Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 25 - Ydmyghed

Bliv rig med god samvittighed - Uge 25 - Ydmyghed

1.361 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
19 June 2011

Ydmyghed

 

Mange mennesker betragter ydmyghed, en af de vigtigste evner i en behagelig personlighed, som en negativ dyd. Det er en kraftfuld og positiv dyd. Ydmyghed er en kraft som kan sætte dig i sving for dit eget bedste. Alle menneskehedens største fremskridt – åndelige, kulturelle og materielle – har tit og ofte været baseret på ydmyghed.

 

                      Den er den vigtigste forudsætning i den jødisk – kristne filosofi / teologi.

Med ydmyghed frigjorde Gandi Indien. Ved hjælp af den bidrog Dr. Albert Schweitzer med at skabe en bedre verden for Afrikanerne.

 

                      Ydmyghed er en absolut nødvendighed for den type personlighed som du behøver for at opnå personlig succes, uanset hvad mål du måtte have. Og du vil konstatere at den endda er endnu mere nødvendig når du først har nået toppen. Uden ydmyghed vil du aldrig tilegne dig visdom, for et af de vigtigste træk ved en vis person, er evnen til at sige ”Jeg tog fejl”

 

                      Uden ydmyghed vil du aldrig blive i stand til at se det der kaldes ”Spiren til en tilsvarende værdi” i modgang og nederlag. Alle tilbageslag bære i sig noget som kan hjælpe dig til at komme videre – til og med vil det hjælpe dig til at hæve dig højt over nederlaget.

 

                      R.G. LeTourneau begyndte i forretningslivet som værksteds ejer. Han mislykkedes med det og begyndte derefter som entreprenør. Han havde fået til opgave at være under entreprenør ved opførelsen af Hoover – Dæmningen. Under dette arbejde stødte han på et uventet hårdt sten lag. Vanskelighederne og forsinkelserne med at fjerne det hårde sten lag kostede ham alt hvad han ejede.

 

                      LeTourneau gav ikke andre skylden og klagede ikke over at skæbnen var så hård ved ham. Han gav ikke naturen skylden for sine tab, men tog derimod hele ansvaret selv. Efter hvert tilbageslag, fandt han styrke i bønnen. Og det var mens han bad om vejledning at han fandt ”spiren til en tilsvarende værdi” i det sidste nederlag. Han bestemte sig for at begynde produktionen af maskiner der kunne fjerne alle kendte bjergarter på jorden.

 

                      Som en følge af dette er LeTourneau – Gravemaskiner nu i brug over hele verden. LeTourneau har nu mange fabrikker og en samlet formue der løber op i mange millioner. Men historien om hans ydmyghed ender ikke her. For at ud trygge sin taknemmelighed for den hjælp han fik med at vende nederlag til sejr, har LeTourneau gjort det til en vane at give den største del af sine indtægter til kirken og bruger det meste af sin tid til at holde prædikener.

 

                      Det hænder at ydmyghed gør nederlag til en åndelig velsignelse. For mange år siden besøgte jeg Lee Braxton, en forretningsmand og tidligere ordfører i Whiteville i North Carolina, det var samme dag som han havde opdaget at han var blevet påført et betydelig økonomisk tab på grund af at en ledende medarbejder, der havde forsømt sig. Han havde endda stolet på denne medarbejder i mange år.

 

                      ”Hvor mange vellykkede forretninger har du opbygget og ledet?” spurgte jeg.

 

”Omkring 15 i alt,” svarede Braxton. ”Inklusiv First National Bank i Witheville. Og jeg har aldrig tabt noget på nogen af dem. Det er det der plager mig så meget. Det der er hændt, såre min stolthed så forfærdeligt”

 

”Det er godt” sagde jeg til ham. ”Nu kommer du til at lære at du har lige så meget styrke i nederlagets stund som når du sejre. Tabet vil være en stor velsignelse for dig hvis du får ydmyghedens gave og føler taknemmelighed for den rigdom du fortsat har. Og der ved kan du blive mere vellykket en nogensinde før” sagde jeg til ham.

 

                      Braxton lyste op i et stort smil. ”Det har du ret i,” sagde han ”Jeg har ikke tænkt på det på den måde”

 

                      Nogle få måneder senere fik jeg et brev fra Braxton. Han fortalte at han tjente mere end nogensinde før og han havde ingen problemer med at dække tabet. Ydmyghed er en positiv kraft der ikke kender nogen begrænsninger.        

                                

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op