Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 23 - Tag imod hjælp fra andre

Bliv rig med god samvittighed - Uge 23 - Tag imod hjælp fra andre

921 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 June 2011

 Tag imod hjælp fra andre

 

Klare tanker kommer aldrig fra et bekymret sind. Smarte mennesker ved dette, og de udnytter denne viden ved at søge hjælp fra andre med sind der ikke er formørket af angst og bekymringer.

 

I begyndelsen af den store depression kom John Collier til mit kontor med et problem der havde plaget ham så meget at han var blevet fysisk syg. Han havde for så vidt selv svaret på problemet, men med den sinds tilstand han var i, forstod han ikke dette.

 

Collier var sko fabrikant i Boston. Da depressionen satte ind, stoppede banken hvor han havde lån, kreditten og overtog alt hans udstyr. Og han kunne herefter ikke få yderlige lån uden at stille mere sikkerhed.

 

Ved hjælp af nogle få enkle spørgsmål blev følgende forhold af klaret: Han var en erfaren sko fabrikant der havde over tyve vellykkede år bag sig i branchen. Han havde en fast kundekreds der alle havde arbejdet med ham gennem årene. Han var diakon i en af de største kirker i Boston. Han havde et lykkeligt privatliv. Jeg opsummerede således alle hans aktiver for ham og fortalte ham at han havde store livsværdier og at det var det der betød mest.

 

                      ”Ja, jeg ved det” svarede han ”Men jeg er konkurs”

                      ”En mand med sådanne aktiver som du har, er aldrig konkurs” svarede jeg.

                      ”For disse aktiver er de bedste sikkerhed nogen kan have”

                      ”Banken mener ikke dette”

                      ”Nej det gør banken ikke” svarede jeg.

 

Men der findes andre mennesker der gør, og nu skal du høre hvad jeg foreslår. Indkald de ti mest prominente mennesker som du kender, til et møde. Mennesker med betydelige penge midler – og derefter det samme antal købmænd der tidligere har købt sko af dig. Bed dem om at låne dig pengene som du behøver, for at komme i gang igen.

 

Jeg havde knapt talt færdig før jeg så at Collier var begyndt at mistet det opgivende og glasagtige ud tryg i øjnene. Han begyndte at smile og tog en notes blok frem og begyndte straks at skrive. Da han var færdig, gav han notes blokken til mig. På denne havde han nedskrevet navnene på bare fem personer, mænd der alle var tidligere kunder hos ham.    

 

                      Dette ”sagde han” er navnene på fem mænd der vil hjælpe mig. De har købt mine sko i mange år. De kender mine produkter, og har tiltro til både mig og mine sko. Jeg kan få økonomisk hjælp af dem ved at tilbyde dem en ekstra rabat på alle de sko de køber af mig i fremtiden.

 

                      Da forklarede jeg Collier at han havde brugt den samme slag plan, som havde hjulpet Henry Ford i den svære start fase for Ford Motor Company. Han skaffede den drift kapital som han behøvede, fra dem der købte biler hos ham – nemlig forhandlerne.

 

                      ”Nu står det helt klart for mig” fortsatte Collier. ”Men det der forundre mig mest, er hvorfor kom jeg ikke på dette før jeg talte med dig” Det samme spørgsmål har plaget mange andre mennesker der selv har svaret på deres problemer, men alligevel behøvede de andre til at vise dem vejen.

 

                      Collier rejste tilbage til Boston. Syv måneder senere modtog jeg et brev fra ham, hvor han fortalte hvordan det var gået med planerne. Sammen med brevet kom der et fint lomme ur, hvor i der var blevet graveret følgende tekst ”Til Napoleon Hill der præsenterede mig for mit andet jeg”

 

                      Inskriptionen fortalte hele historien. Det eneste jeg gjorde, var at frigøre Collier fra angstens greb, der i nødens stund havde fået tag i ham og tvunget ham til at opsætte unødvendige begrænsninger for sig selv og sin fremtid.

 

                      Den bedste lærdom nogen kan få, er at opdage dette faktum: At vores største aktiv er evnen til at få hjælp af dem, der både kan og vil give os råd når vores egne ressourcer ikke er tilstrækkelige.  

 

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op