, forudsat at du opfatter sorg som en velkommen kilde til disciplin og ikke som et middel til selvmedlidenhed.

 

                      Enkelte af verdens største kunstværker og videnskabelige præstationer er resultater af sorg tunge stunder for de som skabte dem. Sorg hjælper mennesker til at vokse. Vanskeligheder og modgang fører også til at mennesker kommer nærmere hinanden, fornyr hjælpsomhedens ånd og skaber enhed, således som det skete for briterne under den anden verdenskrig og med amerikanerne under den store nationale krise.

 

                      I dyb sorg vil du opdage den enorme kraft, i mod og tro. Der kan hjælpe dig igennem de vanskelige prøvelser og genvordigheder som hverdagslivet byder. Du kan komme dig over selvmedlidenhedens fælder ved bevist at finde nogen som har større grund til at sørge en dig selv. Ved at hjælpe ham eller hende til at møde sin sorg tappert og mestre den, vil du mærke at din egen sorg smelter bort i varmen fra din kærlighed til andre.

 

I lighed med modgang og nederlag bringer sorgen med sig spiren til en tilsvarende glæde. Led efter denne spire til du finder den. Så kan du nære den, hjælpe den til at udvikle sig og forvandle din sorg til en endnu større triumf.    

                                                                                      

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning                        

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op