Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 26 - Sælg dig selv

Bliv rig med god samvittighed - Uge 26 - Sælg dig selv

3.649 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 June 2011

Sælg dig selv

 

Det du siger og hvordan du siger det er utrolig vigtig. Andre dømmer os på måden vi taler, vores ord foråd, og hvordan vi fremlægger vores ideer og tanker. Og på hvordan vi udtrykker os, har ofte en større betydning for andre – og dermed også for os selv. Hvordan vi opfatter og ser på os selv er begge dele meget vigtigt, hvis vi skal nå den grad af succes som vi søger efter.

 

                      En af de mest vellykkede sælgere i Amerika køre rundt med et dyrt sæt golf udstyr i bagagerummet på sin bil. Han har aldrig sat sine ben på en golf bane, men det var forbløffende hvor effektivt han brugte golf køllerne til at komme uden om alle forhindringer der kom i vejen for ham, inden han afsluttede en god handel.

 

                      Uden at sige noget gav han ind tryg af at være så vellykket at han kunne bruge det meget af sin tid på at spille golf. Og når han så bliver inviteret til at spille, sagde han altid at han har en anden aftale med ”Vandermorgan eller Rockerbilt”, han lod sig aldrig overtale til at tage en runde på golf banen. Hvis han havde gjort det ville han være færdig.

 

                      Bedrageri ? Falskneri ? Fordrejning af fakta ? Nej ! Han var den mest vellykkede sælger i sin branche. For at sælge godt, måtte han stive sit ego af, det skader ingen, han solgte !

 

                      Personligt har jeg aldrig følt noget akut behov for at afstive mit ego på denne måde, og det har du sandsynligvis heller ikke. Men hvis jeg havde det på den måde, ja så ville jeg gøre hvad som helst for at klare jobbet på en ordentlig måde. Måske ville jeg endda overgå denne sælger.

 

                      I min kontakt med tusindvis af mænd og kvinder fra alle samfundslag har jeg opdaget at menneskets ego er meget vigtig og må derfor påvirkes på forskellige og til tider underfundige måder, alt efter hvordan ejeren har det med sine tidligere erfaringer.

 

                      Jeg vil være det sidste menneske i verden til at anbefale nogen at anvende bedrageri eller løgne for at skade eller udnytte et andet menneske, på den ene eller anden måde. Men jeg ville være en af de første til at hjælpe visse mennesker med at lægge planer for at narre deres eget ego, således at de kan befri dem selv fra frygt og fattigdoms komplekser, der som bekendt forhindre utrolig mange menneskers i at udnytte deres evner og muligheder til det yderste.

 

                      En af mine elever – en livs forsikrings sælger – gik med en atten karats diamant ring, for ham virkede ringen som en trylle stav, når han talte med mulige købere. Denne mand var blandt de mest produktive i det forsikrings selskab hvor han arbejdede.

 

                      På et tidspunkt, indleverede han diamant ringen til en juveler for at få en ny indfatning. I den kommende periode mens ringen var ved juveleren, arbejdede han mere en normalt. Men klarede ikke at afslutte et eneste salg. Han sagde at når han talte med en mulig køber, var det som om at hans blik blev trukket ned mod den ring løse finger, og noget i ham sagde : ”Han kommer ikke til at købe, han kommer ikke til at købe.”

 

                      Den indre stemme havde ret. Han solgte ikke. Men med det samme han fik ringen tilbage, solgte han seks livs forsikringer på seks kundebesøg den første dag !

 

For min egen del har jeg en mistanke om at jeg ville blive så forpint, hvis jeg skulle vise mig offentlig med en atten karats guld ring, at jeg tror mit ego ville svigte mig i stedet for at blive stimuleret. Men for de der har brug for denne form for kunstige ego opstivere lige som min forsikrings ven, ja der vil jeg klart anbefale at de finde ud af hvad der fungere for dem.

 

                      En af de mest effektive metoder at opstive sit ego på – og alle har til tider et sådan behov – det er at vælge en person som ”fartsætter” en som du gerne vil efterligne eller overgå. Brug denne person som mål stok til at sammenligne dine præstationer med.

 

                      Din ægtefælle kan også blive en mægtig stimulans for dit ego, hvis jeres forhold er præget af harmoni og fælles mål for livet. Kraften i en sådan alliance skaber en styrke der kan drive dig til succes med en fart som er større end du nogensinde har kunnet forestille dig.

 

                      Dine nærmeste kollegaer kan tillige give dit ego en kolossal afstivning, hvis du omgiver dig med de rette mennesker. Sørg for at de mennesker der er omkring dig opmuntre og løfter dig i stedet for at gøre dig deprimeret og modløs .

 

                      Dit ego behøver nogle gange at blive stimuleret. Brug ethvert kneb der er til rådighed for at motivere dig selv. Hvis du behøver golf køller, ringe eller lignende ting for at styrke din selvtillid, så køb det. Gør det så længe at du ikke skader andre mennesker.

Hvis det hjælper dig, så er det det rette at gøre. 

 

                      Hvis du har gode tanker om dig selv, så er det tydeligt for alle som du møder. Og husk at den næste person du støder på kan være den der kan give dit ego en voldsom opstiver og hjælper dig på vejen op af livets stige mod succes.

        

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op